• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Şu mama konusunu tartışalım birlikte!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
şimdi bebelactan msj geldi
mamalrımızda gdo yoktur idye
tutuşmşlar yine ama sıkacak foyları meydana yakında
sınır geldi bu gdo dan ya

milupadan banada geldi..neye kime inanacağız biz...........

milupadan 2 kez mesaj geldi, ama ben 2 saat kadar önce hipp mama aldım, organik olduğunu yazıyor her yerde, içeriklerinede baktım diğerlerinden farklı en azından şu bahsedilen soya lestini yok, bakalım:sm_confused:

Arkadaşlarım öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım çoğumuz pirinç unu mama veriyoruz demişsiniz pirinç ununun doyuruculuğu var fakat besleyiciliği yok irmiği suda pişirip indirdikten bebeğinizin ayına göre içine devam maması koyun çünkü irmik çok besleyici hemde bebeğiniz pütürlüye alışır 4 aydan küçükler daha akıcı yapıp verebilirler ..

Bazı arkadaşlarımızda anne sütünden de geçtiğini söylemişler bende şöyle düşünüyorum evet halısınız ama en azından mamaların içinde olduğu kadar değildir.Bu mamalar çok ii birşey olsa niçin doktorlar önermiyor neden mama firmaları satmak için ballandıra ballandıra anlatıyor satmak için, bu ülkede para için insanlar harcanıyor bu insanlar bizim bebeklerimiz olmamalı diye düşünüyorum

Bu arada kızlar bu topiği açtığım günün gecesi rüyamda oğlumu büyümüş görmüştüm delikanlı bir çocuktu fakat hastalanmış hastanedeymiş doktor bize fazla ömrü yok dedi rüya işte saçmalık buya bende diyorum ki bu zamana kadar hep mama verdim diyorum yakınlarıma ondan oldu diyorum sanırım bu mama konusu bizi kasmaktan çok üzmeyede başladı benimde kafam çok karışık mamayıda kaç gündür komple bıraktık ya:)

Bazı arkadaşlarımızda mama firmalarını ticari araçlı suçluyorlar diye düşünüyorlar bende düşünüyorum ki hadi öyle olsun mamayı doktorların tavsiye etmediğinide geçelim ya gerçekten mamayı yapıyordum ben ağzıma değdiremiyodum tadı kokusu berbat nasıl içiyor bunu diyordum çocukların damak tadıda bozulacak:)
Neyse çok uzattım Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıcakla kalın sevgiler canlarım

Arkadaşlarım öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım çoğumuz pirinç unu mama veriyoruz demişsiniz pirinç ununun doyuruculuğu var fakat besleyiciliği yok irmiği suda pişirip indirdikten bebeğinizin ayına göre içine devam maması koyun çünkü irmik çok besleyici hemde bebeğiniz pütürlüye alışır 4 aydan küçükler daha akıcı yapıp verebilirler ..

Bazı arkadaşlarımızda anne sütünden de geçtiğini söylemişler bende şöyle düşünüyorum evet halısınız ama en azından mamaların içinde olduğu kadar değildir.Bu mamalar çok ii birşey olsa niçin doktorlar önermiyor neden mama firmaları satmak için ballandıra ballandıra anlatıyor satmak için, bu ülkede para için insanlar harcanıyor bu insanlar bizim bebeklerimiz olmamalı diye düşünüyorum

Bu arada kızlar bu topiği açtığım günün gecesi rüyamda oğlumu büyümüş görmüştüm delikanlı bir çocuktu fakat hastalanmış hastanedeymiş doktor bize fazla ömrü yok dedi rüya işte saçmalık buya bende diyorum ki bu zamana kadar hep mama verdim diyorum yakınlarıma ondan oldu diyorum sanırım bu mama konusu bizi kasmaktan çok üzmeyede başladı benimde kafam çok karışık mamayıda kaç gündür komple bıraktık ya:)

Bazı arkadaşlarımızda mama firmalarını ticari araçlı suçluyorlar diye düşünüyorlar bende düşünüyorum ki hadi öyle olsun mamayı doktorların tavsiye etmediğinide geçelim ya gerçekten mamayı yapıyordum ben ağzıma değdiremiyodum tadı kokusu berbat nasıl içiyor bunu diyordum çocukların damak tadıda bozulacak:)
Neyse çok uzattım Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıcakla kalın sevgiler canlarım

canım haklısın ama televizyonda uzman onkolog bunu söyledi. anne sütünden de geçtiğini yani demek istediğim çocuklarımız her şekilde tehlike altında. emziren kadınlar niye ilaç okullanamıyor süte geçtiği için ayrıca sadece bu gdo dışında hormonlu ilaçlı tüm yediğimiz besinler anne sütüne geçiyor. bende kızımı emziriyorum tabi ki sonuna kadar da emzircem ama ben artık anne sütünün eskiler gibi mucizevi besin olduğuna inanmıyorum.

Arkadaşlar ne dersek diyelim boş...Keşke içimizden biri bir çaresini bilse de hepimiz yavrucuklarımız için en saglıklı olanı yapsak...Ama ne yazık ki mamalar da, en taze manav ürünleri de doğal değil. Gönül isterdi ki behçemiz olsun yetiştirelim ama tohumlar bile kirli artık. Ben dünden beri kestim kaşık mamayı ve diğer yan hazır ürünleri. Başından beri karşıydım ama oğlum benim eve yaptıklarımı beğenmiyor diye mecburen veriyordum. Artık yapacak birşey yok, sevecek mecburen. Neden mi? Çünkü en azından gdo lu oldugunu bile bile vermeyecegim hazır mamaları, vb ürünleri. Peki içim tamamen rahat olacak mı? Tabi ki hayır... Ama elimden fazlası gelmiyor ne yazık ki...:sm_confused:

Bir de diyorum, şu açıdan bakalım kızlar, üzülmemek için;
Bizim ve bizden öncekilerin bebekliğinde ürünler doğaldı doğal olmasına ama, o zaman da aşılar azdı, yapılan yanlışlar - doktor kontrolü az oldugu ve egitim daha zayıf oldugu için, bir de tabi ekonomik imkansızlıklar- tüm bu nedenlerle bizim şu an bebeklerimize baktıgımız kadar dogru bakılmamıştı bizlere. Yani eskinin artıları gibi eksileri de vardı; ayrıca ne yazık ki bizim bebişler daha karnımızdayken alıştılar bu şartlarla yaşamaya. Yani onların dünyası bu; gdo, hormon, ozon kirliliği vs. Allah büyüktür arkadaşlar, yavrularımız böyle kirli bir çağda yaşıyorsa, bu kirliliğe direnmeyi de öğreniyordur bünyeleri.Korkmayalım. ama elimizden geldigince, kendi elimizle hazırlayalım mamalarını. Büyük bir azimle de ama az ama çok emzirmeye çalışalım. Elimizden fazlası gelmez. POzitif düşünelim, Allah ömür ve sağlık versin bebişlerimize inşallah!

kızlar ben emziriyorum ama bebeğim çok ağladığında aç kaldığında da mecburen mama veriyorum dr bana sma yı önermişti ama iki gün önce gidip bebelac aldım :( çok mutsuzum bebeğim 2,5 aylık nasıl besleyeceğim sütüm az olduğunda?
mamaların içine bakıp soya yoksa öyle mi almalıyız
şimdi organik mamalara bakıyorum arama motorundan

bence gdo lu mamaların adları bır bır acklanmalı nıye gızlıyorlarkı bana bırrazda tıcarı amaclı gelıyor

olayın tamamı ticari amaçlı zaten.anneler sokaklara dökülüp protesto etmeli bence :olmaz:

bazı otoritelerin bebeklerin sağlığıyla sırf para için oynamasına sinir oluyorum bizi mahvediyorlar eyvallah ama masuım yavrularımıza bunu yapmamalılar

kızlar ben emziriyorum ama bebeğim çok ağladığında aç kaldığında da mecburen mama veriyorum dr bana sma yı önermişti ama iki gün önce gidip bebelac aldım :( çok mutsuzum bebeğim 2,5 aylık nasıl besleyeceğim sütüm az olduğunda?
mamaların içine bakıp soya yoksa öyle mi almalıyız
şimdi organik mamalara bakıyorum arama motorundan

canım ben bebeğim doğduğundan bei mama takviyesi yapıyorum milupa kullanıyordum gdo olayı ilk çıktığı andan itibaren hipp almaya başladım organik diye hala devam ediyoruz. bir bak netten isterrsen sağlıkla büyüt bebeğini..

ben henüz bebegıme mama vermıyorum ama sonunda cevremdekı herkez yedırıyor evde yapılan seyler ne sebze corbaları yapsan sebzeler gdolu ınek sutu 1yasına kadar yasak evde pirinc unu vb seyleri evde yapamıcagına gore mecbur yedırcen bugune kadar gunahsız buyume ye calısan bebeklerın kanına gırdıler bunların yatıcak yerı yok allahtan korkmuyorlar ticarı amac yuzunden hangısı saglıklı dıye acıklamıyorlar hepsı satılsın dıye domuz gribi gibi buda yalan cıksın insallah

canım ben bebeğim doğduğundan bei mama takviyesi yapıyorum milupa kullanıyordum gdo olayı ilk çıktığı andan itibaren hipp almaya başladım organik diye hala devam ediyoruz. bir bak netten isterrsen sağlıkla büyüt bebeğini..
cnm baktım netten ama en son gene gidip sma aldım burda eczaneni gdo dan haberi bile yok üstelik hipp de yok eczanede...
ben henüz bebegıme mama vermıyorum ama sonunda cevremdekı herkez yedırıyor evde yapılan seyler ne sebze corbaları yapsan sebzeler gdolu ınek sutu 1yasına kadar yasak evde pirinc unu vb seyleri evde yapamıcagına gore mecbur yedırcen bugune kadar gunahsız buyume ye calısan bebeklerın kanına gırdıler bunların yatıcak yerı yok allahtan korkmuyorlar ticarı amac yuzunden hangısı saglıklı dıye acıklamıyorlar hepsı satılsın dıye domuz gribi gibi buda yalan cıksın insallah
cnm annem pirinçleri haşlayıp kaynamış su ile karıştırıp bebeğe verelim dedi ama en azında 3 ay dolsun dedim pirinç unundan daha iyi poirinç unu kof şişmanlatıyor pirinç haşlayınca çocuk besleniyor şişmanlık yapmıyor süt kullanabildiğinde süt de katıyor

cnm baktım netten ama en son gene gidip sma aldım burda eczaneni gdo dan haberi bile yok üstelik hipp de yok eczanede...

burda da eczanelerde satılmıyor zaten büyük marketlerde satılıyor belki bulabilirsin tekrar mama alıcağın zaman bakarsın..

Pirinç unu 4. aydan önce alerjiye sebep olabiliyor. Ben ilk haftalarda kilo almadığı için mama vermek zorunda kalmıştım. Her ne kadar anne sütüne yakın deselerde inanmıyorum. Mamayı yiyince barsak hareketleri bozuldu. Sonra hemen kestim. Benim sütüm de başlarda azdı.

konuyu yeni gördüm arkadaşlar benimde oğlum doymadığı için doktorum mama takviyesi yaptırıyordu doğumdan itibaren hiç bi şey olmaz korkma diyodu birdee :olmaz: bunları okuyunca cok üzüldüm mamayı 10. ayda bıraktık biz şimdi 1.5 yaşında ama hala milupanın kahvaltılık karışımlarından veriyordum ama bundan sonra asla ben doğduğundan beri aptamil kullanmıştım 6 ayda sütle hazırlamaya başladım bi ara pirinçunu da verdim aslında mamayı cok sevmiyordu bende uyurken veriyordum daha cok ama eğer Allah bi cocuk daha nasip ederse bana savaşa savaşa emzireceğim

konuyu yeni gördüm arkadaşlar benimde oğlum doymadığı için doktorum mama takviyesi yaptırıyordu doğumdan itibaren hiç bi şey olmaz korkma diyodu birdee :olmaz: bunları okuyunca cok üzüldüm mamayı 10. ayda bıraktık biz şimdi 1.5 yaşında ama hala milupanın kahvaltılık karışımlarından veriyordum ama bundan sonra asla ben doğduğundan beri aptamil kullanmıştım 6 ayda sütle hazırlamaya başladım bi ara pirinçunu da verdim aslında mamayı cok sevmiyordu bende uyurken veriyordum daha cok ama eğer Allah bi cocuk daha nasip ederse bana savaşa savaşa emzireceğim

canım benim ben siz böyle kararlı bir şekilde vermeyeceğim dediğinizde çok seviniyorum çünkü hepimizin evlat sevgisi aynı sanki benım çocuğum gibi yaşıyorum .. Biz bilinçli anneleriz ama toplumda bilinçli anne mama veren anne tutkusu var fakat biz onlardan değiliz biz bebeklerimizi ilerilerini düşüneerek en ii şekilde beslemeye çalışan anneleriz ben artık bu mama konusunu içimde o kadar çok büyütmüşüm ki nefret boyutunda lütfen mecbur kalmadıkça vermeyelim hadi mama zorunlu olabiliyor fakat şu yok pirinç unu muhallebisi yok kahvaltı karışımı bari bunları almayın ben hiç vermedim düşünmüyorumda kendimiz yapabiliyoruz çok şükür dimi :):nazar:..

avrupa birliğine üye ülkelerde mamalarda gdo lu ürün kullanımı yasak. milupa alman malı. bebelac nutricia firmasının polonya'da üretiliyor. ithalatçı firma iki markanın da numil gıda. o yüzden birçok kişi iki mamayı da aynı firmada üretiliyor diye düşünüyor. bu iki ülkede ab ye üye olduğuna göre gdo lu ürün kullanamazlar diye düşünüyorum.

Back