Bebek Beslenmesi Şu mama konusunu tartışalım birlikte!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
36
İstanbul
Kızlar slm ;

Hepimiz okuyoruz duyuyoruz ki son zamanlardaki şu gdo meselelerini, mamaların içinden çıkan kötü şeyleri ve mamanın yarattığı etkileri ..
Ben aptamil ile başladım bebelac ile devam ettim çocuğuma hep 2 yaşına kadar mama vericem diyordum içindekilere güvenerek, şimdi ise tamamen kestim hiç vermiyorum oğlum 7 aylık..Neden vermiyorum çok sitede mamanın içinde çıkan şeylerden bahsediliyor, çok kanalda gdolardan bahsediliyor ve benim oğlumu 2 ay ishal yaptı mama ve artık mamadan soğudum.Artık 5 öğün günlük olarak besliyorum gecede 1 kere içiyor zaten pınarın ilk adım sütünü veriyorum.Sizin düşünceleriniz neler ne düşünüyorsunuz sizcede mamalar çok güvenilir mi yada değilmi?Hepbirlikte tartışalım :)

vallaha bızım doktorumuz kesınlıkle verdırmıyo ama ben arda verıyorum tahıllı bebelac kahvaltısında degısık oldun diye.içine yumurta pekmez bazende az tereyagı eklıyorum..
sadece sma2 ver dedi doktorrmuz oda devam sütü gıbı içmıyo ne yaptıysam onuda kahvaltıda buskıvıyle verıyorum
gece vermem için yazmıştı ama içmiyo dıger tum evde yaptıgım muhallebıler dokundu çünkü:sinifsinif:
bununla ılgılı fıkır vercek olan varsa cok sevınırım vallaha gece yatmdan dvam sutunu ne sıkılde verebılırım:sinifsinif:
ama ben ınek sutunun tamamen mama fırmalarının actıgı bır savas oldugunu çok iyi bılıyorum
tum dunyada baslatılan bırsey bu
avrupada aptemılın reklamları kaldırılmış sızce niye??? tamamen yalan dolan.ben guvenmıyorum ne ımunfortıse nede baska numaralarına mecbur kaldıgımdan verıyorum sma2 yı deguclubacismile
en azından 40 senelık mama içeriği diğerleri gıbı ne oldugunu bılmedıgımız seylerle dolu degıl

Ben doğumdan itibaren similac kullanıyorum benimde kızım 7 aylık ve günde 2 ye düştü mama öğünümüz.Ben hiç bir sorun yaşamadım kanızlık ya da ishal ama şimdi okuyunca kafam karıştı vermemelimiyiz ama başka çaremiz yoktu ilk aylar mama vermek zorundaydık.Acaba bende başlasammı ilk adım sütüne ?

Tubilaycım beni oğlum hiç emmedi ben 4 ay sağdım ama yinede aptamil verdim yanında ,bu gün mynet.com haberlerindede gördüm mamalarda gdo olayını çocuklarımızı denek olarak kullanıyorlar.şimdi tamamen kestim herşeyinide kendim yapıyorum evde zaten artık bizim yediklerimizden az çok yiyor benım oğlum sadece gece birkere içiyordu artık onuda vermiyorum gece o süt mama kadar içinde birşeyler olmayacaksada olmasın en azından süt mama değil içim çok rahat, hem o sütün muzlu ve vanilyalı olarak 2 .çeşiti var benım bile içesim geliyo valla çok güzel

canim ben kızımı 6 ayına kadar anne sütüryle besledim..6 aydan sonra ek besinlere geçince kaşık mamasi v.s hepsinide verdim.bizimde dr verebilirsiniz demişti..8.aydada bebelac kullanmaya başladik..günde 2 çgün içiyordu..daha sonrlari 1 yaşına basınca süte başladik bebelacı biraktik ama ben çok memnun kaldim..medyanın bu işi biraz abarttigini düşünüyorum gdo meselesine gelince bizim pazardan aldigimiz sebze ve meyvelerdede var ama onuda bebeklerimiz yiyor öyle degilmi?ayrica senin katkili olan verdigin sütün içindede var emin olabilirsin..saf süt içmedgii için içinde hep aroma varve buda çok tehlikeli..o aromalarin içerigide katkili anlican..yani bence sen bebelaci versen ondan daha iyidir emin ol..kiben bunu bi programda izledim muzlu ve çilek aromali sütleri keinlikle çocuklariniza ve bebeklerinize içirmeyin diyordu..yani sende bi şekkilde ona gene katkılı bir süt içirmişoluyorsun canim

Bende yeni doğum yaptım ama sütüm fazla olmadığından sma kullanıyorum anne sütünün yanında günde 2 kez.üzülüyorum verirken ama başka da çaremiz yok.artık nedense anne sütüyle beslemek çok mümkün olmuyor ,o eskidenmiş diyesim geliyor.katkılı besinler annelerinde hormonlarını etkilediğinden sanırım süt bu nedenle fazla olmuyor.eskiden mamamı varmış ama artık mamasız beslenen bebek yok.Benim kuzumda biraz büyüse de bende kendi yaptığım gıdalardan verebilsem.

benim kızım da 6. ayını bitirdi. anne sütü alıyor yanında bi de ek besinler. ben yoğurdunu devam sütünden yapıyorum. çeşitli markaların da kaşık mamalarını kullanıyorum. hatta organik kavanoz meyve pürelerinden de veriyorum. bende önceleri çok düşündüm. kendim mi yapim herşeyini diye ama bi arkadaşın dediği gibi pazardan aldığımız sebze meyvenin nasıl olduğunu, marketten aldığımız unların sütlerin içinde hangi katkı maddeleri olduğunu hiç bilmiyoruz.. mamaların internet sitelerine baktım. gdo yok diyorlar.. birilerine güvenmek zorundayız artık. çünkü hiçbirşey artık eskisi gibi hiç işlenmemiş organik değil ki... çaresiziz...

şimdi haberlerde doktor konuştu, mama ithalatına 38 gün daha izin verilmiş...resmen bebeklerimizin sağlığıyla oynuyorlar..doktor, anneler kesinlikle mama vermeyecek diyor asla yedirmeyin diyor napıcaz çok sinir oldum.şimdiye kadae yedirdik ne olacak.ayrıca hiç sütü olmayan anneler ne yapacak..iyice kafam karıştı..hadi bizim yediklerimizde var dolaylı yoldan bebeğimize gidiyor da direkt mama yoluyla o küçük bünyeye gdo girmesi gerçekten çok çaresiz bir durum..
ben bu akşamdan itibaren mamayı kesiyorum ama ne vereceğim onu da bilmiyorum..eskiden pirinç unu ya da arı mama varmış bende suyla pirinç unu yapsam mı diyorum baya bi sıvı mama kıvamında yani..ne dersiniz arkadaşlar?

herkese merhaba...
benim oğlumda 3 aylık
sütüm yetmediği için bebelac1
vermek zorunda kaldım
şu an ek gıda içinde çok erken
günde üç defaya düşürdüm
kafam çok karıştı ne yapacağımı bilmiyorum....

ben oğluma hiç devev sütü mama vermiyoorum.3 ayda sütüm azaldı aptamil verdim onuda hiç içmedi.ben günde 1 kere akşam uymadan önce suyla pişirib pirinç unu verdim.

benimde 3 ayında sütüm azaldı sonra yine eskisi gibi artdı bol su içdim.bebeğinim anne sütüyle kilo alımı iyiyse hik verme

ben bişey duydm bebelac aptamilin yan ürünüymüş
firmaları aynıymış
bu nasıl bi pazar yaaa
insan sağlığını gözgöregöre tehlikeye atıyorlar..

ben bi kere aptamil aldım söğlediğim gibi onuda içmedi kendim tadına bakdım çok kötüydü.o yüzden içmedi herhalde bende zorla vermedim vicdanım yol vermedi kendim içe bilmediğim şeyi bebeğime nasıl verim

bende beğenmedim ama bebeği çok seviyo
onu içmeden kanı doymuyo illa içecek...
napıcam bilmiyorum ülker hero babaymi kullansak o türk malı yaa

ben ülker hero baby büsküvi kullanıyorum ve sadece sabah veriyorum.bu arada bebeişim 5.5 aylık ek qıdqyada başladk.ama seninki 3 aylık büskivi için erken.büsküviye 4 ayından başlaya bilirsin.

anneler nerdesiniz, kimse haberlerde duymadı mı bu gdo işini..doktorun kesinlikle mama vermeyin uyarısını..ben herkes duymuştur tartışırız diyordum ama kimseler yok :sinifsinif:

arkadaşlar kızım 19 aylık hala mama veriyorum ki çok aşırı iştahsız emmedide mecburen mmama verdim ne yapabilirizz ki şimdiki zamanda neye güveneceğimize şaşırdık allah yardımcımız olsun umarım her şey daha iyi olur bilmeden bu zamana kadar verdik şimdi biliyoruz ama ne vereceğiz iyi kötü artık alıştık başka çaresi yok mu...

bende doğduğundan beri mama destekli besledim bebeğimi...önce preaptamil sonra aptamil1....3.ayında bebelac vermeye başladım..milupayla aynı firmanın mamaları çünkü..içerikleri aynı...hala veriyorum 2 kere..dr um verme falan demedi..kavonoz mamalarını da sordum..onları da gönül rahatlığıyla verebilirsin dedi...şimdi napayım ben?

bende bugün haberlerden izledim. mamayı vermemek çözüm değil doktor anne sütündende gdo geçtiğini söyledi yani değişen birşey yok bir şekilde hepimizin ve çocuklarımızın bünyesine gdo geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…