• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şu kasılmalara bir açıklık getirir misiniz?

Dike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
118
27
96
40
Diyarbakır
merhaba anneler, ben yan gruptanım,hamilelerden:) bu doğum kasılması, sancısı nasıl bir şey en iyi siz doğum yapanlar tarif edersiniz, bizlere bir yardımcı olsanız da kafa karışıklığımız geçse:sm_confused: ben 33 haftalık hamileyim. bebek bir tarafa bir organını dayamış gibi şişiyor karnım o zaman bebek hareketi sanırım,ayırt ediliyor. ama bebek hareketi olmadan karnımın bir tarafı geriliyor,sertleşiyor bu mudur kasılma? hani sayısını süresini takip etmeliyiz ya, bilmediğim şeyi nasıl takip edeyim di mi? öptüm.

canım bende doğuma hazırlık başlığında bu konuyu sordum bende çok merak ediyorum ama pek cvp alamadım henüz.. bende 37+2 deyim

yalancı sancılarda karnınız tamamen sertleşiyor bazen ağrılı bazen ağrısız ama doğum sancısı çok daha farklı oluyor.doğum sancısında hem belinize hem kasıklarınıza adet sancısı gibi ağrılar giriyor, ben bayağı terliyordum sancı geldiğinde.birde istemsiz bi ıkınma hissi oluyor.sancılar 5 dk da bir gelmeye başlayınca hastaneye gelin diyor dr lar.allah kolaylık versin sizlere de.

sherry456 sana teşekkür ederim b,ir tek sen cevap vermişsin. o kadar da merak edeni var aslında bu konunun, daha çok fikir veren olur diye umuyorum. o zaman ağrısız kasılmalarım başlamış benim, ama günde 5-6kez kısa süreli yani korkacağım bir şey yok:) Esraaydin sen benden öndesin senin sancılar başlayınca bu konuya yaşadıklarını anlatırsan sevinirim:) Allah yardımcımız olsun. Hayırlı ramazanlar şimdiden.

sherry456 sana teşekkür ederim b,ir tek sen cevap vermişsin. o kadar da merak edeni var aslında bu konunun, daha çok fikir veren olur diye umuyorum. o zaman ağrısız kasılmalarım başlamış benim, ama günde 5-6kez kısa süreli yani korkacağım bir şey yok:) Esraaydin sen benden öndesin senin sancılar başlayınca bu konuya yaşadıklarını anlatırsan sevinirim:) Allah yardımcımız olsun. Hayırlı ramazanlar şimdiden.

merak etme hayatım yazarım ne yaşarsam ama şuan öyle ciddiye alınacak bir ağrım sancım yok yada ben anlamıyorum nst ye salı günü girecem inş.sende normal doğum düşünüyosun herhalde Allah bir avazda urtarsın hepimizi.... sherry bende teşekkür ederim insan merak ediyo ne yaşayacağını muhakkak herkesinki farklı olur ama en azından bir ön bilgiye sahip oluyoruz bu şekilde canlarım ikinizede hayırlı ramazanlar....

Selamlar,
Hiçbir kasılmayı önemsiz deyip geçmeyin. Doğum sancısı illa ki ağrılı olacak diye bir kaide yok... Kendi doğumumu kısaca anlatayım: ben 35+5'te doğum yaptım... Benim hiç ama hiç ağrım olmadı. Sadece kasılma, yani sertleşme oluyordu, onların sayısı, süresi ve sıklığını takip edin... Benim doktorum 10dk'da bir ve 2 saat süreyle kasılman oluyorsa beni ara demişti... Öğlen 12 gibi aradım doktorumu, ılık bi duş al gel bakalım dedi, sanki alışverişe gider gibi gittim hastaneye saat öğlen 2-3 civarıydı, baktı doğum başlamış açılman 1 cm dedi, 1 saat sonra açılmam 5cm idi ve bende hala hiç ama hiç ağrı yoktu... Açılma 5 cm olunca epidural anestezi yapıldı, bundan 1 saat sonra doğum gerçekleşmişti... Allaha şükür bebeğim de, ben de sağlıkla atlattık...
Ağrım yok diye önemsememezlik etmeyin, mutlaka doktorunuzu bilgilendirin... Bendeki kasılmayı dilim döndüğünce tarif etmeye çalışayım, unutmayın herkeste farklı olabilir... Kesinlikle bebek hareketinden farklı, kaskatı oluyor karnınız ve o an bebek hareket etmiyor, rahminizin kasılması işte... (Pek anlatamadım farkındayım :( )
Allah hepinize ağrısız, dertsiz, sağlıklı doğumlar nasip etsin...

Zarag teşekkür ederim,bakbir şey daha öğrenmiş oldum.kasılmayı takip etmek gerçekten önemli demek,ben ağrılar başlayınca dikkat edecektim muhtemelen kasılmalara. iyi oldu kendi örneğini vermen.Allah analı babalı, mutlu büyütürinşallah çocuklarımızı.

daha cok adet sancisina benzeyen,belden baslayip sirta dogru giden ve belli araliklarla ilerleyen bir sancin olursa dogum sancisi demektir..ama kisiden kisiye degisir benim belim cok agrimisti ..

bende 33. üncü haftanın içinde olup merak edenlerdenim ama süreklide sancı çekenlerdenim.belle karın benim deil zaten artık uyuşuk uyuşuk geziniyom.hissetmiyorum bile.ve korkuyorum ya suyum gelmeden açılma başlarsa ya işarette gelmezse nasıl ayırt etcem ben bunuuuuuuuuuu :(((

ben de erken doğum tehlikesi nedeniyle sürekli kontrol altındaydım. kasılmalarım çok erken başladı çünkü. kasılma olduğunda karnım kaskatı kesiliyordu ve sertlik oluyordu bebek bir yere toplanmış gibi. ama kıpırdama yoktu. dışarıdan bakınca belli oluyordu. ve nefesim kesiliyordu. derin nefes alma ihtiyacı hissediyordum. sık sık gidip nstye bağlandım. bazen 10 dakikada bir kasılma oluyordu ve ilaç kullandım bu yüzden. 38+6 da sezeryanla doğum yaptım.

kızlar benim bu aralar bel ağrım karın ağrım olmaya başaldı ama birde odadan odaya bile yürürken vajinama doğru acayip bir baskı oluyo iğne, bıçak batıyo gibi sanki vajinam yerinden çıkacak gibi oluyo ve o an istemsiz elimle tutuyorum komik ama sanki yere düşecekmişte tutuyorum :)) ama acı veriyo o iğne batması sokağa çıkınca çok çok oluyo hatta karnımda sertleşmelerde oluyo bu yüzden yürüyüşe çıkamıyorum sizce (doğum yapanlar) doğummu yaklaşıyo?

merhaba kızlar dün akşam ilk kez yaşadığım sancıyı ayırt ettim. bu defa hem kasılma hem biraz sancı vardı. tabi sayenizde anladım ne olduğunu. karnım sertleşiyor ve adet sancısı gibi ağrıyordu. hani hamile olmasam diycem ki 'aha adet oldum' o kadar gerçekçi.tabi yalancı sancılardı. kısa sürdü ve pozisyon değiştirince geçti. 33+0 oldum bugün. Allah yardımcımız olsun. öptüm hepinizi.bi de herkes oruç biz tutmuyoruz ne kadar sıkıcı değil mi?hayırlı ramazanlar

slm zarag.yaa anlattıgının aynısını suan ben yasıyorum.37+3 haftamdayım ve sureklı kasılmalarım oluyo.bebegım o anda hıç kıpırdamıyo bazen suresı uzun oluyo bazen kısa suruyo ve hıç sancım olmuyor o anda.sadece nefesım kesılıyor ve derın nefes alma vee dık durma ıhtıyacı hıssedıyorum.bırde bazen kasılma oldugunda ocouk oynuyo vee rahmımde buyuk acılar hıssedıyorum kalcalarıma kramp gırıyor ölece kalakalıyorum kıpırdayamıyorum.acaba dogum sancısımı cekıyorum fark etmeden.hıcbır işarette yok ne suyum gelıyo nede nişan..acıkcası korkuyorum.ama doktorum henuz 3 haftan var telaş yapma dedı.ne yapacagımı sasırdım sancım cok fazla..bılgısı olan varsa paylaşabılırmı......

işte benim korkumda bu hale ye çok benzer bir durum yaşayorum.ama benim o kasılmalara sancılar da eşlik ediyor.ve ne dinlenme ne duş hiç bişey çözüm olmuyor bazen saatlerce sürüyor.ve 28. haftamdan beri aynıyım.en son 32. haftamda 17 saati buldu sancıların uzunluğu artık doğuruyorum galiba deyip acilden girdim hastahaneye doktorum seninki gelmeye niyetlendi vazgeçti gene dedi hatta :) bu yüzdende korkuyorum yaa şimdi böle sancı yapar yaparda son gelceği zaman yeter eçktirdiğim deyip sessiz sedasız gelmeye kalkarsa :(

slm zarag.yaa anlattıgının aynısını suan ben yasıyorum.37+3 haftamdayım ve sureklı kasılmalarım oluyo.bebegım o anda hıç kıpırdamıyo bazen suresı uzun oluyo bazen kısa suruyo ve hıç sancım olmuyor o anda.sadece nefesım kesılıyor ve derın nefes alma vee dık durma ıhtıyacı hıssedıyorum.bırde bazen kasılma oldugunda ocouk oynuyo vee rahmımde buyuk acılar hıssedıyorum kalcalarıma kramp gırıyor ölece kalakalıyorum kıpırdayamıyorum.acaba dogum sancısımı cekıyorum fark etmeden.hıcbır işarette yok ne suyum gelıyo nede nişan..acıkcası korkuyorum.ama doktorum henuz 3 haftan var telaş yapma dedı.ne yapacagımı sasırdım sancım cok fazla..bılgısı olan varsa paylaşabılırmı......

Bende ne su gelmesi, ne de nişan yoktu, hatta daha önce dediğim gibi ağrı da yoktu... Gebelik haftana bakınca artık korkmana gerek yok bence, bebek hazır olduğunda gelecektir, kasılmaların düzenli olması önemli. Bu arada telaşlandırmak için söylemiyorum sadece temkinli olun diye söylüyorum, ufaklıkların ne yapacağı hiiiç belli olmuyor, benim doktor kontrolüm cuma günüydü ve oğlum pazar günü çıkageldi... Stres olmayın derim ben, ağrınız olmadığı sürece hafif yürüyüşler yapın, normal doğum için faydalı olduğu söyleniyor... Ben de normal doğum yaptım... Veee uyuyun... Uyuyun... Uyuyun...

Naçizane son bir tavsiye, doğuma giderkende, doğum sırasında da elinizden geldiğince rahat olmaya çalışın, hem strese girmezsiniz, panik olup doktorunuzun işini zorlaştırmazsınız, tansiyonunuz bebeğiniz için sorun olmaz... Doktorunuza güvenin ve kendinizi rahatlatın, bebeğinizin de strese girmemesi için inanın önce sizin rahatlığınız önemli...

ınşallah hepiniz sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız...

cok teşekkür ederim tavsiyelerin için zarag gercekten rahatlatın benı.sancılarım hala devam edıyor artık dedıgın gıbı sakınce beklemkten başka carem yok..ama bı an öncede gelsın ıstıyorum cok sabırsızlanıyorum :)inş kolay dogumum olur bende bebişim sonunda oldu dıye sızlere müjde verırım :)

selam hamişler önce allah hepinizin yardımcısı olsun inşallah kolay kolay doğurursunuz yavrularınızı
ben iki doğum yaptım ikisindede ne önce suyum geldi ne leke sadece sancım oluyordu belimde ağrımadı ama benim sancılarım bir hafta önceden başladı ara ara geliyordu ama geçiyordu o ayak ağrısıymış ne demekse annem öyle derdi neyse son günde sancım yarım saatte bir sonra 20 dk sonra 15 dk 5 dk ya düşene kadar bekledim yani sancılarım kesilmedi artmıştı 5 dk düşünce hastaneye gitmiştim suni sanci filan gece 1 de gittim sabah 11 de doğum yapmıştım
siz korkmayın bence asıl olan sancıyı çekmek doğum yapması kolay tabi biraz sıkıntın oluyor ama çocuğunu görünce bütün sıkıntıların bitiyor o anı yaşamak çok güzel bebeğinizin doğduğu anı görün bence ömür boyu unutamıycağınız bir duygu.....

kızlar benim bu aralar bel ağrım karın ağrım olmaya başaldı ama birde odadan odaya bile yürürken vajinama doğru acayip bir baskı oluyo iğne, bıçak batıyo gibi sanki vajinam yerinden çıkacak gibi oluyo ve o an istemsiz elimle tutuyorum komik ama sanki yere düşecekmişte tutuyorum :)) ama acı veriyo o iğne batması sokağa çıkınca çok çok oluyo hatta karnımda sertleşmelerde oluyo bu yüzden yürüyüşe çıkamıyorum sizce (doğum yapanlar) doğummu yaklaşıyo?

canım sanki benı tarıf etmıssın vallaaa tüm anlattıkların aynı bendede.. hayır anlamadıgım olay kasılma şumudur.. benım ıkı uc gundur böle karnım kucuk bı kavun yutmusum gıbı böle toplanıyo oratada ve canım acıyoo cocukda hareket edşnce aglıcak gııb acı cekıyorum bu cok sık olmaya basladı kasılma bumudur nolur söliyin yawww...
öyleyse bunun zamanınımı saymam lazım ne zaman panık yapıp doktora gıtmelıyım bilemedim..:sinifsinif:

karpuzcum bende henüz doğum yapmadım ama günüm yaklaştı ve bu gibi eşyleri sürekli yaşıyorum. hatta acabamı diyerek doktora bile başvurmuştum böle bi zamanda ve bunların beklenen kasılmalar olduğunu sölemişti.ayrıca bir doğum evi hemşiresinden aldığım bilgiye göre.karın taş gibi sertleşir sonra salarmış zaman yaklaştığında bu sertleşmenin süresi uzar rahatladığı zamanlar daha kısa sürermiş.ayrıca bu sertleşme esnasında karın uzuyormuş gibi bir his verirmiş.

Back
X