Şu İstanbul' dan nasıl kurtuluruz?

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
Merhabalar.
Sözlüm öğretmen ve şu an İzmir' de görev yapıyor. Ben İstanbuldayım. Şu an orada ikinci yılı ve üçüncü senenin sonunda oradan zorunlu olarak atanacak. Bilgisi olanlar bilir. Özelde çalışan eş 1 yıl sigortalı olarak aynı yerde çalışır ise, memur eş yanına tayin isteyebiliyordu. Şimdi ise bunu 3 yıla çıkardılar ve bizim tüm hayallerimiz yıkıldı Eğer 1 yıl olarak kalsaydı bu yaz evlenecektik ve İzmir' de 1 yıl çalışacaktım, orada yaşayacaktık. Şu an ise ben İstanbul' da çalışıyorum ve sanırım burada yaşayacağız. Ama ben kendimi sanırım çok şartlamışım İzmir' de yaşamaya. Orada mutlu olurduk biz gibi düşündüm. Hep hayallerimi oranın üstüne kurdum. İstanbul' da yaşamayı istemiyorum ve mutsuz olacakmışım gibi geliyor. Hem de düğün hayalimiz de ertelendi

Şu durumda buradan ne zaman ve kaç yıl sonra kurtulabiliriz acaba ? Biraz karışık olabilir yazdıklarım. Şimdiden teşekkürler.

03/04/2015 - Kızlar, sanki İzmir' de yaşamak için bir şans göz kırptı bize ama tam belli değil. Dün facebook' ta İzmir' in fotoğraflarına bakıyordum, orada yaşayan arkadaşlarımın fotolarına. . Bana huzur veriyor. Her zaman isterim de, dün bi yine içimden geçirdim 'ahh ben de orada yaşasam eşimle' diye. Bugün sözlüm orada yaşayabileceğimizle alakalı bir müjde verdi bana. Bugüne kadar Allah' tan ne istediysem oldu. Belki bu da olacak diye düşündüm. . Dua edin kızlar bana :)

Son düzenleme:
İstanbul'dan kurtulamazsın, sıkılırsa o seni bırakır.. alacakaranlık kuşağı gibi şehir

Of yaa Aslında buradan ayrılmak gibi bir düşüncem hiç olmamıştı. Buradan başka her yer bana küçük ve yaşanmaz gelirdi. Ta ki şehir dışında bir üniversitede okuyana kadar ve İstanbul' a tekrar dönene kadar bu böyleydi. Sonraları, buraya tekrardan döndükten birkaç ay sonra buz kestim bu şehre karşı. Sözlümün de etkisi büyük bunda sanırım. O hep orada daha kolay yaşayacağımızı söyledi, bir çok kez. Ben de yanına gide gele çok sevdim İzmir ' i. Yaşayacağım yer bekledim aklımda. Sonrasıysa hayal kırıklığı Hevesim kaçtı.

İzmir'de yahut civarında doğu görevi sayılabilecek ilçeler bulunabilir, bir kaç yıl önce vardı... puan tuttarsa böyle bir şeyi araştırın

istanbul güzel şehir adı bile güzel (İSTANBUL)..

Biz kurtulduk 2 aydır başka şehirdeyiz artık bu geldiğiniz şehire taşınıyoruz ve çocuklarımız burada büyüyecek. Sadece eşim özel sektörde Çalışıyor şuan Bulunduğumuz bölgede çalışmak istediğini söyledi :) onlarda gönderdi. Çok mutluyum ve gezmeye dahi gelmek istemiyorum İstanbul'a.

Istanbuldan gitmeyi dusununce bile kalbim duracakmis gibi oluyor. Nefes alamiyorum.
Yani bagimlisiyim Istanbul'un. Birakamam.

Sizin isiniz de zor. Allah yardim etsin.

En kısa zamanda doğu görevi olarak şööyle 360 derece tur atıp acık da kuzeye çıkarak Helsinki'ye kaçasım var. Sıkıntı İstanbul'da değil bence. Bu konu derin ağalar.

İzmir'de yahut civarında doğu görevi sayılabilecek ilçeler bulunabilir, bir kaç yıl önce vardı... puan tuttarsa böyle bir şeyi araştırın

Bu mantıklı valla. Erkek arkadaşıma söyleyeyim bi. Araştırsın. Teşekkür ederim:)

valla ben bir gecede İstanbul'u terk etmeye karar verdim. ve bursaya yerleşmeye az kaldı ağustos gibi ordayın inşallah

Darısı başıma Sevindim adınıza.

ya sadece bu yıla özel 1 yıl diye bişey de demişlerdi nabi avcı demişti sanırım bu kurtarmaz mı sizi?

Ben de o kadar izmir izmir diye okuyorum ki bu forumda, inan turkiyeye yerlesecek olsam izmirde yasamak istemeye basladim

ya sadece bu yıla özel 1 yıl diye bişey de demişlerdi nabi avcı demişti sanırım bu kurtarmaz mı sizi?

Erkek arkadaşımın oradaki görevi bitinceye kadar biz yetişemiyoruz maalesef Bu ağustosta başvuracaklar son olacakmış. Hatta geç bile kalmış karar uygulanmak için. Öyle bir açıklama yapmış.

Ben de o kadar izmir izmir diye okuyorum ki bu forumda, inan turkiyeye yerlesecek olsam izmirde yasamak istemeye basladim

15 milyonluk şehirde kim her gün kafayı tırlatmak ister ki. Herkes aşırı saygısız be vurdum duymaz. İleride çocuğum çoluğum da olacak. Burada yetişmelerini istemiyorum. Daha sakin, daha az insan ve çok da geri kalmamış, kimsenin kimseye karışmadığı, saygılı bir yer istiyorum. Orası da İzmir işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…