Su faturasi sorunu canim sikkin

Biz şehir dışına çıkmıştık. Suyu kapatmayı unutmusuz. 20 gün dışarda kaldık. Eve bir geldik ki şifon Patlamis. Klozetin içine almış durmus o kadar çok akmış ki artık klozet sararmış. Sonra fatura geldi. Devamını anlatmak istemiyorum:KK42: su faturası deyince hala içim acır.

Sorun tasavruf ÖNERILERINIZI almak

bağırmaya gerek yok :) büyük harf yasak. kuralları okumanızı tavsiye ediyorum.

tasarruf sorunuza gelicek olursak; sorunuzu konuya yazın ki bizlerde ona göre yorumlar yazalım. siz sadece çok mu diye sormuşsunuz. orda da soru işareti koymamışsınız. yanş tam anlamıyla soru sormuş değilsiniz :)

tavsiyemde yok :)

Bana Konyada 85 lira geldi. Vergi çok su pahalı. İsin ilginci aksama kadar evde olmadıgım sene içinde de çok geliyor.

Senelerdir aşağı yukarı aynı elektrik su doğalgaz miktarlarını kullanıyoruz. Ancak faturalar hep yükseliyor. Genellikle zamdan önce gelecek faturayı bekletiyorlar ve zamlı tarifeden hesaplıyorlar. Bu ay bize de 6 ton su için 74 lira geldi. Faturayı elime alıp boş boş bakıyorum. Kullanım bedeli 30 gerisi yok atık su bedeli, yok dağıtım bedeli, yok %8 kdv, yok %18 kdv... Bir de en canımı sıkan şey eskiden çeşmemizden su içebilirdik. Temiz su akardı... Şimdi birde yemeğe, çaya, içmeye marketten su taşı... Onun parası da cabası... O kadar para alıyorlar hiç değilse çeşmemizden su içebilsek. Daha kış gelmedi. Doğalgaz, elektrik habire zamlanıyor. İnsanlar yaz olduğu için 3-5 lira farktan anlamıyor. Kara kara düşünüyorum. Kışın ne yapacağız diye. Soba mı kursak diye... Rabbim sonumuzu hayır etsin... Olmayanın yar ve yardımcısı olsun.

İstanbul’da yaşıyoruz 100 den aşşağı gelmiyor evde iki kişiyiz alıştık artık alıştırdılar herşey normal geliyor zam haberi okuyunca kendimi ekrana boş boş bakarken buluyorum tepkisizlik mood on

Ben istanbulda yaşıyorum valla her ay 85 lira fiks gelir. Bazen 95 olur, derim ki aaa yine bişeylerin acısını çıkarıyolar vatandaştan... Bence normal bir fatura gelmiş. Hergün bulaşık makinesi çalışıyor, haftada 4 çamaşır makinesi çalışıyor en az. 2 kişi her gün duş alıyor. Eğer tüketiminiz böyleyse normal o tutar.

Sorun tasavruf ÖNERILERINIZI almak

Çamaşır makinesini tam doldurmadan çalıştırma. Elde bulaşık yıkama, bulaşık makinesi ile oldukça tasarruf yapıyorsun. Bulaşık makinesine tabak çanağını sudan geçirip dizeceksen bir leğende hallet işini. Banyo wc ve mutfak lavabolarının su ayarını kıs. Ayrıca herhangi bir wc ya da çeşmede su kaçağı var mı bak. Ben bunları yapmama rağmen iki kişi 74....

Bana fazla gibi geldi... bulunduğumuz şehir de kartla su dolduruyoruz biz ay içerisinde 30 tl yetiyor ve çamaşır bulaşık makinam çok çalışır balkon çok yıkarım 2 kişi hergün duş alırız
Temizliği çok fazla yaptığımdan ben böyle ödeme yapıyorum
Normal yaşantı da bir aileye 20 tl bile yeterli oluyor

Biz şehir dışına çıkmıştık. Suyu kapatmayı unutmusuz. 20 gün dışarda kaldık. Eve bir geldik ki şifon Patlamis. Klozetin içine almış durmus o kadar çok akmış ki artık klozet sararmış. Sonra fatura geldi. Devamını anlatmak istemiyorum:KK42: su faturası deyince hala içim acır.
Ay çok geçmiş olsun ama ne kadar geldi? Merak ettim okuyunca. :)

İstanbul'da daha aşağısını görmedim zaten. Kullanımım azalsa da artsa da fatura hep yükseliyor. Elde bulaşık yikamayin çok su gidiyor. Makineye atinca da elektrik çok gidiyor şaştım kaldım yani. Çamaşırda küçük seyleri yaz diye elde yikamissinizdir belki ondan yüksektir. Hali falan yikamak suyu çok harcar. Yoksa alinan duşla falan pek artmaz. Kisaca zamdir o. Ha bir de fatura bazen bir aydan fazlasini kapsiyor yani 5 haftalik falan tüketim olabilir mi?

Aylık 11 ton su kullanıyorum 4 kişilik bir aileyiz
100 TL civarı ödüyoruz oda tasarruf yapıp dikkat edersek yasasın vergiler :bicak:bayram temizliği falan yaparsam vay halimize:eğlence:

50-70 civarı geliyor
Hergün balkon yıkarım
Makineler duş zaten
Su neyse de
Elektrik uçmuuşşş
:KK12:

43 TL gelir her ay.
3 küçük çocuğum var.
Çamaşır, bulaşık hergun çalışıyor.
Her gün duş.

Bilemedim iki katı benimkinin.

Back