Su faturanız ne kadar geliyor?

Bizde ön ödemeli sistem var 150 tl yukleriz bizi 4 ay kadar goturur aslında belki daha fazla goturur ama uyarı vermeden yeniden yukleriz (aylık sarfiyatımız yaklaşık
12 m3 kadar)

İstdayız 34 tl gelmiş...batmandaki arkadaşım orda su saatimi var...bazılarında o bile yok...hepten bedava...

Evde 2 kişiyiz,her gün duş almıyoruz,çamaşır ve bulaşık makinesi haftada 1 çalışır ya da çalışmaz ama gelen 35-40 ın altına düşmüyo hiç.
Daha ne yapmak gerekli bilmiyorum,sizlere nasıl 15-20 geliyo:KK31:

istanbuldayız,2 kişiyiz şimdilik:KK34:
çamaşır makinesi haftada en az 2 kez,bulaşıkta 2 kez çalışır
termosifonun cok etkisi olduğunu düşünüyorum
28-30 tl geliyor
yaz aylarında 35 i buluyor çok ama ya
:KK14:

Evde 2 kişiyiz,her gün duş almıyoruz,çamaşır ve bulaşık makinesi haftada 1 çalışır ya da çalışmaz ama gelen 35-40 ın altına düşmüyo hiç.
Daha ne yapmak gerekli bilmiyorum,sizlere nasıl 15-20 geliyo:KK31:

Biz evde 3 kişiyiz...Hergn duş almıyoruz ama 3 günde bir yazın hergün duş alıyoruz.Bulaşık makinesi hergün 1 kez mutlaka çalışır bazen 2 bile oluyor çamaşır makinasını hiç sormayın 2 günde bir 1 makine çalışır bebeğim var çünkü...Ayrıca ben çok titizim suyu çok kullanırım gelen fatura 15-20 nadir 25...

Benimde her ay 27 gelir sasmaz. İki kisiyiz. Camasir mak. Haftada 2 kere bulasik makinesi 1 kere calisir.ama hergun dusa girilir.

bundan 2 yıl kadar önce izmirin bir ilçesinde oturuyorduk ve orada 4 ton için 2,52 tl geliyordu. 2 yıldır yine izmirin başka bir ilçesinde oturuyoruz ve fatura 4 ton için 19,35 tl geliyor.

ilçenin biri büyükşehir belediyesine bağlı biri değil. fark bundan kaynaklanıyor.

ancak şöyle bir durum var ki faturası az gelen ilçe, su hizmetini kendisi verdiği için arıza gibi durumlarda hemen müdahale yapılıp sorunu hallediliyo. faturası çok gelen ilçe büyükşehirden ekip çağırdığı için bekle babam bekle :KK19:

Her sabah duş alırım (10dk)

Her akşam sudan geçerim (2dk)

Haftada bi bulaşık makinesi açarım (1.5 saat)

Günde üç kere diş fırçalarım (1i dışarda, ikisi evde), Musluğu açık bırakmadan.

Klozet sifonu kullanırım 4 kere diyelim günlük.

E elimi yıkarım 6 kere diyelim.

Yemek yaparım günlük 2 bardak diyelim.

Ayda 5 kere çamaşır makinesi çalışır.

Bana gelen su faturası 50-80 arası değişir.

İstanbul Anadolu Yakası Pendik'te oturuyorum.

Geçen yıl Ankara'da oturuyordum orada 2 kişi yaşadığım halde daha az su faturası geliyordu.
:44:

Her sabah duş alırım (10dk)

Her akşam sudan geçerim (2dk)

Haftada bi bulaşık makinesi açarım (1.5 saat)

Günde üç kere diş fırçalarım (1i dışarda, ikisi evde), Musluğu açık bırakmadan.

Klozet sifonu kullanırım 4 kere diyelim günlük.

E elimi yıkarım 6 kere diyelim.

Yemek yaparım günlük 2 bardak diyelim.

Ayda 5 kere çamaşır makinesi çalışır.

Bana gelen su faturası 50-80 arası değişir.

İstanbul Anadolu Yakası Pendik'te oturuyorum.

Geçen yıl Ankara'da oturuyordum orada 2 kişi yaşadığım halde daha az su faturası geliyordu.
:44:

bir yanlışlık olmasın? Sordunuz mu?

bir yanlışlık olmasın? Sordunuz mu?

Su an aşırı sinirlendim... 2 ay önce taşındığım fakat içinde yalnızca 3 gün kaldığım eve ayrıca içinde elektronik eşya bile yok :S tamı tamına 23 lira elektrik faturası gelmiş... Geçen yıl 80'den aşağı gelmiyordu :S eski eşyalara suç buluyordum. yeni evin eşyalarını sıfır a+ aldım o yüzden. ve daha fişe takmadan memlekete dönmüştüm... ama şu olana bak :S bu nedir ya .

3 gün için 8 lira su faturası gelmiş birde :S

Son düzenleme:
X