Çocuk Hastalıkları şu dişler ne zaman çıkar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ernur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
29
0
yaaa kızlaaarrrr, benim ikizler 11 aylık oldular... oğlanın alttaki iki dişi 2.5 ay önce çıktı.. başka yok... kız da anca diş etleri kabardı...:emir_bebek: :sm_confused: bi sorun yoktur dimi.....:çok üzgünüm: :sm_confused:

canım walla benım kızda 11. aya gırdı ama dıs falan yok doktoru bunun normal oldugunu her cocukta farklı olabılıcegını soyledı ama bızımkı bugunlerde cıkaracak gıbı senınkıde yakında cıkarır telaslanacak bı sey yok

canım benim oğlumun 11 aylıkken çıktı ilk dişi. sonra arkası geldi. daha tamamlayamadık bile.

Slm kızlar,elim ayağım birbirine dolaştı,bunalıma girdim resmen ya.Bugün bebeğim hiç kakasını yapmadı,kabızmı oldu acaba.Doğru düzgün uyumadı ve hep ağlıyor?Yarın doktora götüreceğiz ama yarına kadar ne yapabilirim?Bebeğim 20 günlük ve önerebileceğiniz birşeyler varmı? Ilık ballı sütün iyi geldiğini duydum ve biraz içirdim ama tedirginim yinede doğru bir uygulamamı acaba bu diye?
Birde sütüm yeterli olmadığı için pastörize sütle suyu karıştırıp ılık bir şekilde veriyorum,buda kabızlık yapar diye duydum,acil bilgiye ve yardıma ihtiyacım var?

çok Büyük Yanliş Yapmişsin Bebeğin Tüm Sistemini Altüst Etmişsin Ona Dişardan Birşey Sakin Asla Verme Süt Yetmezse Mama Dr Tavsiyesi Ile Kabizlik Için Gliserinli Fitil Al Yada Metsil Damla Bu Gece Işine Yarar Ayrica Sancilari Için Paranox S Fitil Yarim Bana Güven Sağlikçiyim

wildrose gecmis olsun ama 20 gunluk bebege pastorize sutu suyla karistirip vermeni kim soyledi???sindirimi cok zor ve icerisinde bir ton bakteri var cok normal cocuga gaz yapmistir.. nestlenin toz sutleri var bir kutusu yaklasik on milyon bir hafta kullanirsin onlardan alsana guzelim..sakin cocuga bal verme...bal alerji riski en yuksek besin kas yapayim derken goz cikarma insallah azalir yarin sabaha kadar sancisi ...ama su var saglikli cocuk gunde bir kere ya da iki gunde bir tuvalete cikar agrisi varsa ilik bez koy karnina yuz ustu yatirip sirtini ovala..ama yuzustu yanindan ayrilma.tekrar gecmis olsun

Ne yapacağımı şaşırmış durumdaydım ama,birazda bilgisizlikten,tecrübesizlikten kaynaklandı galiba.
Sütüm az geliyor ve bebeğimde doymayıp devamlı ağlayınca kutu süt alıp çok az süt ve su karışımı yapıp veriyordum,ne bileyim bana öyle söylediler ama yarın doktordan mama takviyesi isteyeceğim,ya şimdi çok pişman oldum ayrıca tedirginde.Yanlış bişey yaptığımı söylüyorsunuz da bebeğime bundan sonra bişey olmaz değilmi,beni aydınlatırmısınız neolur.

arkadaşım yeni doğan bebeğe inek sütü verilir mi hiç.bir yaşına kadar vermemelisin.kabızlığa uygun mamalar var ama anne sütü en iyisi.sütüm yok deme sadece emzirmeye çalış o çoğalır.anne sütünü artırıcı çaylar var.eczaneden sor.ısırgan otu demle iç.müthiş süt yapıyor.kuru kayısı ye.kendine bak yani.sen kendine bak ki bebeğinde sütünden alacağını alsın.mama en son çare.20 gün daha çok yeni.3 lt su iç.çayı kahveyi azalt.kafein onada geçer uykusuzluk yapar.maydonoz yeme hiç sütü keser.ama bol bol marul ve diğer yaşillikleri tüket.bebişine masaj yap.bebeyağı ile karnını ovabilirsin.bal da bi yaşına kadar alerji yapıyor.uzattım ama bebişlere kıyamam hiç.allah yardımcın olsun canım

Birde balı sade vermedim ama ben,o şekilde zararlı olduğunu biliyorum da ben bir çay kaşığı balla bir ça bardağı ılık suyu karıştırıp verdim kabızlığı geçsin rahat etsin diye,budamı sakıncalıydı acaba?

eskilerde öyle yaparmış merak etme bi şey olmaz ama sen yine de sütünü artırmanın yollarını ara.bazı markaların anne sütünü artırıcı çayı var.dinlenmekte artırıyor.stres yapma sakin ol.bebeğe de yansır.en iyi mama bile anne sütünün yerini tutamaz.

canım sakin ol önce:) yağtıkların tecrübesizlikten kaynaklanan yanlışlar,ama eskiler de öyle yaparmış,bize bişi olmamış di mi??? ancaak bebeklerin sağlığı için artık dr.ları iyi dinlemek lazım ve gelişmelere ayak uydurmak lazım.öncelikle bebeğine ne olursa olsun sakın ama sakın bi daha 1 yaşına kadar bal ve inek sütü verme,sakın.bol bol emzir,senin sütün ona en faydalı şey.ama sütün olmaz ya da yetmezse ki bol bol sıvı ,meyve suyu,ısırgan çayı, şekersiz kayısı kompostosu içersen ve pozitif düşünürsen sütün olur,devam formülü mamalar,sütler var.milupa,bebelac,hero baby.bildiğim kadarıyla hero en ucuzu.onlardan hazırla ve içir.ama önce dr.a danış.ayrıca kabızlık konusunda da bebeklerin bağırsak aktiviteleri anca 6 ayda düzene giriyo.ya da ek mamalara başlayınca.benim oğlum bazen günde 2 yapardı bazen haftada 1!!! ben de tabii panik yapıyodum ama dr. normal olduğunu söyledi.ancak 7 günü geçerse zeytinyağını kulak pamuğuna sürüp,pposuna azcık sürmemi o da yaramazsa fitil demişti.kabızlığı kafana takma ama bi daha da minicik bebeişine süt,bal verme.ayrıca 1 yaşına kadar yumurta beyazı,patlıcan ,bakla sakıın verme!!!
her zzman burdayım,her konuda yardıma hazırım:)

şu ana rahatlaması için de bol bol sarıl,ninni söyle,kucakla...

Evet eskilerde yapmışlar doğru söylüyorsunuz, hiç değilse bu şekilde düşünmeme sebep olduğunuz için teşekkürler,içim rahatladı biraz..

Bencede Sakin Ol Ama Birdaha Süt Verme 1 Yaşa Kadar Kansizlik Ve Kabizlik Yapar Humananin Anne Sütü Arttirici çaylari Var Ayni Yaştayiz Süt Psikolojik Olarak Salgilanir Sütünün Artacağini Ve Bebeğini Sevdiğini Düşün Sakin Ol Bebeğe Rezene Ve Papatya çayi Kullanabilirsin Ama En Doğrusu Bir Bebek Dr Git Ve Bilgi Al Ve Kendini üzme 20 Gün Kayip Değil Bundan Sonra Daha Bilinçli Ol Sormak Istediğin Herşeyi Sorabil,irsin

Hepinize ayrı ayrı çok tşk ederim,evet bu aralar sinirlerim altüst ve sütümün psikolojime bağlı olarak azaldığının farkındayım,elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum,tekrar tekrar tşk ederim sizlere,ALLAH razı olsun.

ben 1 çay kaşığı saf zeytinyağ veriyordum iyi geliyordu zeytinyağ hem kemik gelişimi içinde faydalı zararlı hiç birşey içermiyo.

ayy canım sıkma canını,tamam inek sütü çok doğru değil ama en kötüsü bebeği aç bırakmak. yetişemediğin durumda mama,onun da olmadığı durumda 2. aya kadar 2 ölçü su 1 ölçü süt şeklinde vermende sakınca yok. anne sütü kadar besleyici değil,bağırsakları biraz zorlayabilir ve enfeksiyon riski vardır ama senin çocuğunda bunlar olmamış ki. bebeğin kabız olduğunu nerden anladın sadece bu gün kaka yapmadığından mı? huzursuzluk var mı? karnı şişkin mi? aşırı kusması mı var? sadece bu gün kaka yapmamışsa sıkma canını,haftada 3 bile normal olabilir. sen sık sık emzir. son emzirdiğin memeyi ver 5 dk onu emsin sonra diğerini ver 15 dk emsin. bal sakın verme. her ciddi ağlayışında meme ver. günde en az 12 defa emzir. bunları bir stjr DR olarak söyledim.

dışarıdan ek gıda vermene gerek yok en kolay yondem eger ılac bılmıyorsan kulak temızleme çubugunun ucuna cok az saf zeytınyagı sürüp bebegın poposuna sokmadan etrafına surmen yeterlı daha etkılısı ıse dolma fıstıgına zeytın yagı surup fıtıl gıbı sokmak ama bence endıselenmene gerek yok bır gun uzun bır sure degıl yanı..

X