• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi su cıcegı asısı ıllakı yaptırmak gereklımı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ASYAA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
181
1
96
40
İstanbul
merhaba arkadaslar meark ettıgım su cıcegı asısı yaptırmak gerekıyomu olmasada olurmu.dıger asılar gıbı onemlımııı yanı sonucta özel bı ası oldugu ıcın.oğlum huysyz bı cocuk ası olurken ası olduktan sonrada huysuzluk yapıo.endıselıyım bu yuzden

şöyle ki, eger yaptırısanız,yine geçirecek ama çok daha hafif,az acılı,bir şekilde geçirecek...bulaşacak yani okuldan cevreden vs..
kız cocukları için ise,durum bizraz daha vahim olabilir,
olaki hiç hamileliğine kadar hiç geçirmemiş ama hamileliği esnasında geçirir ise,bebeğin özürlü doğabilme riski var...
ben kızıma yaptırdım bunu göze alamazdım çünkü..
özel aşı va fiyatlı bayagıda 59 ytl ye almıştım 4 -5 ay önce...

Son düzenleme:
biz türkiyede yaptırmıştık olsa bile cok hafif gecirirmiş aşılı cocuklar.
çok enteresandırki çogu ülkede yapılmıyor suçiçegi asısı

canım aşıdan sonra bişi olmadı kızıma ,sorunsuz geçti yani...rahat ol...
ayrıca üstteki bilgleriaraştırıp ,sorduklarımın yanıtı ...

korkulak bişey yok biz yaptırdıgımız hiç bir asıdan sonra rahatsızlık duymadık
kızımda hıc ates bıle olmadı
avrupa asılar var artık

Sakın derim asla doktor bunu sormadan aşılatmayın yeğenim 100 liralık ithal aşı yapıldı sonramı tıp fak 40 derece 23 gun düşmeyen ateş sebebi bulunamayan sonunda prof ve o doktorun suçunu kabul ettiği ve bize bişey yok dendiği allahın izniyle yeğenimi kurtardığı hatırlamak istemediğim o gunler asla derim yabancı ülkelerde yan etkilerden dolayı eskiden beri yapılmayan bir aşıdır araştırın ben bakmıştım hele immun sistemi zayıfsa ve benim yeğenim 2 yaşında 18 kiloydu zayıfta değil tekrar sakın diyorum annelere

Yapılacak aşılar karma hepatıt verem gibi normal aşılardır kafanıza göre sakın aşılatmayın benden kardeş tavsiyesi hepinize şişlerece serum ve antibiyotık yedi ve çok pahalı bir aşıydı okavax tı adı biz mahkemeye verdik ama bişey olmadığı için dava düştü

Aşının adını lütfen kesmeden yayınlayın önemli bir konu çünkü

Back