Şu an çok acı çekiyorum.nefes alamıyrum. 12 yıllık evlilik bitti.Eski eşim 2 ay sonra evlendi. Bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boşanma sürecinde olan bir kadın olarak yaptığım ve sana tavsiye edebileceğim birkaç şey var:

1) Kitap oku, bol bol ama. O kadar çok hikaye okudukça kendi hikayenden uzaklaşıyorsun ve senin hikayen okuduğun onca hikayenin içinde kayboluyor sanki. Ne zaman aklıma o gelecek olsa çıkarıyorum çantamdan kitabı, başlıyorum okumaya.

2) Spor yap. Spor salonuna gittiğim her gün sebepsiz mutlu oluyorum. Çok ciddiyim. Kendime iyilik yapıyorum, vücuduma, ruhuma. İyi hissediyorum.

3) Yediklerine dikkat et. Sağlıklı beslen, sağlıklı düşün. Vücuduna ağır gelecek şeyler yeme. Ne alaka deme sakın, hafif hissetmek ciddi anlamda çok etkiliyor psikolojini de.

4) İnsanlardan uzaklaşma. Onların içine karıştığın zaman ve hikayelerine ortak olduğun zaman kendi hikayen onlarınkine karışıyor, azalıyor, daha az acıtıyor.

5) Nefretini, kinini, üzüntünü yaz kağıtlara sonra saklama yırt at. Yazıp yırtıp attıkça içindeki nefret de gidiyor. İnan bana.

6) Benim çocuğum yok ama sana en güzel tavsiyem geliyor:

Adamlar değişir, koca bin tane bulunur. Ama senin yavruların? Onlardan başka yok. Onların da senden başka anneleri yok.
Sadece onlar için bile iyi olmak zorundasın. Hayatının en kıymetlileri onlar. Ve inan bana sana ihtiyaçları var.
Şu kandil gecesi dualarım seninle, dilerim tez vakitte toparlanırsın ve şu anın, yaşamın, aldığın nefesin ne kıymetli olduğunun farkına varırsın.

altı ay oldu..evet çok güçsüzüm..biraz düzeliyorum ..smmm bitirme sınavlarım var.umrumda değil.hayattan zevk almıyorum..azram baba baba diye aglıyor.onları ben babalarından ayırdım diye sucluyorum..psikiyatriye gidiyorum.ilaç alıyorum.ilk durumlara göre daha iyiym.yeni bir aşk asla düşünmem.benim için o defter bitti.sadece şu an hayatta isem .çocuklarımvar..ama onlara böylede faydalı olamıyorum.
Tedavinize devam edin. Sakin yarida birakmayin. Cocuklariniz babalarini gormuyorlar mi? Kendinizi suclu hissetmeyin. Bosanan sizsiniz. Eski esiniz hala onlarin babasi..

Çalıştığım iş yerine yaşlı bir bayan geliyordu ama deliydi, herkes de iyi davranıyor, para veriyor, tanıyordu. Kadın sokaktan çöp de topluyordu. Ben o zaman yeniydim hikayesini sonradan öğrendim. Yaşadığım şehrin en zengin ailelerinden birinin çok güzel bir kızıymış. Kadın 70 var , gençliğinde üstü açık arabalarda geziyormuş o yıllarda siz düşünün. Evleniyor ama eşine çok aşık. İnanılmaz derece. Nasıl yapıyor ediyor bilmiyorum ama kocası bir gecede bütün mallarını alıp kaçıyor terkediyor kadını. Kadın üzüntüsünden aşkından delirmiş. Hala sokaklarda, yollardan abuk subuk şeyler toplayarak geziyor. Mahvetmiş kendini. Şehir efsanesi filanda değil birebir tanıştım kadınla, o yıllardan tanyan olayı bilenlerde var. Demem o ki, ne en büyük acıyı siz çekiyorsunuz, ne de ölmeyi düşünmek bu kadar basit olsun. O kadın gibi olmak istermisiniz? Yada siz öldüğünüzde çocuklarınızın çekicekleri acının sizin şuan çektiğiniz acının on katı büyüklüğünde olacağını biliyor musunuz? Anne baba için intihar etmiş, bu yüzden babaya öfkeliler, anne yok baba yok. Anne kocayı daha önemli bulmuş çekmiş gitmiş. Çocuklarınızın hafızasında hep güçsüz kalıcaksınız böle giderseniz ve bu onların hayatlarını, evliliklerini bile şekillendirecek. Size hayat hikayemi anlatırım oturur bir gün de bana ağlarsınız. Ama ben annemin bir günde güçsüzce ağladığını görmedim. Gurur duyuyorum onunla. Hem annem, hem babam kendisi. Anaba der kendisine güleriz. İnanın bir günde babamın yokluğunu hissetmedim çünkü annemle geçirdiğim günler, annemin duruşu ve ilgilenişi o kadar güzeldi ki. Sizin kızınızın baba diye ağlaması çok normal, çünkü annesinden görüyor. Yazık. Biraz güçlü olun lütfen. Bu ülkede eline oğluma iyi bakın yazıp somada ölen insanlar var. Allah asıl acıyı yaşatır sırf neyi abarttığınızı görün diye...

Günlüklerinizi falan okumadım siz adamın sizden vazgeçişini kabullenememişiniz düzgün birisiyle evlenmese belki bukadar acı çekmeyeceksiniz
Ölünce dert bitmeyecek hesap burdaki hesaptan daha Çetin olacak çektiğiniz acı burdaki acıdan daha beter olacak
Iki çocuklu olgun bir kadın gibi davranın lütfen evlatlarınızı kocasını yitirmiş ezik bir kadın gibi değil ayakları üstünde duran zorluklarla mücadele edebilen bir kadın Rolü ile örnek olun
Allah yardımcınız olsun çocuklarınıza odaklanın gelecekle ilgili kızlarınızla planlar yapın size iyi gelecek eminim

Yaşadıklarınız adına çok üzüldüm ama sizin kendinizi bu kadar harap etmenize değmeyecek insan için bunları kendinize yaşatmaniza değiyor mu hiç? Hem kendinize hem çocuklarınıza..

Lütfen hiiic inat etmeyin ve ilk işiniz doktora gitmek olsun.. Ayrıca kendinizi yenilemek adına yukarıda maddelerle öneriler yazan arkadaşın tavsiyelerini yapın.. Gerçekten kendinizi daha iyi hissedersiniz..

Çocuklarınız için yaşamanız bir şey ifade etmiyor; siz bu şekilde sağlıksız olup kendinize dikkat etmedikten sonra..
Çocuklarıniz için birsey yapmak istiyorsaniz kendinizi toplama işini doktora bırakmayın siz de elinizden gelenin fazlasını yapın..

Rabbim herkese hayirli esler nasip etsin. Sen aslinda iki cocugunla cok sanslisin yasamak ve ayakta dimdik durmak icin iki dunya guzeli yavrun var. Ben gecen hafta tup bebek yaptirim 5 aylik bebegimi topraga verdim. Allahım evlatlarini basindan ayırmasını ve seni de onlardan. Onlara kimse senin gibi bakamaz gözünden sakinamaz. Hayirli kandiller dilerim.

Ne var ölecek, kendini bu kadar harap edecek?
Değer mi? Ne kadar seviyorum dersen de bu sevgi değil bence saplantı.
Zamanla geçer sabırlı ol. Ayrıca kim olursa olsun senden daha değerli ve önemli değil unutma. Çocuklarına sımsıkı sarıl. Bence ayrılmakla iyi bile yapmışsın üzülme sevin kurtulmuşsun böyle bir adamdan...

Sevgili konu sahibi, siz iyi değilsiniz. Ciddi manada yazdiklarinizdan açıkça belli bu. çelişki var sürekli kendinizle bi çelişki ve hep ayni şeyler yazılmış. Duygulariniz ayni ilerleme yok. Bence artik bu foruma girmeyin yorumlarin psikolojinizi nasıl etkileyecegini bilemeyiz daha da tetikleyecek belki krizlerinizi. Benim anladigim gün gün kriz geciriyorusunuz duygusal manada. Takintilisiniz. Hastalik derecesinde. Yani biz şuan ne desek boş.

Direk bir psikiyatr a başvurun. Yazdiklarinizi da gosterebilirsiniz.

Edit: tedavi oluyormussunuz. Gormemisim kusura bakmayin

Çalıştığım iş yerine yaşlı bir bayan geliyordu ama deliydi, herkes de iyi davranıyor, para veriyor, tanıyordu. Kadın sokaktan çöp de topluyordu. Ben o zaman yeniydim hikayesini sonradan öğrendim. Yaşadığım şehrin en zengin ailelerinden birinin çok güzel bir kızıymış. Kadın 70 var , gençliğinde üstü açık arabalarda geziyormuş o yıllarda siz düşünün. Evleniyor ama eşine çok aşık. İnanılmaz derece. Nasıl yapıyor ediyor bilmiyorum ama kocası bir gecede bütün mallarını alıp kaçıyor terkediyor kadını. Kadın üzüntüsünden aşkından delirmiş. Hala sokaklarda, yollardan abuk subuk şeyler toplayarak geziyor. Mahvetmiş kendini. Şehir efsanesi filanda değil birebir tanıştım kadınla, o yıllardan tanyan olayı bilenlerde var. Demem o ki, ne en büyük acıyı siz çekiyorsunuz, ne de ölmeyi düşünmek bu kadar basit olsun. O kadın gibi olmak istermisiniz? Yada siz öldüğünüzde çocuklarınızın çekicekleri acının sizin şuan çektiğiniz acının on katı büyüklüğünde olacağını biliyor musunuz? Anne baba için intihar etmiş, bu yüzden babaya öfkeliler, anne yok baba yok. Anne kocayı daha önemli bulmuş çekmiş gitmiş. Çocuklarınızın hafızasında hep güçsüz kalıcaksınız böle giderseniz ve bu onların hayatlarını, evliliklerini bile şekillendirecek. Size hayat hikayemi anlatırım oturur bir gün de bana ağlarsınız. Ama ben annemin bir günde güçsüzce ağladığını görmedim. Gurur duyuyorum onunla. Hem annem, hem babam kendisi. Anaba der kendisine güleriz. İnanın bir günde babamın yokluğunu hissetmedim çünkü annemle geçirdiğim günler, annemin duruşu ve ilgilenişi o kadar güzeldi ki. Sizin kızınızın baba diye ağlaması çok normal, çünkü annesinden görüyor. Yazık. Biraz güçlü olun lütfen. Bu ülkede eline oğluma iyi bakın yazıp somada ölen insanlar var. Allah asıl acıyı yaşatır sırf neyi abarttığınızı görün diye...

eski oturdugum semtte de vardi boyle bi kadincagiz.o kadin esini baska bi kadinla yakaladiktan sonra aklini kacirmis..ailesi o civarlarin zenginlerindenmis ama tabi olup gitmisler.
simdi hali o kadar kotu ki kadincagizin.. :KK43: Allahim kimseyi akil sagligiyla sinamasin.. :KK43:

Bütün yazdıklarınızı okudum,
Özellikle bir konunuz var ki "isminizi vermişsiniz" lütfen yönetimle konuşarak mümkünse o konuyu kaldırtmanızı rica ederim. Profesyonel yardım alıyormuşsunuz, bu aşamada çok fazla bir şey söylemek zaten doğru değil. Velakin, ne kadar çok yazarsanız, o kadar fazla yara alırsınız, yazmayı bırakmanız lazım. Yazılar, yara izidir. Bir de, zayıf yanlarınızı yansıttıkça ve paylaştıkça, sadece kendinize kötülük yapmış olursunuz. Günlükleri, mahrem olayları, isimleri bu kadar net paylaşarak kimseye yardımcı olmuyor dahası kendinize çelme takıyorsunuz. O konuyu kaldırtmalısınız. İsim paylaşmamalısınız.. Önce bu adımı atalım ki, sizi muhtemel zararlardan koruyalım. Biri sizi tanıyabilir veya başka durumlar olabilir. Sonrasında daha aklı selim, siz diledikçe ister bu konu üzerinden ister zaman içinde başka konular üzerinden yazışmak bence daha sağlıklı olur.

Malesef ve malesef fıtratımızda bu varmış gibi hareket etsekte herşey aşk degil. Dünyya da baska seyler de var. Siz kendinizi,hayatınızı hep aşk üzerine kurmuşsunuz. Sonunda da aşk muhabbeti bitince de herşeyiniz gitmiş oldu. Öncelikle Allah saglık sıhhat versin . Hepsinden önemlisi bu. Takıntı haline getirmeyin durumu. Kimler ayrılmışta hepsi mutsuz mu ? ne kadar güzel hayata devam edenler var. Bunu aşmanız lazım . Ne kadar kendnizi mutlu hissederseniz o kadar mutlu olursunuz. İntiharı Allah muhafza bir daha düşünmeyin. Geri dönülmez bir yola girersiniz pişman olsanızda ne fayda. Hayat size sadece 1 kere veriliyo. İmtihanınızı isyanla degilde sabır ve teslimiyetle atlatırsınız inşAllah.

Hayatta mutlu olmanın tek yolunu birine bağlamanız ve dünyaya küsmeniz ne kadar yanlış. Yüzünüzü etrafa çevirin ve bir bakın yaşamak ne kadar güzel diye. Onun yüzünden ölmek de ne demek ona inat yaşayın ve mutlu olun. Yeni insanlar deneyin. Hatta çok güzel bir fırsat olmuş sizin için en azından daha güzel bir ilişki yaşama şansınız var ve mutlu olmak için daha olgunsunuz. Bana kendinizi durduk yere yıpratıyorsunuz gibi geliyor. Zaten ilaçlarla da çözüm bulamazsınız, en büyük çözümü kendinizde arayın...

canım benim
şuan yanında olsaydım afedersin ama seni bi temiz pataklardım. ciddiyim.
bu acılarını da unuturdun.

öncelikle elini yüzünü yıka kendine gel.
sen bir annesin.
zaten güçlüsün.
kendini ne kadar değersizleştirmisin o aşağlık adam için.

çocukların velayetini sana verişlerdir.
geçici olarak annenlere emanet et.
mutlaka bi kliniğe git.

senin durum psikolojiyi aşmış. tamamen beyinsel. yani beynindeki bazı bölgeler aşırı derece de gereksiz çalışıyor.
bunun zapedilmesi lazım.

lütfen lütfen iyi bir psikiyatrist bul.
bir ayda tertemiz bir hayatın olacak.

hayat güzel değildir. o güzelliği ancak sen kendi elinle oluşturursan güzel olur.

Bütün yazdıklarınızı okudum,
Özellikle bir konunuz var ki "isminizi vermişsiniz" lütfen yönetimle konuşarak mümkünse o konuyu kaldırtmanızı rica ederim. Profesyonel yardım alıyormuşsunuz, bu aşamada çok fazla bir şey söylemek zaten doğru değil. Velakin, ne kadar çok yazarsanız, o kadar fazla yara alırsınız, yazmayı bırakmanız lazım. Yazılar, yara izidir. Bir de, zayıf yanlarınızı yansıttıkça ve paylaştıkça, sadece kendinize kötülük yapmış olursunuz. Günlükleri, mahrem olayları, isimleri bu kadar net paylaşarak kimseye yardımcı olmuyor dahası kendinize çelme takıyorsunuz. O konuyu kaldırtmalısınız. İsim paylaşmamalısınız.. Önce bu adımı atalım ki, sizi muhtemel zararlardan koruyalım. Biri sizi tanıyabilir veya başka durumlar olabilir. Sonrasında daha aklı selim, siz diledikçe ister bu konu üzerinden ister zaman içinde başka konular üzerinden yazışmak bence daha sağlıklı olur.
Çok haklısınız. Konu sahibi, eşiniz yarın öbürgün çocukları sizden almak istese bu yazıları davada göstererek rahatlıkla alır. Bu ruh halindeki, ölmek isteyen bir anneye hiç bir hakim cocukları vermez. Kocanın şuanda yeri yok kabul ama bi kaç sene sonra size sadık bir kocayla mutlu evinizde kızlarınızla oturmak mı güzel, sizin istediğiniz son mu?

İki kızını duşun. Onların geleceği senin guclu anne olmanda gizli.
Seni nasıl gorurlerse onlarda kendi hayatlarını oyle devam ettirirler..
Ölümü düşünüp durmayın. Zamanı gelince herkes gidecek zaten, demek ki sizin daha yaşayacak çok guzel gunleriniz olacak.

Siz bir annesiniz unutmayın.

Butun sıkıntılarını çektiğin bir adamın aldadıp gidip başkasıyla evlenmesi elbette çook can yakıcıdır. . İlahi adalet tecelli edecektir.
O sizin canınızı ne kadar yaktıysa her canı yandığında size yaptıkları gelir aklına inşaallah.

Evlatlarınıza ve size çok mutlu zamanlar nasip etsin Mevlam.

Tüm konularını,yazdıklarını tek tek üşenmeden okudum..
Böyle bir aşk hayatımda ne gördüm ne duydum.. Saplantı gibi.
Eğer okuyorsan Selma , bence çok acil bir uzmana bu yazdıklarını aktarmalısın.içini dökmek istemeni Anlıyorum ama
Sana faydamızdan öte zararımız dokunur diye de korkuyorum..
Lütfen uzmana git (Süreci atlama..devam et),çocukların için.. Kendin için. Seni sevenler için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X