Stresten kahroluyorum

Dpktorumız da dahil hep kilosu az dediler, 3200 civarında olmalıydı dediler. Uykusuz duraksız gak dese emzirdim, öyle bir kilo aldı ki. Güncel kilosunu bilmiyorum kontrolümüz 9’unda ama tosun gibi oldu gerçekten. İnternette 2 ay gelişiminde eşyaları gözle takip etme ve sosyal gülümseme yazıyor, 6-8 haftalıkken gerçek gülümseme falan. Öyle yıkılıyorum ki bunu okudukça

İnanın uyanık olduğu her saniye sevgiyle ilgi görüyor bebeğim, kocamla 2.5 senede konuşmamışımdır onla konuştuğum kadar. Eşim her an şaklabanlık yapıyor, annem etrafında dört dönüyor. İlgi asla eksik değil ama ondan hiçbir tepki görmemek öyle zor ki. Kahroluyorum resmen

Erken dönem belirtilerde 2-4 ay için yazıyor bunlar, yüksek seslere tepki vermeme, gözleriyle eşya takip etmeme, göz kontağı kurmama ve gülümsememe, bir de yüzüstü yatarken başını tutamama. Yüksek sese tepki genelde veriyor benim oğlum, başını da tutuyor, göz kontağı genelde var. Ama gülümseme ve eşya takibi yok

Canım benim 3 bebek büyütmüş anne olarak sana diyorum ki sen eğer gulmezssen göz teması kurmazzssan şarkılar söylemezsen o nasıl bu dediklerini Nerden öğrensin de yapsın. Sen öğreteceksin ona . Hadi gül diye bekleme sen gül şarkı söyle aç şarkılar oyna kucağında dans et, oyuncaklar goster. Yüz üstü egzersizlerini yap küçük küçük . Pozitif duygular ver . O bir hamur sen nasıl şekillendirirken o şekli alıyor. Mutlu şarkılar kitaplar oku ona bakıp sadece gülümse sevgini ona geçir. Öp okşa bırak negatif düşünceleri..

Yoksa biz kardeş miyiz :)) çok mantıklı geldi google aramanız

Bu dediklerini 3 cocugunda o zamanlar yapmadı. Hepside sagliklı cok erken bütüm bunlar icin. Acele etme sakin ol
Ne zaman olur acaba, sizde ne zaman olmuştu, ben erkenden yapsın istemekten ziyade kalbim ferahlasın diye sabırsızlanıyorum

Loudercigim seni fazla kaygılı gördüm. Cocuk doktoruna duzenli gidiyorsan ona danisabilirsin gülümseme meselesini. Ben 36 haftada dogum yaptim, 2.5ayda gulumsedi. Her bebek ayni seyi ayni zamanda yapacak diye bisey yok, seninkide 2.5ayda bunu yapanilir. Youtubedan osman gonulal'ın ay ay bebek gelisimi videolarını izlemeni, cesit cesit sey okumak yerine bikac tane okumani oneriyorum.
17 aydir kizim asla beni taklit etmiyor. Güldüğümde gulmez, goster dedigimde göstermez, otizm yok, yapisi böyleymiş, dun ilk defa istedigim biseyi yapti diye aramadigim insan kalmadi. Lutfen evham yapma daha kucuk bebegin

Ayrıca göz muayenesinide 3.aylikken yaptırdık daha sakin duruyor ve bize öyle demişti doktor.siz de Ankara'daydinz hangi doktora gidiyorsunuz?
Osman Özdemir doktorumuz, göz muayenesi için kendisi yönlendireceğini söyledi. Geçen gün Ali İpek hocaya ultrason için gittik Osman hocanın yönlendirmesiyle. İç organları kalça çıkığı vs. hepsi çok iyi dedi doktorumuz. O yandan içim rahatlarken bu konuda sıkıntılarımı aşamıyorum

yahu 57 günlük daha.
çok fazla beklentiye girmiyor musunuz?
Araştırdığımda karşıma çıkanlar beni bu beklentiye ittiler, bir de #2monthsold etiketiyle instagramdan arama yapıp videoları izledim. Benim bebeğim gibi tepkisiz değiller

İlk oğlumda her şeye mana çıkaran, pimpirikli sözde bilinçli Bi anneydim. Çok çok pişmanım. Keşke kendime de çocuğuma da bu kadar zorlaştırmasaydım. Şimdi ikinci de rahatım ve ilk oğluma haksızlık yaptığımı, sürekli kötüyü çağırdığımı, resmen acemiliğim yüzünden olmayacak sorunlara sebep olduğumu düşünüyorum. 57 günlük bebek çok erken yazmama gerek yok sanırım.

Huzurlu olmak istiyorsanız kimsenin dedigine göre çocugunuzdan beklenti içinde olmayın varsa kafanıza takılan bişey doktoruna sorun çocuk gelişimi konularına bakın normali ne zamanmış diye çünkü her çocuk farklı oluyor aynı gelişimi göstermiyo en basitinden 2 oglum var 2 si birbirinden tamamen farklı ilerliyor gelişimi yegenimle küçük oglumun arası 1 hafta yegenim tutunup geziyor emekliyo benim bebegim daha dogru düzgün sürünme dönmesi bile yok sadece oturmak istiyor yatmaktan yüz üstü durmaktan nefret eden Bi çocuk siz böyle herkesten duudugunuza göre çocugunuzu gözlemlerseniz ikinizi de gereksiz strese sokmuş olursunuz ve böyle Bi durumda saglıklı çocuk yetiştirmeniz de zor olur bebeginizin durumu gayet normal bazen bakmıyor olması da sıkıldıgı için olabilir bebekler aynı şeyi sürekli yapınca Bi zaman sonra bakmazlar ilgisini kaybederler ayrıca çocuk daha yakın mesafeyi zor görüyor dünyaya alışma aşamasında küçücük korkmayın bu kadar

Ne güzel yazmışsınız. Modern zamanın deliliği olsun tüm bunlar inşallah

Bazı bebekler 3 ay uyku halinde gibi olur bazıları doğar doğmaz gözlerini annesine dikerek bakar. İkiside çok normal adı üstünde yenidoğan o yüzden gülümseme falanda çok daha sonra başlayabilir üzülme.

Başınız sağolsun o zor günleri yaşamayın yeniden dilerim. Topuk kanında yanlışlık mı yapılmış?

Her çocuğun ilkleri kendi genetik yapısına göre oluyor. Yani gülümseme vakti daha gelmemiş olabilir . Sizin gibi ilgili ve iyi bir annesi var .
Bir Sorunu olursa da hemen anlarsınız. Şimdi Erken böyle düşünmek için bence . Üzülmeyin .

Bana gelince de öyle bir heyecanı tepkisi yok bu arada. Sadece emme pozisyonuna geçince nefesi hızlanıyor. Onun dışında bir süt makinesi gibiyim, başka olayım yok gibi

internete baksam ben kanserim öyle diyim her cocugun gelisimi farklidir kimisi bir ay once guler kimisi bir ay sonra önemli olan bu hareketleri yapabilmesi aslinda.
ikiz bebekleri olan arkadasim var mesela erkek olan 3 aydie yuruyo kiz olan rahatligindan emeklemeye bile tenezzul etmiyo ama oda digerine gore baya konusuyo e simdi bu cocuklarin hangisinde problem arayacagiz?
şuan sizin yapacaginiz bu davranislari tesviklemek mesela elinde bir seyi sıkıca tutmasimi gerekiyo tesvik edeceksiniz, atiyorum emeklemesimi gerekiyo gerekirse sizde yaninda emekleyeceksiniz vs.
her okudugunuza bu kadar uzulmeyin bende sizin gibiydim zamanla anladim ki kendime eziyet ediyormusum hatta bir donem isi abartmistim 2 yasinda delicesine etkinlikler vs cocuk 3 4 yasinda okuma yazma sokecek derecelere geldi sonra burdan bir arkadas beni silkeledi bi kendine gel cocugu rahat birak diye.
sizde akisina birakin allah korusun diyelim ki var oyle bir sey eninde sonunda ortaya cikar kendini belli eder yani ama suan cok kucuk gercekten sütunuze yazik anne sutu ufacik uzuntuye gelemeyen bir sey onun icin sutunuze sahip cikin varsayimlara uzulmenin bir anlami yok.
bazi dr ları anlamak çok guç gercekten 2.300 u gectikten sonra erkende dogsa bir sorun olmaz kolay kolay derler mesela cigerlerle alakali bir durumdan dolayi.
hadi diyelimki 3 kilo degilde 2.800 nolacak yani saglikli bebek iste.
ben dogdugumda dr lar bu cocuk yasamaz demisler annem beni ciddi anlamda pamukla yikamis 6 7 ay boyunca ancak yeni dogan bir cocuk ebatlarina ulasmisim oyle diyim.
siz takmayin kafaya tabiki cocuklarimizi gozetleyecegiz, olmasi gereken oluyomu diye bakacagiz ama vahh tuhh 3 gun gecikti demeninde anlami yok

Son düzenleme:
Şuan doktora göstersenizde çok küçük olduğu için doğru teşhis koyamayabirler.
Aşırı hareketli mi bebeginiz?

Bana gelince de öyle bir heyecanı tepkisi yok bu arada. Sadece emme pozisyonuna geçince nefesi hızlanıyor. Onun dışında bir süt makinesi gibiyim, başka olayım yok gibi
e ne olacak ti tam olarak süt makinesiyiz zaten sizin beklediginiz seylere daha cok var ama emin olun o sizi kokunuzdan sesinizden taniyor sizin stresinizi aliyor sakin olun relax olun kendinizi sıkıntiya sokmayin

Şuan doktora göstersenizde çok küçük olduğu için doğru teşhis koyamayabirler.
Aşırı hareketli mi bebeginiz?
Aşırı hareketli değil sanırım, altı değişirken bacakları hiç durmaz. Sürekli tekme tekme tekme. Ve altı açıkken aguluyor sevinç çığlıkları atıyor. Bezi giydirdiğimiz an gık demiyor sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…