Sadece bulanık nesneler olarak görüyor etrafı. Anneyi bile kokusundan tanıyor. Konu sahibinin durumunu ben de sizin gibi yorumladım.Louder valla bana da manyaklık olarak geldi bu fikir, bebek daha minicik çocuğu organı oluşmaya devam bile edşyor. Yüz kasları çalışıyor mu ki o kadar küçük bir bebeğinÇocuk daha yaşadığının farkında değildir bence ne gülmesi
Canım benim oglanda çok sert bakardı. Bizde sinirli zannederdik ama meğerse onlar daha gözleriyle net göremedikleri için dikkatli görmek amacıyla öyle sert bakiyorlarmisBenim oğlum da çok somurtkan. İnanın evde memnuniyetsiz müşteri diye lakabı oldu. O kadar ciddi bakıyor ki. Kaşlar genelde çatık. Çok korkutuyor bunlar beni. İnşallah huyu böyledirhamileliğim inanılmaz stres ve korkuyla geçti. Bu yüzden de endişeliyim
Merhaba telaşınızı anlıyorum ama bu kadar panik olmak ne size nede bebeğe iyi gelmez şuan o renkleri bile ayırt edemiyor benim oğlum 4. Ayından sonra gülmeye başladı lütfen stres yapıp kendinizi üzmeyin bu bebeğide etkiler sakin olup tadını çıkarın bol bol koklayın bir daha böyle süt kokmayacaklar :)Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Allah sizlere bağışlasın bebişiniziçok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..
Öncelikle Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bence daha çok küçük.. lütfen bu düşüncelere dalıp strese sokmayın kendinizi. Doğumdan sonra 3 ay hamileliğin 4.trimesterı olarak görülür. Bebek daha doğduğunu bile anlamamış kiAllah sizlere bağışlasın bebişiniziçok fazla görüyorum 40 günlükken bize güldü, 30 günlükken şöyle böyle diye yorumlar. O yüzden bebeğim bana çok anormal ve tepkisiz gelmeye başladı. Zaten de tepkisiz gerçi ama..
Canım benim kaygı bozukluğundan kaynaklı olabilir. Bu konuda destek mi alsan ? Bebeğinde bi sorun olduğunu düşünmüyorum.İşitme testinden geçti ama göz muayenesi hala olmadı, 9’unda kontrolümüz var doktorumuz yönlendirecek göz doktoruna.. kendime engel olabilsem keşke, olamıyorum bu konuyu aşamıyorum
Hem yorum hem bildirim için çok ama çok teşekkür ederim. Yorumlar geldikçe o çaresizlik yalnızlık duygusu nasıl azalıyor anlatamam… Her yorumu okuyup rahatlamaya çalışacağım şimdi :)cevabın şurada ;
Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 57 gün geçti.
57 günde ne bekliyorsun ki?
Benim 3 aylık bebeğe ismi ile seslenip bu adam hem ismini bilmiyor hem de sağır demem gibi bir durum : )
rahat ol ...
yeni yeğenim oldu 4.ayından sonra tepkileri belirginleşti.Hemen panik yapmayın.Buyudukce göz teması kurmassa o zaman bakabilirsiniz çaresine ama şimdi çok küçük.Merhabalar,
Bebeğim 57 günlük. 38+1’de doğdu, sezaryen. Normalden 13 gün erken oluyor. Kilosu az doğdu 2870 gramdı. Çok hızlı toparladı şu an normalden de fazla kiloda. Boyu da uzadı.
Ama yanılmıyorsam sadece 1 kere bana gülümsedi. O da muhtemelen denk geldi. Sosyal gülümseme hala yok. Gözleriyle eşyaları bazen takip ediyor bazen etmiyor. Başının dönük olduğu yönün tersinde çıngırakla ses yaptığımda dönüp bakmıyor. Eskiden emerken uyuyakalmak üzere iken bilinçsiz gülümserdi. Artık o da yok denecek kadar az.
Manyaklık olarak nitelendiriyor herkes ama bilinçli anne olmak, erken teşhis için en önemlisi değil mi? Otizm ile ilgili bir şeyler mi yapmalıyım, hangi alandan doktora götürmeliyim bilmiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum, bir şeyler yapmam lazım ama yapmıyorum gibi geliyor. Sürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
@Kazen mümkün olur mu en azından anneler kulübündeki üyelere bildirim gitmesi. Kurdeşen dökeceğim, her bir sözcüğe ihtiyacım var.
Keşke duruyor olsa da göstersem, eşimin kuzeninin bebeği doğduğunda hayata karşı nefret doluydu o nasıl bir kaş çatış nasıl sinir nasıl mutsuzluk. Geçen gün gördük çocuğu neşe saçıyor herkese gülüyordu. Dünyanın en rahat yerinden çıkmış, bırakın biraz somurtsun :)Benim oğlum da çok somurtkan. İnanın evde memnuniyetsiz müşteri diye lakabı oldu. O kadar ciddi bakıyor ki. Kaşlar genelde çatık. Çok korkutuyor bunlar beni. İnşallah huyu böyledirhamileliğim inanılmaz stres ve korkuyla geçti. Bu yüzden de endişeliyim
İnternette gelişim aşamalarından biri olarak 2 ayda gülümseme ve eşyaları gözle takip etme çıkıyor canım, miadında doğsaydı 70 günde tam 2 aylık olacaktı. Umutla o günü bekliyorumLouder valla bana da manyaklık olarak geldi bu fikir, bebek daha minicik çocuğu organı oluşmaya devam bile edşyor. Yüz kasları çalışıyor mu ki o kadar küçük bir bebeğinÇocuk daha yaşadığının farkında değildir bence ne gülmesi
Louder özür dileyerek yazıyorum ama çok abartmışsınız, 57 günlük bebekten ne bekliyorsunuz kiSürekli ağlıyorum, bebeğimle ilgilenirken bile gözyaşı döküyorum. Çok kötü durumdayım ne olur bir şeyler söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?