• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten, heyacandan, sıkıntıdan kaynaklanan mide bulantısı

benim psikiyatristim beni psikologa yönlendirmişti ilaç artı terapi alıyorum
doğumdan sonra depresyon olmuştu heyecanlanınca yada durduk yerde mide bulantısı
yemek yiyememe baş dönmesi kalp çarpıntısı sıcak basması oluyordu
hem ilaç hem terapi iyi geldi atlattım çok şükür
önceleride olurdu mide bulantım ama pek önemsemezdim doğumdan sonra aşırı olunca ve yanında başka sıkıntılarla gittim doktora

peki önerdiği psikolog benim dediğim gibi aynı merkezde miydi yoksa herhangi bi psikoloğa mı git dedi?? ben psikiyatriste gittim çevremde de gidenler oldu yani terapi yapmayanlar bile genelde sen psikoloğa git demiyolar aslında kendileri yapamıyolarsa demeleri gerek ama terapi yapan pek çok doktor var zaten bana doktorum ilaç verdi her gittiğimde 45-50dk falan da konuşurduk o konuşmaya da terapi diyo
bu arada sıkıntılarını atlatmana sevindim:) bu bölüme bildiklerini paylaşmak için mi uğradın hani genelde sorunları bittikten sonra insanlar böyle sayfalara uğramazlar falan diye düşünürüm

Beren hanım gittiğiniz yerin ayrıntılarını özelime yazarmısınız ücret-yer-doktor ve ilaç

Son düzenleme:
aynı durum bendede oluyor..mide bulantısı çok kötü bişey,kusmuyorum ama tutyorum kendimi..birde bunun yanında nefes darlığı oluyor..ikide bir derin nefes almak geliyor içimden..bi kere aldımmı gerisi geliyor zaten...çok sinir bozucu bişey...bursada psikiyatrise gitmeyi düşünüyorum am bildiğim tanıdığım doktor yok maalesef :(

peki önerdiği psikolog benim dediğim gibi aynı merkezde miydi yoksa herhangi bi psikoloğa mı git dedi?? ben psikiyatriste gittim çevremde de gidenler oldu yani terapi yapmayanlar bile genelde sen psikoloğa git demiyolar aslında kendileri yapamıyolarsa demeleri gerek ama terapi yapan pek çok doktor var zaten bana doktorum ilaç verdi her gittiğimde 45-50dk falan da konuşurduk o konuşmaya da terapi diyo
bu arada sıkıntılarını atlatmana sevindim:) bu bölüme bildiklerini paylaşmak için mi uğradın hani genelde sorunları bittikten sonra insanlar böyle sayfalara uğramazlar falan diye düşünürüm

aynı merkezdeydi canım devlet hastanesi doktorumun çok fazla hastası vardı elinden geldiğince benimle konuşuyordu ama bazen kısıtlı bir zaman kalıyordu o yüzden psikologa yönlendirdi.İnsanların hayatta başına ne geleceği belli olmuyor ve bunu nasıl çözeceğini bilemiyor o yüzden bende bu sayfalara göz atıyorum rahatlatıcak şeyler yazmaya çalışıyorum yada enazından doktora gitmesini tavsiye ediyorum çünki bazen insan sorununun psikolojik olduğunu farkedemiyor

merhaba kızlar,
2 senedir bende de oluyor ara ara bu durum. Aynen bahsettiğiniz gibi strese girdiğimde. Bir ilaç kullandım antidepresan doktor kontrolünde. Ama gitme sebebim bulantı değildi uyku problemim vs dedim bulantı da bundan kaynaklanıyor diye düşündüm. Lakin hiçbir sorunum yok ilacı bıraktığımda bulantım halen devam ediyor. İlacı da kullanmak istemiyorum artık bu böyle devam etmez. Nasıl düzelir bu durum çaresi nedir?
Bulantıyı kesen hap mı var? Zararlı bişey mi?
(Bu bulantının psikolojik olduğundan emin gibi bişeyim, hastanelerle uğraşmak istemiyorum.)

bendede oluyor birseyi kafaya taktigim zaman veya düsündügüm zaman yada stress altinda oldugumda heycanlandigimda falan mide bulantisi basliyor icim daraliyor sanki nefes almakda zorlaniyorum basim dönüyor ellerim ayaklarim titremeye basliyor cok kötü oluyorum.. bi psikologa basvurdum yakinda radevum var insallah düzelir yoksa kafayi yicem.. sürekli hasta olmak istemiyorum.. :(:(:(

ahh kızlar sizi en iyi ben anlarım. çok küçük yaşta çıktı bende bu mered. sürekli midem bulanıyordu ve ishaldim. 3 ayda 6-7 kilo vermiştim. doktorlar tetkikler vs vs derken en sonunda psikolojik olduğu anlaşıldı. heyecanlanınca,gerilince veya bir şeye üzülünce hemen midem bulanıyordu.sonra bu durum başedilemez bir hal aldı. 7 gün 24 saat midem bulanıyordu.hiçbir şey kesmiyordu. torba torba mide rahatlatıcı ilaçlar içtim. sadece 15 dakıklık bır etkı yapıyor sonra yıne aynı bulantılar.. en sonunda Prof.dr.Zeynel Mungan'a gittim. nişantaşında özel muayenehanesi var. mide ve bağırsak profu. kendisi bana çok çok düşük dozlu bir antidepresan verdi.günde bir geceleri yatarken içiyorum. 10 mg.yaklasık 6 yıldır her gün içiyorum.bıraktığım anda yeniden başlıyor bulantılarım. ilacın da suana kdr hiçbir yan etkisini görmedim. internnette benım kulladıgım ılac ıcın ne kadar kötü şeyler yazmışlar. yan etkilerinden çok yakınmışlar ama anladım ki ilaçlar kişiden kişiye farklı etki ediyor.yine çok çok gerildiğim zaman midem bulanıyor ama genelde kısa süreli oluyor 1-2 saatte düzeliyor.antidepresan kullanmak elbette istenilen bir şey değil. ama eğer bu durumlara baş edemiyorsanız ve artık hayatı yaşanmaz hala getiriyorsa yapıcak bir şey yok. içicez bu ilaçları..ben doktorumu kesinlikle öneriyorum. psikolojik olduğunun anllaşılması için yakın zamanlarda yaptırdığınız tüm tetkik sonuçlarını yanınızda götürün yoksa psikolojik mide bulantısı tanısını koymak en son aşama oluyor. sizden bir sürü test isteyecektir ki bu bütün doktorlar için geçerli. umarım bir faydam dokunmuştur.. herkese acil şifalar dilerim.. istediğiniz her soruyu sorabilirsiniz bu konu hakkında..

bu lanet şey bende de var ve nefret ediyorum en ufak bi heycanlanmada streste korkuda sinirde midem bulanıyor ve genellikle kusuyorum ama kendimi kusmamak için tutuyorum ve elim ayağım titriyor kalp atışlarım hızlanıyor özelliklede sinirlendiğim zaman kendime hakim olamıyorum kalbim yerinden çıkıcak gibi oluyor bi olaydan falan korkunca ilaç falan içmek istemiyorum başka nasıl kurtulurum bu panik atak olayından bilmiyorum

merhaba hanım efendi sizin anlattınız problem bendede var.heycan streste midem bulanıyor lütfen ilacın adını verebilirmisiniz. şimdiden çok teşekürler

sosyalkelebeksizin anlattınız problem bendede var.heycan streste midem bulanıyor lütfen ilacın adını verebilirmisiniz. şimdiden çok teşekürler

Aynı sorun bende de var heyecanlanınca üzülünce midem bulanıyor yemek yiyemiyorum. En kötüsü de bu durumdan kurtulmak için bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kalmam en son 2 ay önce benmle evlenmek amacıyla görüşmek isteyen birine heyecandan midem bulanır konuşamam diye hayır dedim oysa çok istiyordum görüşmeyi bu durumdan bir an önce kurtulmam lazım

Back