• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten, heyacandan, sıkıntıdan kaynaklanan mide bulantısı

bu sorunu bende yaşıyorum. Kusma yok Allahtan.
ishal oluyorum.
kafamın sol tarafında bir ağrı oluyor.
devamlı geğirme.
iştahtan kesilme.

sadece streslenince. :gitme:
Allahım yardımcımız olsun.

arkadaslar ayni sorunlari bende yasadim
halende yasiyorum
benimde dugun zamanimda baslamisti
hem is stresi hem evlilik hazinrligi v, vs.
insanda üzüntü stres gibi haller
hep bulantim oluyordu
doktora gittim ve bende mikroplu gastrit cikti
stresten hemen bulanti olmasi bunlara alamet haberiniz olsun
endoskopi yapildi

sizde bi dr. a görünün

gecmis olsun

sevgiler

aynı sorun bende de var
bir şeye sıkılayım üzüleyim hemen mide ağrım başlar
cayır cayır yanar
ilk öss ye hazırlanırken çıkmıştı
doktora gidince de psikolojik diyor :bbo:

arkadaşlar, inanamıyorum.bu sorun sadece bende var sanıyordum. ben de yengecim maalesef ve bu sorunu yıllardır yaşıyorum. hatta bi erkekle buluşamıyordum kusucam diye.erkelerin çıkma tekliflerini geri çevirirdim buluştuğumda kusarım diye. senelerce erkek arkdaşım olmadı. psikitatriye gittim. ve otonomik hiperaktivite, bi anlamda mizaç bozukluğu teşhisi koydu. ilaç verdi. iyileştim. şimdi düğün hazırlığım var 3 hafta sonra ve benim de şimdiden midem rahatsızlanmaya başladı. haftaya psikiaytrime tekrar gidicem ve aynı ilacı vermesini istiycem. yoksa nikah salonuna girdikten sonra salonda o kadar konuk arasında kusmak ne kötü bir anı olur düşünsenize.. eğer tedavi olmak isteyen olursa doktorumun adını verebilirim özelden. gazetelerde yazısı çıkıyor.iyi bir doktor.

canım sorayım dedim..bendede war aynı problem..hangi doktora gittin acaba hangi ilaCI VERDİ..yani ilac bi anda bulantılarınımı kesti.cok soru sordum kusura bakma ama yardıma ihtiyacm var..şmdiden tşka.s.

aynen bendede oluyor rahatlayinca geciyor yani psikolojik birsey kimyon iyi geliyormus arastirin derim bende iciyorum

arkadaşlar aynı sorun bende de va.ankarada bir doktor tavsiyesinden bulunur musunuz bana:-(((

stres,heyecan vb.durumlarda mide bulantısı sıkıntım var.kusmuyorum.sadece bulantı yaşıyorum.

kesnlikle psikoljk bi sorn bu.bnmde sınv zamnları ortya çıkıyrdu bu rahtsızlık hele öss yaklaştıkça daha sık artmıştı.iştahsızlık ve mide bulntısı karıştı..o lokmalar sanki ağzmda büyüyr gbi olurdu..bide bn çok sıkıntı stres yaptığmda çok üşürüm bu durmda midem de iice hassaslaşır.bnun tek tedavi yöntemi kendmizi rahtlatıcı bişeyler bulmk.mesela bni babamn sözleri saknleştrmesi çok işe yarar sınva grmeden önce.geçer o sıkıntım.bitanem bnm ya:1hug:

lütfen bana yardım edin 16 yaşındayım 2 senedir mide bulantım var üzülünce felan midem bulanıyor gece uyuyamıyorum yemek yiyemıyorum
psikiyatrinin adını verirmisin ve şuanki durumunuda anlatırsan mesaj atamıyorum sana

annem 2 günlüğüne Karabük'e gidip gelicek cumartesi günü şimdeden midem bulanmaya başladı diyorum kendi kendime 2 gün gitçek gelcek hemen ama geçiremiyorum lütfen yardım

Eda miden bulandığı zaman ufak tefek atıştırmalık birşeyler yemeyi ya da birşeyler içmeyi denedin mi? Belki midenin bulantısı birşeyler yediğin zaman geçebilir.Ama en yakın zamanda bir psikiyatriye gitmen en mantıklısıdır.Belki ilaç tedavisine başlayabilirsen durumun düzelebilir..

ilaç 1 kere denedim 1 tane alabildim yan etkilerine dayanamadım mide bulantısı titreme sürekli uyanma halsizlik... 3 gün yemek yemedim ilaçtan korkuyorum o yüzden yarına kadar sabretmem lazım

Benim bildiğim kadarıyla psikiyatri doktoru derdini dinleyip sana uygun oacağını düşündüğü ilaç tedavisine başvuruyor ve gerek duyarsa seni psikoloğa yönlendiriyor sende ilacın yan etkilerinden dolayıda kullanamadığını söylemişsin.Eğer psikiyatriye gidip ilaç tedavisiyle rahatsızlığına yanıt alamadıysan sana bu sefer uzman bir psikoloğa başvurmanı tavsiye ederimm.Belki terapi yöntemiyle bu sorununu halledebilirsinn...

psikiyatristler psikoloğa yönlendirmezler tam tersi olur genelde ilaçlık bi vakayla karşılaşırsa psikolog psikiyatriste yönlendiriyo psikiyatristlerden de terapi yapanlar var ama herkesin terapi dediği şey birbirinden farklı oluyo aralarında terapi yaptığını sananlar da var

öyle olmuyo ben hiç duymadım sadece psikiyatristler sorunu basit gördükleri zaman yani ilaçlık bi durum yoksa ortada o zaman ancak durumun psikiyatrik bi tedavi gerektirmediğini söylerler ama vaka ilaçlıksa ben sana ilaç veriyim terapi için şu psikoloğa git demezler bazı merkezlerde klinik psikolog falan da olursa belki ortaklaşa bi tedavi uygulanabilir böyle şeyler pek yaygın değil zaten hepsi hastayla o kadar ilgili olmuyo ilaç yazıp başından savan çok doktor var devlet hastanelerindekiler hasta sayısının çokluğundan mecburen böyle yapıyolar ama ben özele giden 300lira falan verdiği halde doktorun kendisini dinlemediğini söyleyen çok kişi duydum öyle psikoloğa yönlendirmek falan akıllarından bile geçmiyo hatta tıbbiyeli olmadıklarını ileri sürerek psikologları pek ciddiye almayanları da var aralarında yani düşün ilaçsız sadece terapiyle düzelecek insanlar var ama bu bazen psikiyatristlerin işine gelmez işin ucunda para var kendisine gelen birini başkasına yönlendirdiğinde maddi kayba uğrar

Back