• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten, heyacandan, sıkıntıdan kaynaklanan mide bulantısı

a_ysem02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
54
0
86
arkadaşlar benım sorunum bir seye üzüldüğüm sıkıntı ettiğim an mıde agrılatı baslaması ve bulantı olmasıı ardından istifra etmek. rahatlayınca gecıyor normele dönüyorum. tamamen psikolojik bişey aynı sorunu düğün günü yaşatım diye cok korkıyorum benım gibi olanınız varmı düğün günü ilaç falan mı kıllanmamm gerekır sizce

canım bendede aynı sorun var daha bugün izizn aldım bunun için düğünümde yakşlaşıyor ne yapacağımı bilemiyorum doktora g,ittim ilaç verdi bakalım ayrıca ben hafif takıntı hastasıyımda bir araya geldi hepsi...

Bende de var bu rahatsızlık. Heyecanlandığım zamanlarda hemen mide bulantısı ardından istifra tutamıyorum kendimi. :1no2: Ne yapmamız gerekiyor? mafoldumben

Bekarken ben de yaşamıştım bu sorunu. Bende de nişanlanmama yakın bir dönemde ortaya çıkmıştı. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben bunun için psikiyatriste gitmiştim. Çok düşük dozlu bir antidepresan yazmıştı. Yaklaşık 6 ay sonra çok şükür iyileştim.

bende de var canım..........ya dayanılmaz bi ağrı olur şişer midem...yada bulanır ki bazen istifra bile ediyorum ....yapacak bişey yok tamamen sinirsel benimki çekiyorum işte en fazla sade soda içerim bak o iyi geliyo bulantıya ..

kızlar benım normalde bişim yook gibi ama işte nişanlımla kavga edelım üzülim hemen yaşıorum bu sorunu taki düzelınceye kadar aramız heyacandan düğün günüde olırsa diye korkuyom mılletın içinde süreklı kusacak gıbı elımı agzıma gotürmek istemıom ne yapamlıyım düğün günü ilaç falan alan varmı bunun için faydasını goren varsa yazsınn

Canınız bir şeye sıkıldığında, üzüldüğünüzde fizyolojik olarak ilk etki eden organların başında mide gelir. Psikolojik rahatsızlığı olan kişilerin özellikle mide rahatsızlıkları yaşadığı bir gerçektir. Sizin durumunuza gelince nışanlılık evresinde tatsızlıklar, huzursuzluklar midenizde bu sorunu göstermeye başlamış. Canınız sıkıldığında mideniz bulandığı anda mümkün mertebe kusmamaya özen gösterin, eğerki elimde değil diyorsanız, yani bir şekilde midemi ve kendimi rahatlatamıyorum diyorsanız mutlaka psikologa gidin. Çünkü daha çok ilerleyebilir ve kusma sizde bir obsesyon yada fobi şekline dönüşebilir.

aynı dert bendede var bi heycanlanıyım üzüliyim hemen kusarım isterse migdem bomboş olsun yinede bögürme gereksinimi duyarım çok zor bi durum :S hemde çok zor

aynı şey bende de var...bi şeye üzülünce stres yapınca direk midem bulanıyor midem ağrıyor dayanılmaz şekilde ama ...doktora gittim piskolojik birşy yapılmaz dedi... bnde stres yapmamaya çalışıorum artık :)

bu dert bende de var..
sinirlendiğim zaman oluyo ben de heyecanlanınca falan değil allahtan
önce bi kramp girer miğdeme sonra kusana kadar rahatlayamam
iğrenç bi durum iğrenç.
artık beni tanıyanlar alıştı bu duruma.
hatta endoskopi yaptrıdıktan sonra sormuştum
hassas insanların duyguları kalbi miğdesinde oluyo galiba demişti kadın:)
gerçekten öyle bi sıkıntı olduğunda ilk ağrıyan yerim miğdem.

aynı sıkıntı bendede var maalesef zaman zaman günde sayamadığım kadar fazla kusuyorum.en ufak bi üzüntüde bile tekrarlıyo :( çok zor bi durum maalesef

ben kusmuyorum ama çok fena midem bulanıyor tansiyoum düşüyor ve pelte gibi yığılıyorum
ve
düğünümde de yaşadım bunu. üç saatlik düğünümün ikinci saatinde lavabodaydım atlatana kadar çıkamadım. salona döndüğümde ise gözümü bile açamıyordum, gitti düğünümün bir saati :(
ama ben yine de deliler gibi eğlendim :))) herkes demişki " gelin böyle coşturacak ki düğünün tadı çıksın" ;)
aman kızlar boşverin kusun midenizde ne var çıkarın ama sonrasında hiçbirşey olmamış gibi kaldığıız yerden devam edin çünkü bir kere evleniyoruz (inşallah)

arkadaşlar benım sorunum bir seye üzüldüğüm sıkıntı ettiğim an mıde agrılatı baslaması ve bulantı olmasıı ardından istifra etmek. rahatlayınca gecıyor normele dönüyorum. tamamen psikolojik bişey aynı sorunu düğün günü yaşatım diye cok korkıyorum benım gibi olanınız varmı düğün günü ilaç falan mı kıllanmamm gerekır sizce

hangi burçsun ben yengecim yengeç burcunda öle oluyo...mide çokk hasas oluyoo..yapılan bi işlemden direkk o etkileniyorr..

bende ayşem in çektiklerini birebir çekiyorum özellikle nişanlımla tartıştığımz zamanlar ..hatta bana geçmişteki bi ilişkisini anlatmıştı ..bi iki hafta nişanlımla konuşunca hatta ismini duyunca bulantım oluyodu ve kusuyordum..berbat bi durum bi buçuk ay sonrada düğünüm var vede kaygılarım haliiyle..mide doktorunada gittim kullanmadığım ilaçta kalmadı ama fayda etmedi..psikolojik miş herşey..((..bi şu düğünü atlatsaydık arkadaşlar ya((

hangi burçsun ben yengecim yengeç burcunda öle oluyo...mide çokk hasas oluyoo..yapılan bi işlemden direkk o etkileniyorr..

bazen yengeç burcu olduğuma lanet ediyorum ya naniknanik 9 yıldan beri geçmek bilmeyen mide bulantısı .eğer bide ağlamayıp kendimi sıkmışsam hopppp bayıl kafamçokkarıştı sürekli midem ağzımda sanki çıkıversede kurtulsam dediğim oluyo lülülülülülü ilk başlarda kötüydü ama 9 yıl dile kolay alıştım bulanmazsa garip hissediyom aaa bugün bulanmadı bişeymi var diye sempatiksalakcinni hatta bazen doktora al artıık midemi dediğim bile olur yani o kadar nefretlik naniknanik

aynen cnm.Ben ve eşim düğün sabahı hastanede serum yiyorrduk ikimiz birden aynıyız. heyecandan sıkıntıdan hop hastaneye serum yemeye.biz biraz sıkıntı yaşamıştık kötü günlerdi yani .neyse sonra cemre markalı bitkisel ürünler var tokatta.eşim ordan kudretnarı diye bişi almış kavanozda.bir kaşık içmemizle ikimizde günler sonre yemek yemeye başladık.Şimdi arada stres yapınca mide bulntım olunca bi şişe alıyorum 2. kaşıktan sonra bişeyim kalmıyor.

arkadaşlar, inanamıyorum.bu sorun sadece bende var sanıyordum. ben de yengecim maalesef ve bu sorunu yıllardır yaşıyorum. hatta bi erkekle buluşamıyordum kusucam diye.erkelerin çıkma tekliflerini geri çevirirdim buluştuğumda kusarım diye. senelerce erkek arkdaşım olmadı. psikitatriye gittim. ve otonomik hiperaktivite, bi anlamda mizaç bozukluğu teşhisi koydu. ilaç verdi. iyileştim. şimdi düğün hazırlığım var 3 hafta sonra ve benim de şimdiden midem rahatsızlanmaya başladı. haftaya psikiaytrime tekrar gidicem ve aynı ilacı vermesini istiycem. yoksa nikah salonuna girdikten sonra salonda o kadar konuk arasında kusmak ne kötü bir anı olur düşünsenize.. eğer tedavi olmak isteyen olursa doktorumun adını verebilirim özelden. gazetelerde yazısı çıkıyor.iyi bir doktor.

Back