Aslında hayatımızın genelinde ne çok rahat ne de çok evhamlı olmalıyız. Bunların yerine bize düşen temkinli olmaktır. Mesela gebelikte hangi durumlarda doktora başvurulması gerektiğini bildiğimiz takdirde ikide bir evham yapmaya gerek kalmaz. Olağan şeyleri ve olağan dışı şeyleri bize yetecek düzeyde bilince, normal zamanda da gereksiz şeylerden korkmayız. Örnek verecek olursam işte: "Şiddetli kasık ağrısı veya vücudun herhangi bir yerinde şiddetli ağrı, kanama, erken dönemde kasılmalar yaşama ya da su gelişi durumunda, enfeksiyon belirtileri varsa (idrar yaparken yanma, kokulu idrar vs ya da başka herhangi bir hastalık durumu varsa), şiddetli kaşıntılar, yüksek tansiyon, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebek hareketlerinde azalma olunca vesaire gibi şeyler dışında hani böyle, "2 gündür midem yanıyordu birden neden kesildi, kasığımda hafif seyirme oldu acaba bebeğim yaşıyor mu, koştum bebeğime bir şey olmuş mudur, hapşırdım bebeğim düşer mi?" gibi kendi kafamızda olumsuz senaryolar kurmaya hiç gerek yok. Biraz endişe olması bizi temkinli kılar ama işte fazlası da artık gerçekte bir şey olmadan, kafamızda kötü senaryolar kurup da onun stresini yaşamamıza sebep olur. Yaşamak, evlenmek, okumak, çalışmak, çocuk sahibi olmak, hamilelik hepsi de risk. Bu riskleri alarak yaşıyoruz. Gücümüzün yettiğinden sorumluyuz, yetmediğinden değiliz. Mesela bize düzenli kontrollere gitmek, sağlıklı beslenmeye, uykumuza, kilomuza vs dikkat etmek düşüyor. Yoksa bazen biz ne yaparsak yapalım olumsuz bir şeyin olacağı varsa olur, bu da bizim elimizde değildir. O yüzden de daha olmadan bunun stresini yaşamanın bir mantığı yok. Bari olursa yaşayın. Biraz daha olumlu şeylere yönelin. Faydalı şeyler yapmak bu olumsuz düşüncelerinizden kurtulmanıza faydalı olabilir. Mesela ben şimdi günlük folik asitimi içince bile rahatlıyorum. Yapmam gereken bir şeyi yaptım. Oturuyorum biraz portakal yiyorum, diyorum ki " Oohh c vitaminimi de aldım şifa olsun". Biraz yürüyüş yapıyorum " Temiz havamı alıyorum mis gibi oksijen, kaslarım çalışıyor, sağlıklı bir şey yaptım. " diyorum. Kontrole gideceğim mesela " Bakalım bizim pıtırığı bugün nasıl göreceğiz?" diye düşünüyorum. Biraz kitaplar okuyun bu yönde, kendinizce faydalı bulduğunuz ve sevdiğiniz şeyler yapın ki ilginiz olumsuz ve gereksiz şeylere kaymasın.