ah be canım, ebeliğin en büyük düşmanı stres ama insanın elinde olmuyor maalesef.
ben geçen yıl 4 ekimde bebeğimi kaybettim. bunun ardından tabii ki korunma süresi geldi korunma bitene kadar aralık ayı gelmişti.
O tarihten sonra be sürekli takip ettim, ovülasyon testi kullandım artık takatim kalmadı depresyona da girmiştim.
Adet günüm sürekli 4-5 gün gecikiyordu ve kesin hamileyim diyordum, test yapıyordum negatif gördükten sonra adet oluyordum.
Düşün yani stres ne boyutta. Sonra mart ayında doktora gitmeye karar verdim her türlü tahlilim yapıldı rahim filmi bile çektirdim ama hiç bir sorun yoktu. doktorum bir ilaç verdi ve anında adetim düzene girdi. Nisan başı itibari ile doktor kontrolünde yumurtlama takibine başladım
yumurta oluşuyor çatlatma iğnesini yapıyoruz dr. verdiği tarihte ilişkiye giriyoruz tamam kesin diyorum oldu bu kez.
Ama sonuç negatif, mayıs ayı yine aynı hemde 8 tane olgun yumurtayla çatlatma iğnesi oluyorum yine ilişki ama 28 mayıs yine hüsran... Birde benden sonra hamile kalan çevremde ki bütün kadınlar doğum yapmıştı ama ben bebeğimi kaybetmiştim düşün halimi.
Arık o gün çıldırdım kesinlikle doktora da gitmiyorum takipte etmiyorum dedim. Adet günümü bile takip etmedim, kafamdan bebek fikrini çıkardım eşimle bu konuda konuşmadık bile. Ne zaman istersek o zaman birliktelik yaşadık. İlişki sonrası yatıp beklemedim, abuk sabuk şeyler yemedim kocama da yedirmedim. Derken tarih 4 temmuz oldu adet tarihimin üzerinden 1 hafta geçmiş haberim yok.
Sabah uyandım ve kocama ben hamileyim dedim.
Test mi yaptın dedi, kızdı hani bu konuda konuşmayacaktık test yapmayacaktın diye. Hayır test yapmadım ama biliyorum hamileyim dedim. Sonra o sabah ilk işim test yapmak oldu ve evet sonuç pozitifti, şimdi 5,5 aylık hamileyim Rabbım nasip ederse mart ayında yavrumu kucağıma alacağım. Neden bu kadar uzun anlattım, benim düştüğüm hataya düşme diye. Doktorum hiç bir tedaviye ihtiyacın yok senin tek sorunun kafanda, kafanı boşalttığım zaman hamile kalacaksın demişti ve öyle de oldu.
Kafandan bebek fikrini çıkar düşünmeme ye çalış, insanlarla bu konu hakkında konuşma. Bebek gündeminde olmasın tabi bu arada öncelikle bir jinekoloğa görün fiziksel bir sorun olup olmadığını öğren. Rabbım hayırlı zamanda hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin inşallah