Stres ve Saç Diplerinde Egzama :(

NeKHBeT

Violet Is The Humblest Of Flowers :)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
479
199
123
36
Merhaba Güzel Arkadaşlarım,

Başlıktan anlayacağınız üzere ne zaman streslensem anında saç diplerimde egzama oluyor. Ne iyi gelir bilemedim.. Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler:)

Cildiyeye gidin nelerden uzak durmanız ve ne kullanmanız konusunda bilgi verecektir.

Egzamanın bisürü türü var burda önerilen şey daha da azdırabilir.

Merhaba canım yalnız bu illet bir geldi mi gitmez.Bununla yaşamayı öğreneceksin ilk olarak sadece azaltabilirsin ek takviyelerle.
Sana sadece şampuan tavsiye edebilirim.H..ad&sh..ders diye marketlerde bilinen bir şampuan var onun markette değil de eczanelerde satılan bir ürünü var onu alabilirsin.Mavi şişesi.Tabii bu şampuanlar biraz pahalı.
Ben çok şampuan değiştirdim bir zaman sonra alşıyor saç derim ve etkisini göstermemeye başlıyor.

Geçmiş olsun

M-furo losyon. Benim saç içindeki sedeflerime çok iyi geliyor. Egzeması olan bir arkadaş tavsiye etmişti bana da. Ama lütfen öncelikle bir dermatoloğa danışın sonra kullanın.
Otacı şampuan iyi geliyor. Bir de eczanalerde satılan ketoral, konazol gibi şampuanlar çok faydalı, ama saçı kazık gibi yapıyor.

Canım benimde oarmaklarımda çıkıyor doktorum kukurtlu sabun kullan yıkanırken dus jellerinden uzak dur.sıvı sabun yerınede yeşil sabun kullan ddi. Deterjan falan kullanırkende elduven tak dedi.bide ben ellerime limon sıkıp ovalayıp öylece bırakıyorum iyi geliyor. Artık çıkmıyor arada deterjana çok maruz kalınca cıkar gibi oluyor lımon sıkıyorum skuruyubcada nemlendırıcı kırem syruyorum sonra duzelıyor. Verdiği kremlerı duzenlı kullanamadım gece kullanman gerekıyordu oğlumda gece hep uyanıyor oyuzden bıraktım kremleri

Bide surda yazılı olanı deneyin resmını cektım ama kullanmadım hiç bu yontemi

Eklentiler

• wp_ss_20140814_0002.png
    126,7 KB · Görüntüleme: 462
Çok teşekkürler hepinize..Birkeresinde baya şiddetlenmişti doktora gitmiştim..Bir süre geçci ama iş stresinden, yıl sonu yoğunluğundan tekrar başladı.. Yara şeklinde değil ama kabuk ve kepek kepek şeklinde saç diplerim.. Bitkisel iyi gelen birşeyler de biliyorsanız yardımı olur açıkçası..Bir arkadaşımda saç diplerine limon sür dedi ama geçekten deneyip işe yaradığını gören varsa bilgilenmek isterim :) İnsanlar yakında beni bitli sanacak :)

Başlıktan anlayacağınız üzere ne zaman streslensem anında saç diplerimde egzama oluyor. Ne iyi gelir bilemedim.. Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?

aynisi bende de var. biraz uzun yazacagim kusura bakmayin.
maalesef bende cok cektim yalniz benimki egzamami bilmiyorum, zamaninda dermatologa gitmistim o kadar cok kasiniyordu ki, ayni zamanda yara oluyordu. minik kirmiziliklar vardi, ki saclarim cok uzun ve gurdur kasidikca yaglaniyordu sabah aksam dus alirdim gecmedi. dipleri kuruyup kasinmasi iyice artiyordu.

dr bana nude bioderma sampuanlarini onerdi, icinde katki yok ve kopurmuyor, normal sampuanlara gore pahali ben cok memnundum. daha sonra otaci ve tresanin isirgan otlu olanlarini kullandim. yurtdisinda onlari bulamiyorum ama vichy, eucerin, konazol ve turevlerini kullandim. bunlar iyi geliyor ancak stresim artinca o kadar cok kasinip yara oluyor ki tirnaklarimi keserim oyle zamanlarda uzun tirnaklar iyice iyice costuruyor.

birde dermatative ismi tam boyle olmayabilir sac losyonu kullaniyorum fayda verdigini soyleyebilirim. cok berbat bir durum sosyal hayati etkileyen bir durum, tez zamanda gecer insallah.

Saçlarda çözümü daha kolay 1 haftada saçların eskisinden iyi olcak allahın izniyle ama saçlarını yakacaktır buna dayana bilcekmisin
eger dayanabilrsen mesaj bırak bana dua etmen yeter 1 haftada geçirecegim

Geçmiş olsun arkadaşım, bu seboroik egzama denilen saç derisi egzamasının maalesef yüzde yüz tedavisi yok, ancak kortizonlu losyon ve şampuanlar kullanarak şiddeti hafifletilebiliyor. Hastalığın henüz sebebi ve tedavisi bulunamadı...

Benim de eşim benzer şikayetler yüzünden (saç derisi, burun kenarları ve kaşlar) uzun yıllar bu kortizonlu ilaçları kullandı ama kısa süreli rahatlamalar sonrasında vücut bu ilaçlara alışınca etkilerini kaybettiler, egzama yeniden şiddetlendi.

Geçen ay yakın bir arkadaşımın tavsiyesi ile Aloe Vera içerilikli şampuan, özel bir losyon ve krem kullanmaya başladı. Sonuç inanılmayacak kadar etkiliydi. Şu anda saçları ve yüzünde egzamadan eser yok, üstelik de kortizondan kurtulduk.

Mrh. benim des ac diplerimde var. Spor bile yapamiyorum ter degince korkunc kasinti oluyor, lutfen bana urunun resmini gonderebilirmisin? yurtdisin da oldugum icin online arstiricam.

Tamamen Bitkisel bir çözüm var saç egzeması için ardıç katranlı şampuan önerdi tanıdığım bir aktar. Leaf Action Ardıç Katranlı Şampuan aldım. 24 TL'ye 400 ml her banyoda 2 defa iyice köpükleyerek kullandım. şişenin sonuna doğru saçımda egzema kalmadı. Ama strese bağlı bazen yeniden çıkıyor. Şampuanı Kullanmaya Devam ediyorum. ... sitesinden 20 TL üstelik kargo ücretsiz sipariş verdim. Ertesi gün kapıma geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…