stres ve kilo

gibigibi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
832
268
103
Hayatım boyunca 50 kılonun ustune 1 kere cıktım. son 8 ayda 11 kılo aldım en streslı zamanlarımda yemeğe saldırmaya başladığımı farkettım. eskiden de cok sıkıntım oldu ama yemek yemedım aklıma bile gelmıyordu. Şimdi evde boş oturamıyorum atıştırmam gerekıyor hep bunu nasıl yok edebılırım? Sıgarayı bırakan ınsanların elı boşluğa düşer ya ben sigara içmeden elim hep boşlukta

Son zamanlarda hayatınızda yaşanan köklü değişimler veya sizi çok üzen sarsan bunaltan bir durum var demekki derim. Bunun adı duygusal aclik. Bizzat yaşadım biliyorum. Bu durumdan kurtulmazsaniz daha fazla kilo alacak ve daha fazla mutsuz olacaksınız. Tek çare bir psikolog. Yiyeceklerin verdiği geçici yapay mutlulukla devam edilmez. Spora başlayın ve psikologla gidin

Ben yemeği seviyor diye kilo alanı pekk bilmem hep boşluk sıkıntı yapıyor bu kiloları :KK12:
O halde boşdurmak size yaramıyor bir meşkale bulun spor yapın müzik resim arkadaş temizlik vs neyi sevip ilgi duyuyorsanız artık

Ben de ayrıldım erkek akadaşımdan ve benim de canım sürekli yemek ve uyku istiyor. Sizi anlıyorum ama bu yedikleriniz size mecaz olarak yol su elektrik olarak dönecek. Yani kilo. Bir doktora gitseniz ve durumu açıklasanız?

Bende sizin tam tersiniz durumundayım strese girince hiç yemek yemiyorum. Sizde öyle kriz geldiği zaman galeta çubuk kraker filan yesen acaba biraz durdurur mu o isteğinizi

Sana stres yaratan Şeyler ne ise onları hayatından çıkarırsan normale dönersin .

boyunuz kaç?
bende yaşadım aynısını.
1 yil içinde 10 kilo aldım çok hızlı bir şekilde.
iki iki arttı kilolar:bicak:
doymuyordum resmen kuyuya atıyordum sanki yediklerimi.hiç tokluk hissi olusmuyordu:deli:
herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz?
adetiniz düzenli mi?
depresyon belirtileriniz var mi?
aşırı uyku hali, kabuslar zihin bulanikligi v.s
benimki o dönem kullandığım bir ilacinda yan etkisiyle oluşmuş.
kilo yemekten oluyor onda sıkıntı yok:)
ama yeme istediğini her zamankinden fazla tetikleyen faktörler olabilir.
tavsiyem bunlar varsa mutlaka tedavi olun.
eğer sağlıkla ilgili bir problem yoksa
bol bol yürüyüş yapın.
evde durmayın.saatli uyuyup uyanın.
atistirmakik olarak meyve sebze tercih edin.
hatta yemek olarak da sebzeye ağırlık verin.
diğer klasik şeyleri yazmıyorum.diyet topiklerune uğrayabilirsiniz.
güzel bilgiler var.
aynaya bakın ve gördüğünden memnun değilseniz kafada bitirin önce.
canım istemiyor ki zaten
ac değilim ac değilim sinyali yollayın beyninize:bicak:
kolay gelsin.
umarım istediğiniz kiloya ulaşırsınız

galeta içeriği
Buğday unu
İçme suyu
Şeker
Bitkisel margarin (palm, pamuk)
Çörekotu (%3)
Maya
:kahve::kahve::kahve:
2 Galeta yada bir çubuk kraker yese diğer yediklerinden daha az kalori alacağı kesin

Back
X