-
- Konu Sahibi fatmarosse2
merhaba
ben 22 yaşındayım 1.60 boyundayım. 63 kiloyum... bacaklarım ince (belki de normal) fakat üst bölgem (göbek, göğüsler ve omuzlar) bacaklara göre daha büyük ve kilolu.. bu durumu gizlemek için nasıl giyinmem gerekiyor acaba? bacak boyum kısa kendime göre giysi bulamıyorum. nasıl giyinmem gerektiğini hiç bilmiyorum. yardımcı olabilirseniz cok sevinirim
Merhaba,
Aslında türk kadınının en çok muzdarip olduğu konu bu, yani büyük göğüsler ve üst beden, Kilolu görünüme sebep oluyor.
Öncelikle kusurlarımızı sevmeliyiz. Sevdiğimiz taktirde avantaja çevirmemiz kolaylaşacaktır.
Mesela göğüs ve omuzlarını ön plana çıkar. Omzu düşük, yarasa kollu bluzlar giyebilirsin. Bu bluzları boru paça dediğimiz boot cut jeanlerle kombinleyebilirsin.
1-2-3-4-5 nolu fotolarda örnek modelleri görebilirsin.
Onun haricinde bacaklarını ön plana çıkarmalısın. Mini şortlar ilgiyi bacaklarına çekerek üst beden kilolarını saklayacaktır.
İster pantolon ister şort giy, bluzunun önünü yada kenarlarını pantolonun içine tuttur. resimlerde kırmızıyla işaretledim. Bacak boyunu uzun gösterecektir bu ufak tiyo.
Yüksek bel Mini etekler aynı şekilde hem bacak boyunu uzun gösterecek hemde üst bedeni kısaltarak kiloları kapatacaktır. 6 nolu resimde görebilirsin.
Kot pantolon tercihin boot cut dediğimiz boru paça olmalı, ispanyol paça tercih etme.
Tayt gibi olan pantolonların yerine üzerine oturan daha düz kesim jeanler tercih et, bunların paça boyu 7 numaralı fotoda gördüğün gibi bileklerde yada bilek üstü olsun.
Elbise seçimlerin;
Göğüs altından kemerli elbiseleri tercih edebilirsin ama bunlarda mümkünse kısa elbiseler olsun, (göğüs altı kemerli etek kısmı uzun olanları hamile gibi duruyor) 8 numaralı fotoda görebilirsin.
9 numaralı fotoda, yarasa kol detayı kullanılmış elbisede, ve belden yukarıda etekle üst kısmı bölen bir büzgü verilmiş. Bu şekilde bacak boyu uzun gösterilmiş, üst beden boyu kısaltılarak ve elbisedeki dökümlerle volüm verilerek kilolar kapatılmıştır.
10 numaralı foto ise herzaman aklında olması gereken elbise seçimi, kesinlikle muhteşem bir görünüm.
elbisenin dümdüz boydan hiç bir detayı olmaması seni bütünüyle uzun göseterecek. Üzerine oturmayan, üzerinde salınan uzun ama mini bu tarz elbiseler seni tam anlamıyla büyülü gösterecektir.
Eki Görüntüle 650133 Eki Görüntüle 650131 Eki Görüntüle 650132 Eki Görüntüle 650130 Eki Görüntüle 650129 Eki Görüntüle 650128 Eki Görüntüle 650134 Eki Görüntüle 650135
Vaktinizi ayırıp bu kadar ilgilendiginiz için çok teşekkür ederim. Tesimdekiler gibi Omzu açık bluzları kendime daha cok yakıştırıyordum demek ki dogru secimmiş. Belden kastikli dügmesiz pantolonlarım var cok rahat oluyor özellikle beli kalın olan bayanlar için fakat dar paçalı. Sanırım onları giymemem gerekiyor. 10 numaralı elbise tipinde omuzları gizlemek pek mumkun olmamıs ben o kadar kilolu gorunmuyorum ama omuzlarım kalın tabiki.. Bir de südyen secerken yanlış seciyorum sanırım. O da ayrı bir konu. Minimizer bir cok sudyen kullanmama ragmen tüm vücuduma bakıldıgında en cok gögüsler fazlalık gibi duruyor :/ tavsiyeleriniz benim icin cok onemliydi ne giysem kendime yakıstıramıyorum. İlginize cok tesekkur ederim..
siyah deri ceket almayı düşünüyorum. önereceğiniz bir model var mı? ve siz siyah deri ceketli şık nasıl bir kombinasyon önerirsiniz örneğin altına kot pantolon mu yoksa siyah dar pantolon mu gider??
1.65 boyundaki bir kızın daha uzun görünmek için giymesi ve giymemesi gereken pantolon modelleri ve etek boyları nelerdir?
öncelikle şunu unutma; aynaya baktığında kendini ne olarak görüyorsan, yada nasıl görüyorsan bu enerji mutlaka karşı tarafa yansıyor.
1) Giyindiğinde aynaya baktığında kendini ünlü birine benzer hayal et
2) Günde belli adet mesela 10 defa, aynaya dikkatli bakarak kusurlu gördüğün bölgeyi sevdiğini söyle, sonra aynada kendine bütünüyle bakarak 10 defa "vücudum çok güzel" de
3) Bu şekilde bir zaman sonra beyninde ve bilinç altında oluşturduğun , ve aynada baktığında gördüğün şeyler silinecek ve güzelleşecek
4) Aynada gördüğün şeyi hissedersen eğer bu mutlaka yaydığın enerjiye yansır ve karşı tarafta seni öyle görür bunu unutma
5) Fotolarına baktım, belin çok kalın değil, yüksek belli dar paça pantolonlar giyebilirsin. bu boyunu uzun gösterecektir.
6) Degajesi açık ve derin göğüs dekoteli bluzlar giyebilirsin, Mini bir şort ve Blazer ceketlerle bu tarz bir kombin ve görünümün muhteşem olacaktır
7) Mini jean ceketler giy
8) Karışık desenli, tek renk olmayan bluzlarda kilolardan dikkati dağıtacaktır
ama ilk 3 maddeyi unutma uygula
çok teşekkür ederim ilk 3 maddeyi pek uygulamıyorum ama elimden geleni yapcam. fotoğraflarımda iyi çıktıklarımı ekliyorum genelde :) yüksek belli dar paça pantolonlar aslında aradığım şeyler fakat mağazalarda pek bulunmuyor. bulunanlar da genelde belimden düşüyorpantolonların, eşofmanların hatta taytların bile belimden düşmesinden çok rahatsız oluyorum. (beli kalın olunca insanın sanırım baskı yapıyor aşağıya ) mini jean ceketleri hiç denemedim üst bölgede mini şeylerr denediğimde gözüme iyi görünmüyordu ama deneyeceğim. bahsettiğiniz ceketler kısa olanlar değil mi?
çok teşekkür ederim gerçekten çok iyi aydınlatıyorsunuz.
fatmarose merhaba
berbat bi saç kesimim oldu berbat bi kuaför yüzünden
bi de kahküller var
ne toplayabiliyorum bu kahküller yüzünden ne de açık kalabiliyo şeklin berbatlığı yüzünden
ya yanlarda kısa katlar var aynı hizada arkası on cm daha uzun
böyle dandik kat mı verilir ya.
anlatamadım sanırım ama off
bu saçları biraz uzayana kadar ne yapabilirim fikir verebilir misiN?
saçlarının nasıl göründüğünü bilmediğimden fikir vermem çok zor olacak, ancak neler yaşadığını tahmin edebiliyorum
(çünkü 5 ay önce kahküllerimi kendim kesmek isterken feci bir halle aylarca dolaşmak zorunda kaldım)
1) tarz bir bere yada kasket şapka al, ve bir kaç ay boyunca bunu kullan, hem cool bir havan olacaktır hemde uzayana kadar kurtarıcın olacaktır
2) saçlarını ne topla nede açık bırak, yani tokalarla dağınık topuz efekti ver. dümdüz pırıl pırıl toplaman gerekmiyor saçlarını, yada tamamen açık bırakmanda gerekmiyor unutma. dağınık topuzlar, kahküllerinin ve yüzünün yanından çıkan saçlar çok sexi durabiliyor. aşağıdaki resimleri inceleyebilirsin
3) Jöle ile kıvırcık form verebilirsin. ve kıvır kıvır duran saçlarını yine bazı tokalarla dağınık topuz şeklinde süsleyebilirsin
Eki Görüntüle 651182 Eki Görüntüle 651183 Eki Görüntüle 651184 Eki Görüntüle 651185
bolero tarzı jean ceketlerin özelliği, jean kumaşının dökümlü olmayan kaba duruşu, göğüslerinin büyüklüğünü kamufle edecektir.
bir kaç örnek aşağıdaki resimlerde var
Eki Görüntüle 651146 Eki Görüntüle 651147
aa dağınık topuz küçük tokalarla yapmak iyi fikir
gerçi becebilir miyim bilmiyorum
ben hep tepeden sıkı topuz yapardım iyi oluyordu da şimdi kahküllerle zor
bere takıyorum bazen ama çalışırken olmuyo işte maalesef.
maşalı hali fena değil ama yıpranmasın uzayana kadar diye sürekli maşa yapmak istemiyorum
bu arada albümümde saçımın fotosu var bakabilirsin
kötü görünen ve şekle girmeyecek bir boyda değil saçların
Önermiş olduğum dağınık topuzları rahatlıkla uygulayabilirsin.
haklısınız deneyeceğim... bu ceketlerin içine çok bol bluzler giyemem ama sanırım ya da cok uzun...umarım rahat kombinleyebilirim. bir de nasıl ayakkabılar seçmelim acaba? genellikle topuklu giyiyorum (kısa topuklululardan. sivri topuklu yüksek ayakkabıları hiç giyemiyorum zaten ) sizi bulmuşken yapıştım böyle birden ama lütfen kusura bakmayın :) saçlarımda çıtçıt kullanıyorum belime kadar uzunluğu gerçek saç olduğu için belli olmuyor... normal saç boyum da omuzdan biraz aşağıda... sizce uzun saç boyu daha mı kısa gösteriyor ya da daha mı kilolu gösterir ? :2: ama uzun saçı seviyorum... tavsiyelerinize uycam... cok tesekkür ederimm...
meraba fatmarosse:)
bende bişey danışmak istiyorum, 29 yaşındayım, 1.60 boy ve 48 kilodayım, bacaklarımın baldır denilen üst kısmı çok zayıf olduğu için pantolonların hiçbiri üzerimde güzel durmuyor, kendime yakıştıramıyorum, etek ve elbiselere gelince eşim bacakların biraz çarpık kötü görünüyo giyme diyo, bi yandanda bebeğim var ve emziriyorum, tabi memelerde aldı başını gitti, anlayacağın moralim çok bozuk, çalışıyorum ve hergün ne giyeceğimi şaşırmış durumdayım, hiçbişeyi yakıştıramıyorum kendime. bi öneriye ihtiyacım var ne yapsam ne giysem?