Stajyer Öğretmenlerin Ücretsiz Doğum İzni Hakkı var mı?

Emira SY

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
11.972
28.991
Herkese merhaba.
2016 Subat atamalarıyla stajyer olarak öğretmenliğe başladım çok şükür. Bu arada erken doğum tehlikesi sebebiyle stajı tamamlamadan izne ayrılmam gerekti. İlçe milli eğitimi aradığımda stajımın yandığını, iznim bitince tekrar staj yapmam gerektiğini söylediler.

Ücretli iznim 5 Ekimde bitiyor, ben de 2. Döneme kadar ücretsiz izne ayrılmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla bu konuda aday öğretmenlerin diğer kadrolu öğretmenlerden bir farkı yok. Aynı haklara sahipler. Ancak ben aday bile değilim, stajyerim...

Benimle aynı durumda olan veya çevresinde böyle birşeyi duyan var mi acaba? Yardimci olursaniz sevinirim.

şubat atamasıyla atandıysan eğer bu yıl adaylık eğitimi almış olman gerekirdi ama alamadın değil mi? Telafi yapılması lazımdı. Sen asil memur değilsin ama atanmışsın. Bu sorunun en iyi cevabını hangi okul öğretmeniysen ilkokul ortaokul lise önce ilçe milli eğitime git ordan bir sor orda aday öğretmenler ilgilenen ilçe şube müdürü olması lazım o arayıp sorar ilgi kişilerden. Eğer bir sonuç çıkmazsa il milli eğitime git kendi okulunun türüne göre mesela ilkokul öğretmenisin ilkokul özlüğe gidip sor ordakilerde bilir canım.

şubat atamasıyla atandıysan eğer bu yıl adaylık eğitimi almış olman gerekirdi ama alamadın değil mi? Telafi yapılması lazımdı. Sen asil memur değilsin ama atanmışsın. Bu sorunun en iyi cevabını hangi okul öğretmeniysen ilkokul ortaokul lise önce ilçe milli eğitime git ordan bir sor orda aday öğretmenler ilgilenen ilçe şube müdürü olması lazım o arayıp sorar ilgi kişilerden. Eğer bir sonuç çıkmazsa il milli eğitime git kendi okulunun türüne göre mesela ilkokul öğretmenisin ilkokul özlüğe gidip sor ordakilerde bilir canım.

Atandiktan sonra 10 hafta kadar calistim aslinda ama stajin kalkmasi icin 1 saat bile eksiksiz tamamlamam gerekiyormus oyle soyledi ilce milli egitimdeki memur :KK43:

Okula sordum ama sistem yeni oldugu icin kimse bir sey bilmiyor malesef... Sana da cok tesekkur ederim, dedigin gibi yapayim insallah net bilgiye sahip birini bulurum.

rica ederim. kime pek bir şey bilmiyor sistem ilk defa geldiği için ben de danışman öğretmenlik yaptım 2 aday öğretmenim vardı. inşallah ücretsiz izin alabilirsin canım

X