Bu konu hakkında hiç bir bilgim yokTam emin değilim ama sağlık bakanlığına okulunuzu şikayet edebiliyor musunuz?
Okulumuzun hastanesi yok maalesef 1. Sınıftayken bile ben . Son sınıflardan sadece 14 öğrenci boşta kaldı onları sonradan başka yerlere yerleştirdilerKendi hastanesi yok mu okulun şimdi? Bu sebepten okul uzarsa açın davanızı okuldan tazminatınızı alın. Böyle saçmalık mı olur, hadi önceden haber verseler başvururdunuz bir yerlere. Şu saatten sonra neresi kabul edecek zaten...
Maalesef sınıftan pek kimse toplu bir eyleme geçmiyorlar . Herkes şaşırıp kaldı . Tekrar tekrar konuştuk bölüm başkanıyla çözüm yolu yok . ( hastaneler çok istiyorlar develette kontejyan yok vs vs ) hep böyle şeyler söylüyorlar . Sinirden ellerrim uyuşuyor . Bu süre zarfında mantıklı düşünemiyorum .Bizde de staj zorunluydu, kendimiz ayarlamıştık. Ama okulun size bu konuda 1 sene evvelden bilgilendirme yapması gerekir. Başta kendilerinin ayarlayacağını söyleyip sonra sözlerinden caydılarsa topluca rektörlüğe şikayet edebilirsiniz. Rektörlük de bir şey yapamayacağını söylerse YÖK'e şikayette bulunun.
Maalesef sınıftan pek kimse toplu bir eyleme geçmiyorlar . Herkes şaşırıp kaldı . Tekrar tekrar konuştuk bölüm başkanıyla çözüm yolu yok . ( hastaneler çok istiyorlar develette kontejyan yok vs vs ) hep böyle şeyler söylüyorlar . Sinirden ellerrim uyuşuyor . Bu süre zarfında mantıklı düşünemiyorum .
Elimden geleni yapmaya çalışacağım bu sözlerini kendime rehber edinerek .Kimse uğraşmak istemiyorsa hakkınızı nasıl alacaksınız saçmalık bu. Bölüm başkanı sizi geçiştirir zaten, ortada kalmak istemiyorsanız sesinizi toplu çıkaracaksınız. Size bir söz verilmiş ve bunun arkasında durmuyorlar. Bütün arkadaşlarınız olmasa da en azından yarısını dilekçeye imza atmaya ikna etmeye çalışın. Okulun hukuk müşavirliği ile görüşün, tazminat davası açacağınızı falan söyleyin belki o şekilde geri adım atabilirler.
Elimden geleni yapmaya çalışacağım bu sözlerini kendime rehber edinerek .
Zorunlu olmasaydı bu kadar etkilenmezdim . Bölümümüz gerçekten uygulama isteyen bir bölüm okulda bir sürü hastalık , metaryeller gördük ( sadece gördük kitap ve notlarda) ne yazık ki bunları uygulayabileceğimiz alanlar lazım . 1 sene boyunca ful staj olması şart . Hangi hastane kabul ederki beni daha geçen sene öylesine gidip bir iki hastaneyle görüştüm onlar dahi ünilerle anlaşma yaparız dediler .
Sınıftakiler umarım dayanışma içerisinde olurlar gerçi çok çabaladım zor ama yapmaya çalışacağım .Tabi canım sağlıkçıysanız şart zaten de size söz verip sözlerinden son dakika caymaları olmamış. Hastaneyle anlaşıp anlaşamamaları sizi bağlamaz, o zaman biz ayarlarız demeyeceklerdi herkes kendi ayarlayacak deselerdi ona göre yolunuzu çizerdiniz. Muhakkak okulun hukuk müşavirliği ile görüşün, biraz cazgır olun topluca dava açacağınızı falan söyleyin. Herkes olmasa bile birkaç kişiyi ikna edip birlikte gidin.
Arkadaşların dediklerine katılıyorum. Bu konuda okulun yakasını bırakmayın.. Ama bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğüne gidip durumunuzu anlatın. Bu staja çok istiyacınız olduğunu, ögrenmeye hevesli olduğunuzu, okul uzarsa maddi manevi olarak zor durumda kalacağınız ayrıntılı ve olabildiğince sempatik bir biçimde anlatın. Oradan yol gösterirler diye düşünüyorum.. Olmadı özel hastaneler ile görüşürken de yukarıda söylediğim gibi biraz ajitasyon, bol heves istek çalışkanlık illaki size bir kapı açacaktır..
Not: saglık sektöründeyim. Birçok resmi ve gayri resmi stajımı yukarıdaki gibi kendimi ifade ederek hallettim..
Aynı sıkıntıyı bizim bölümdekilerde yaşadı maalesef. Tamamen saçmalık, okulun ayarlaması lazımdı ve çok uğraştılar.
herkes fellik fellik hastane, laboratuvar aradı. Malesef hastane hastane dolaşacaksınız, tanıdık torpil vs bulmaya çalışın. Genelde hep o şekilde girdi bizim arkadaşlar da.
Pes etme sakın.. Gerekirse aynı yerlere defalarca git, istekli olduğunu göster..Çok teşekkür ederim bu güzel fikirleriniz için
Elimden geleni yapmaya çalışacağım . Zorda olsa yapmak zorundayım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?