Squat hakkında herşey !!!

Visenyaa

Nirvana
Pro Üye
21 Aralık 2014
8.995
28.623
Aylar önce başladığım fakat doğru düzgün gezi, okul işleri derken devam edemediğim aralıklarla yaptığım azda olsa faydasını gördüğüm spor egzersizi..

Ne yaptım ne ettim kasım ayı başında 30 günlük squat takvimine sonunda başlamıştım. Takvimi merak edenlere;
baa04d9b-c37e-4f42-af69-253529bdd721.jpg

Pek cesaret edilecek gibi bir program değil ama sonuçlarını düşündükçe cesaret edebilirsiniz. Başlamadan 1 Hafta önceden 15 veya 20 tane yapın. Çünkü ilk önce bacakların ağrıması olacaktır. Ağrıyan bacaklarla ara ara yaparsınız o yüzden başlamadan 1 hafta önce 20 tane yapın ağrısın.. bacaklardaki ağrı geçtiğinde takvimde olduğu gibi 50'den başlayacaksınız. İlk başta ağrı olan bacak bir daha ağrımayacak.

İlk yapmaya başladığımda çok yorulup bitsin diye dua eden ben, 100'e geldiğimde zorlanmadığımı ve squat'ın eğlenceli bir egzersiz olduğunu anladım. Yapmanız gereken ayaklarınızın alışması ve ilk günleri atlatmak. Dikkat etmeniz gereken yerleri anlatacağım.

Squat'ı yaparken ilk dikkat etmeniz gereken yer; ''NEFES'' tir. Çömelip kalktığınızda sürekli nefes nefese kalıyorsanız bil ki yanlış yapıyorsunuz demektir. Yavaş yapınız !!! Doğrusu ise çömelirken nefesinizi tutacaksınız, kalkarken nefesinizi vereceksiniz. Dinlenmeyi unutmayın. Örneğin 50 squat'ı yaparken 10 bittiğinde 1-2 dakika dinlenin tekrar başlayın... Kısacası nefesinizi yormayın.

100' geldiğinizde bu 100'ü ilk başladığınız etapta bitireceksiniz diye bir şey yok !! +50 sabah, +50 akşam toplam 100. Böylede uygulayabilirsiniz. (Ben başladığımda sabah akşam yapmadım başlar başlamaz bitiriyordum alışmıştım.)

Hareketi yanlış yaptığınız sürece faydasını göremezsiniz. Harekete başlayıp hemen bitsin kafasıyla hızlı hızlı yaparsanız boştur. Squat'ın püf noktası kalkarken ayaklardaki topukları

kullanmak bel bölgesini değil. Bel bölgesini kullanarak kalkarsanız faydasız. Çömelirken belinizin dik durmasına özen gösterin. Bknz:
proxy
proxy
proxy

Son olarak squat herşeydir, bacak, bel, karın ne varsa vücudu tümden çalıştıran bir hareket 30 gün dolmasada 15 günde faydasını gösteren ilaç gibi... Buna biraz cesaret gerek. 30 gün dolar dolmaz bırakmamazlık yapmayın!!! devam edin. 15 tane olsa bile yapın.. çünkü bıraktıkça kalça ve bacak eski kısmını alabilir.

Sonuçlar ise;
jen.jpg
84700-1420512852-af607a5b4c3902d52d72c36dc2eb1007.jpg
8c4220d98a2a2f7411e3b61c22000a9f4de7_8-545x545.jpg

ben 13.gündeyim ama pek bir yararını görmedim
sanırım yanlış yapıyorum...dediğin gibi nefeslere dikkat etmedim,biraz da hızlı yaptım
teşekkürler bilgiler içinn

bir şey daha var
jillian 2 grubundan seni takip ediyorum (ben 1deyim) bacaklarındaki 2 cm incelmede squat ve jillianın mı katkısı var
başka bir şey yapıyormusun
açıkça söylemem gerekirse,vucut ve kilo olarak suanki rol modelim sensin..bundan yaptığın sporlarla cok yakından ilgileniyorum

şunu da sorayım göğüs ölçünü nasıl büyüttün,özellikle bunu cokmerak ediyorum

Selam canım iyi oldu bu topik benim 4. Günüm bugün 10 gündür pilates yapıyordum arada squatda vardı onun için çok zorlanmadım ama yaparken belim ağrıyor zaman zaman bu yanlış yaptığımı mı gösteriyor

ben 13.gündeyim ama pek bir yararını görmedim
sanırım yanlış yapıyorum...dediğin gibi nefeslere dikkat etmedim,biraz da hızlı yaptım
teşekkürler bilgiler içinn
Squati hızlı yapıyorsan demek ki kolay ve yanlış yapıyorsun. Ağırlığı kalkarken beline değil ayak topuklarina ver. Çömelirken bel dik duracak.
bir şey daha var
jillian 2 grubundan seni takip ediyorum (ben 1deyim) bacaklarındaki 2 cm incelmede squat ve jillianın mı katkısı var
başka bir şey yapıyormusun
açıkça söylemem gerekirse,vucut ve kilo olarak suanki rol modelim sensin..bundan yaptığın sporlarla cok yakından ilgileniyorum
Jillian'ı sıkılaşayim diye başladim ama gel gör ki zayifladim. :KK51: Bacaklarima gelecek olursak squat sertleştirdi ve bacaklarima şekil verdi. Birde koşu yapıyorum koşu yaptığın sürece fazla kalınlaşmaz. Koşu yerine eliptik bisiklette yapabilirsin arada ondan yapiyorum. Eliptik bisiklet koşu bandindan çok çok saha faydasını gösteriyor. Hem inceltiyor hem yağ yaktiriyor hemde sikilastiriyor.

Ben jillian 2 level devam edemeyeceğim maalesef. Bel bölgem 60'dan indi. Göğüs için jillian şınavini çektim göğüs konusunda sinav bir numara. Ben yapamiyordum sonra alıştım birde iki elime 2 kg dambill alıp kollarimi açıp kapayarak dambill çalıştım göğüs için büyüdü.
Ilaveten sakin squati birakma !!! Günde 15 tane bile olsa yap. Ben mekikte gormedigim yararı squatta gördüm. Beli inceltiyor. Bacaklardaki kemik yapısını düzenliyor. Üst bacaklar şekil alıyor ve estetiksel görünüm kazanıyor. Kalça da çatlaklar bile varsa kalça sıkılaşa sıkılaşa catlaklari yok ediyor. Benim gitmez dediğim catlaklarda yok oldu. :KK54:

Selam canım iyi oldu bu topik benim 4. Günüm bugün 10 gündür pilates yapıyordum arada squatda vardı onun için çok zorlanmadım ama yaparken belim ağrıyor zaman zaman bu yanlış yaptığımı mı gösteriyor

Bu yaparken kişiden kişiye değişebiliyor. Kimilerinin beli agirir kimilerinin bacaklarınin üst kısmı. Çünkü comelirken beli bildiğin dik tutuyorsun ve kalçayi arkaya doğru itiyorsun. Bacaklarında ağrıyorsa yanlış yapmıyorsundur. Ama squat çok çok zordur ilk başlayanlar için l.
Kalkarken belini sakin kullanma üst beden asla kullanilmaz yoğunluk alt taraflarda. Kalkarken ayak topuklarinin yardimiyla kalkacaksin. :KK9:

Sağol canım bacaklarımda ağrıdı başlarda ilk yaptığımın ertesi günü zor yürüdüm :)

Süper konu olmuş, ben de başlayacağım yarıyıl tatilinden sonra, bir ara başladım başta çok ağrılarım oldu ama dediğin gibi sonradan çok daha fazla yapabiliyordum.

Sağol canım bacaklarımda ağrıdı başlarda ilk yaptığımın ertesi günü zor yürüdüm :)
Tamam o zaman son gaz devam.. genelde çoğu kısım yapıp bırakıyor. Bırakınca kalça eski halini günden güne kolay olur. Ideal kalçaya ulaştığında bile birakma günde az da olsa yapmalısın.

Süper konu olmuş, ben de başlayacağım yarıyıl tatilinden sonra, bir ara başladım başta çok ağrılarım oldu ama dediğin gibi sonradan çok daha fazla yapabiliyordum.
Ağrıların olması iyiye işaret. Bende yamuk yumuk yürüdüm yumruklar yemiş gibiydim. Yukardaki takvime başlayacaksan eğer baslamadan 4 5 gun once 30 tane yap. Bacaklarin ağrısın. Alışsin. Sonra takvimdeki 50 den baslayabilirsin sonra ağrı olmaz.

Topigi açman super olmuş canım , ben tam squat yapmaya çalışıyorum o, tam squatin kalça büyütmeye yönelik etkisi daha fazlaymis sanırım.ama bi defada 11 12 den fazla yapamiyorum kalp atislarim çok hızlanıyor

Squati hızlı yapıyorsan demek ki kolay ve yanlış yapıyorsun. Ağırlığı kalkarken beline değil ayak topuklarina ver. Çömelirken bel dik duracak.

Jillian'ı sıkılaşayim diye başladim ama gel gör ki zayifladim. :KK51: Bacaklarima gelecek olursak squat sertleştirdi ve bacaklarima şekil verdi. Birde koşu yapıyorum koşu yaptığın sürece fazla kalınlaşmaz. Koşu yerine eliptik bisiklette yapabilirsin arada ondan yapiyorum. Eliptik bisiklet koşu bandindan çok çok saha faydasını gösteriyor. Hem inceltiyor hem yağ yaktiriyor hemde sikilastiriyor.

Ben jillian 2 level devam edemeyeceğim maalesef. Bel bölgem 60'dan indi. Göğüs için jillian şınavini çektim göğüs konusunda sinav bir numara. Ben yapamiyordum sonra alıştım birde iki elime 2 kg dambill alıp kollarimi açıp kapayarak dambill çalıştım göğüs için büyüdü.
Ilaveten sakin squati birakma !!! Günde 15 tane bile olsa yap. Ben mekikte gormedigim yararı squatta gördüm. Beli inceltiyor. Bacaklardaki kemik yapısını düzenliyor. Üst bacaklar şekil alıyor ve estetiksel görünüm kazanıyor. Kalça da çatlaklar bile varsa kalça sıkılaşa sıkılaşa catlaklari yok ediyor. Benim gitmez dediğim catlaklarda yok oldu. :KK54:
tamam o zaman squata ve jilliana devam ve eliptik bisiklete başlıyorum
çok tesekkürler
seni takipteyim

Topigi açman super olmuş canım , ben tam squat yapmaya çalışıyorum o, tam squatin kalça büyütmeye yönelik etkisi daha fazlaymis sanırım.ama bi defada 11 12 den fazla yapamiyorum kalp atislarim çok hızlanıyor
Kalp atışları herkeste var. Nabzı hızlandırır. Kan dolaşımını arttırır. Sağlık açısından çok yararlı. Ama sen kasıyorsun anlaşılan. Kasmayacaksin yavaş yavaş yap. Comelirken nefesini tut kalkarken nefesi ver. Bu şekilde devam edeceksin. Sonra yine kalp atışları hızlanacak o zaman 1 2 dakika dinleyip tekrar baslaman lazim.

işte kızlar ben 110a çıktım ama hiç ağrı yok
ağrı varsa bu iyiye işaret mutlu olun,hareketler doğru yapılmış
Visenyaa Visenyaa peki ben o zaman squata baştan mı başlayayım,doğru bir şekilde yaparak
yoksa 13. günden devammı edeyim

işte kızlar ben 110a çıktım ama hiç ağrı yok
ağrı varsa bu iyiye işaret mutlu olun,hareketler doğru yapılmış
Visenyaa Visenyaa peki ben o zaman squata baştan mı başlayayım,doğru bir şekilde yaparak
yoksa 13. günden devammı edeyim
Yokk yok Hayır devam et. Çoktan başlamışsin. Günden güne arttir. Ama hiç kasma kendini ara ara setlerle yap dinlemmelerini unutma sakin. Belirli bir zamandan sonra değişikligi gördükten sonra artık daha da çok yapar olacaksın.

bu topik iyi oldu cidden ben ayni dedigin gibi yapiyorum o konuda skntim yok dun yaptim fotogrsf cektim ya baktim ki eskiye gore buyuk gozukuyo aslinda ben ilk once basenlerimi eritcek bi hareketmi yapsaydim? aslinda amac zaten popyu buyutmekde neyse bunu bitircem artik :KK70:

bu topik iyi oldu cidden ben ayni dedigin gibi yapiyorum o konuda skntim yok dun yaptim fotogrsf cektim ya baktim ki eskiye gore buyuk gozukuyo aslinda ben ilk once basenlerimi eritcek bi hareketmi yapsaydim? aslinda amac zaten popyu buyutmekde neyse bunu bitircem artik :KK70:
Dur bir daha yeni başladın. Dedigim gibi spor sabır gerektirir. Basenleri de, kalçayi da topluyor. Bunu zamanla göreceksin kalça yuvarlak şeklini alıyor ve bel bölgesindeki simitler basenler eriyor. :)

oh oh insalah ya taktim zaten yapicam dunde kahve limon yaptim peeling gibi bisey oldu iyice kesede yaptim kabak lifiyle senin ne kadar surede gtti canim

X