Sporla fit olmaya ve fit kalmaya calisiyorum (Kirkli yaslarda bayanlar icin)

derya1970

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
4.588
3.315
Forumda kirkli yaslara hitab eden bir baslik göremedim ve deneyimlerimizi, ya da problemlerimizi paylasiriz diye düsündüm. Ben 42 yasinda, 13, 6 yaslarinda ve 16 aylik üc cocuk annesiyim. Yillardir 52-55 arasi gidip gelen kilom, tiroid yetmezligi baslamasiyla 4-5 yil önce allak bullak oldu. Bir ayda on kilo birden aldim. Ilac tedavisiyle kilolari verdim, ardindan bir kez hamileyken bebegimi kaybettim ve 2011`de ücüncü sezaryen amelyatiyla kizimi dünyaya getirdim. Bu birkac yillik git geller, yasanan moral bozukluklari hersey vücudumda negatif izlerini birakti. Özellikle de mide ve karin bölgemde... Aynaya baktigimda kendimi halâ hamileymisim gibi görüyorum. Su anda 63 kiloyum. Hic bir zaman six pack`li ya da kasli bir kadin olmadim ama su andaki gibi de olmamistim. Bu forumu bulmamla bes gün önce hayatim degisti. Bes gündür Leslie Sansone`nin yag yakmaya yönelik üc millik programini ve ardindan karin egzersizlerini ve Jillian Michaels`in 6 haftada six pack programini dönüsümlü olarak yapiyorum. Leslie daha keyifli ancak digeri de daha zorlayici. 35 dk. süren ve sadece karin kaslarina yönelik programin ancak 20 dakikasini yapabiliyorum ama bu bile cok terletiyor.85 ol Bu sabah karnimin en sis yerinden ölctüm 87 cm ile baslamistim 85 olmus cok sevindim. Bu kadar cabuk sonuc alabilecegim hic aklima gelmezdi. Ayakta durdugumda artik midem de daha gergin duruyor. Devam, devam, devam... Deneyimlerimi ve sonuclari paylasacagim.

Son düzenleme:
Anlasilan kirkli yaslarda bir tek ben varim. Neyse ben günlügüme devam edeyim. Bu aralar isi gücü biraz bosladim sabahlari kizim uykuya ben spora. Bir hafta boyunca birkac sey denedikten sonra simdi karnim gidene kadar iki ya da üc mil Leslie( o günkü enerjime ve vaktime göre) ardindan 15 dk Jillian Michaels six pack egzersizleri yapiyorum. Kesin sonuclari ancak ilerleyen haftalarda paylasabilirim cünkü ilk haftam alisma haftasiydi. Yine de kendimi cok iyi ve motive olmus hissediyorum. Aksamlari cocuklar uyuduktan sonra halim kaldiysa yarim saat kadar daha Leslie ile yürüyorum. Simdilik diyet yapmadim. Diyetsiz basarirsam cok mutlu olacagim.

Bu günlerde burada Noel tatili. Birbirinden lezzetli keklere, cikolatalara dayanmak cok zor. Ipin ucunu kacirsam da ara vermeden spora devam ediyorum. Uzun zamandir spor yapan esim karamsarliga kapilmadan devam etmemi, sonuclari zaman icinde görecegimi tavsiye etti. Vücut biraz kaslanmaya baslayinca yag yakmaya ancak baslarsin dedi. Gözle görülür asiri bir degisim olmasa da kendimi daha zinde ve hafif hissediyorum. Ayrica bu kadar abur cubur yemis olmama ragmen midem hic sismedi ki sis mide benim günlük hayatimin bir parcasiydi. Üstelik sanirim menopoza dogru yol aliyorum. Bu ay adet görmedim, uzun zamandir da ates basmalari ve sinirlilikten sikayetciyim. Henüz ikinci haftadayim, bir ay sonra daha iyi sonuclar almayi umuyorum.

Bu arada eklemeyi unuttum. Bugün tartildim, diyetsiz, tatliyi fazla kacirarak hatta bu ay adet görmeyerek 700 gr vermisim. Karin cevremde de 2 cm incelme var.

Bugün cocuklarin arkadaslari gelecekti, sabah beste uyanip en azindan iki mil yürüdüm. Bütün gün bes cocukla bogustuktan sonra baktim koltuga yikilip kalmak kesmiyor, bir üc mil daha yürüdüm. Bu yürüyüsler artik benim icin bir anlamda günün stresinden arinip, beynimi rahatlatma secenegi oldu. Gecenin bir vakti disarida yürüyüs yapamiyorum ama istedigim saatte ekran önüne gecebiliyorum. Bu aksam 17 aylik kizim da bana eslik etti. O da kollarini kaldirip, el cirpip rap rap yürümeye calisiyor.

Bu basligi acan nine hala hayatta mi diye merak eden varsa, buradayim. Tam gaz spora devam ediyorum. Son birkac gündür hep 5eser mil yaptim. Yorucu ama bir o kadar da keyifli. 2,3,5 zamanima ve keyfime göre secip secip yürüyorum. Terlemek istedigimde hizli ve uzun olanlari, aksamlari tv karsisinda da rahat yapilan 2 milligi yapiyorum bazen.

merhaba Derya, konunu yeni gördüm, motivasyonunu takdir ediyorum. benim kilo sorunum olmasa da şu anda 3 kilo versem güzel olacak gibi. 1,5 sene öncesine kadar da her sabah 1,5 saat spor yapardım, ve hatta baklavalarım da vardı :KK14: bu 1,5 sene içerisinde bir kaç kez kendimi toparlayıp spora başladım ama bırakmak için bahane de buldum kısa sürede :44: henüz çok gevşemiş değilim ama bir an önce spora dönsem iyi olacak. belki yeni yılla birlikte gaza gelir düzenli bir şekilde başlarım, umarım yani. yaşla birlikte metabolizma ağırlaşmaya başlasa da bence bu spor yapmamak için bahane olmamalı. düzenli ve doğru yaptığın takdirde sonuç almaman için hiç bir şebep yok. özellikle karın bölgesi insanı çok şaşırtabiliyor. ben seni takipte olucam, başlamayı becerirsem konuna da katılabilirim. yaşım 39,5 bu arada :KK52::KK56:

Siddetle tavsiye ediyorum. Benim hayatimda hareket hep vardi zaten. Her yere yürüyerek giderim, bahcede kan ter icinde kalana kadar calisirim, üc cocuk, tüm ev islerimi de kendim yapiyorum ama tüm bunlar zamanla rutin olup vücudu forma sokmaya yardimci olmuyor. Bir de su kisin tehlikeli birkac ayi araya girdi mi (Benim yasadigim yerde kislar oldukca sert geciyor disarida yürüyüs yapilmiyor pek) insan bahara tombis giriveriyor. Ilerleyen yaslarda yasam bicimi edinebilecegimiz bir spor secip devamli yapmak taraftariyim. O yüzden Leslie uzun yillar yapabilecegim bir spor. Bence haftaya sen de basla sevgili Alexus. Basarilar dilerim.

Dün gece gecikmeli adetim gelince sabah cok kötü uyandim. Basim ve karnim agriyordu bugün asla spor yapamam dedim. Ancak kahvaltimi edip kahvemi icince kendimi motive edip 3 hizli mile basladim. Tembellik etmedigim icin cok mutluyum. Karin agrisi filan kalmadi cok iyiyim simdi dusa gidiyorum. Ilk günler benim spora karsi istikrarsizligimi bilen esim süpheli bakarken bendeki degisimi ve motivasyonu farkedince devam et bu spor sana iyi geldi kilo vermesen de saglikli olursun dedi.

Herkese formda yillar diliyorum. Bugün yilbasi aksami dolayisiyla yemegi biraz kacirdik. Yarindan itibaren egzersizlere kaldigim yerden devam etmeyi planliyorum.

Sana da mutlu, sağlıklı ve fit yıllar :21:
bu akşam ben de yemeği ve de hatta tatlıyı biraz fazla kaçırdım :KK25:

Bir günden bir seycik olmaz. Önemli olan sonra yine ayni kararliliga dönüp kaldigin yerden devam etmek. Artik ev halki Leslie ile benim dostlugumu kaniksadi. 17 aylik kizim bile eve walk walk walk diye diye geziyo. Arada baska denemelerim de oluyor ama Leslie´nin sadik uygulayicisiyim.

Dünün yorgunlugunu biraz üzerimden atar atmaz, 5 millik calismami yaptim. Tembellik etmedigim icin cok mutluyum. Artik her gün aradaki fark belirginlesiyor. Aynadaki farki görünce kendim de inanamiyorum. Bu da beni motive ediyor tabii.

Hizimi alamayip aksam bir mil daha ve bantla gösterdigi gögüs ve sirt kaslari icin olan hareketleri yaptim.

Iki gündür adet sancilarim nedeniyle biraz kendimi rölantiye almis durumdayim. Dün zar zor bir mil bugün de iki mil yaptim. Önümüzdeki haftadan itibaren burada okullar aciliyor. Oglumu yuvaya götürüp getirirken her isimi de yürüyerek hallettigim icin ek bir hareket olacak benim icin. Beni bir aydir görmeyen arkadasim bugün vücudumu incelmis gördügünü söyleyince nasil mutlu oldum anlatamam.

Aksam kendimi daha iyi hissedince NIHAYET günlerdir ugrastiktan sonra indirebildigim 4 really big miles`i da yaptim!!! Ancak itiraf etmeliyim ki bosuna ugrasmisim. Elimdeki 5 mili ya da hizli üc mili de kullanabilirmisim ayni amac icin. Hatta elinizde hizli günde 1 mil videosu varsa onu bile 5 kez yapin ayni oranda terliyorsunuz. Neyse merakimi gidermis oldum. Bugün programda cocuklarla uzun bir yürüyüs var. Ögleden sonra araya bir de orta karar bir Leslie calismasi ekledim mi tamamdir. Yalniz bu günlerde regl döneminin vermis oldugu birkac günlük fazladan kacirma yasadim. Yapmasaydim belki kilo bile verirdim. Gereksiz seyler yedigim zaman kiziyorum sonradan ama yemis oluyorum iste.

Bugünün bilancosu, sabah 45 dakika Leslie, ögleden sonra kizimla 1 saat yürüyüs.

Avusturya`da Noel tatili bitti bugün herkes okula... Oglumu yuvaya götürdügüm zamanlar her gün en az bir saat yürüyorum. Sadece yuvaya gidip eve dönüsüm yarim saat sürüyor bir de öglen almaya gidince yarim saat. Tabii yanisira disariya cikmisken baska isleri de hallediyorum bazen iki saati geciyor. Aralara birkac da Leslie sikistirabildim mi olacak bu is. Biraz da su ceneme hakim olabilsem... Verdigim bir kiloyu normal yememe ragmen geri almadim ama daha fazla vermedim de.

Yasasinnnn karin bölgemden yarim cm daha gitmis!!! Böylece toplam 2,5 cm incelmis oldu. 89 cm le baslamistim az önce ölctüm 86,5.

X