Spordan sonra ne zaman ne yemeli-icmeli?

msozcelk

1o.1o.2o11
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
1.977
179
Arkadaşlar spora başladım fakat pek bir bilgim yok. Spor yaptıktan sonra ne yiyip içmeli en önemlisi ne zaman yemeli belirli bir saat beklenmeli mi ?

ben şimdi yarım saatli sporumu yaptım 2 yerli muz yedim
akşam yemeği saatimdi fakat bugün misafirlikte o kadar fazla yedim ki, ceza verdim kendime...
spor yapınca da iştahım şu an için gitti:)
eşim de muz ye kramp girmesin dedi. hem de tok tutar. spordan sonra iyi gidermiş... bende yedim bakalım... ilerleyn saatlerde acıkırsam bir bardak süt veya bir kase yoğurt yemeyi düşünüyorum.
kas için protein gerekli:)

akşam yemeği saatimdi fakat bugün misafirlikte o kadar fazla yedim ki, ceza verdim kendime...
eşim de muz ye kramp girmesin dedi. hem de tok tutar. spordan sonra iyi gidermiş... bende yedim bakalım... ilerleyn saatlerde acıkırsam bir bardak süt veya bir kase yoğurt yemeyi düşünüyorum.
Muz spor sonrasi degil de enerji verdigi icin spor oncesi yenmeli. Spor sonrasi cok yemek sartsa, bir kase yogurt icine tarcin ve yaban mersini konabilir, bir bardak süt olabilir. Iki muz da spor sonrasi icin biraz fazla.

akşam yemeği yemediğim için bana iyi geldi 2 muz:)) bir de yerli muzun 2 tanesi zaten anca bir muz ediyor:)))

spordan en az yarım saat sonra proteinli, yiyeceklkerle vücudunu desteklemen lazım kesinlikle yap bunu. yoksa vücudun geri küser...

spordan yarım saat br saat once elma ya da portakal yerım
zaten ıkı saat oncesınden yemek yemıs olmamız gerekıyor
spordan yarım saat sonra da sut ıcerım genellıkle proteın almak ıcın
yanı kas yapmak ıcın

sadece kas yapmak için bakmayın arkadaslar bu olaya kas yapayım derken yıkıma uğratmayın spor yaparken normalden iki kat fazla proteinli beslenmeniz gerek

bu arada 2 tane muzda 3 tabak makarnalık karbonhidrat var. şekeri de cabası. eğer kilo vermek için spor yapıyosanız beslenmeniz çok yanlış. lifli gıdalar tüketeceksiniz şeker ve karbonhidrat miktarı minumumda olanlardan tercih etmelisiniz. mesela salatalık gibi.5 tane yeseniz de size kilo olarak dönmez.

spor sonrası yiyecekleriniz ne yapmak istediğinize göre değişir. eğer kilo vermekse 1 saat kadar birşey yemeyip ,sonrasında proteinli bir öğün yapmalısınız.
eğer amaç kas yapmaksa; yarım saat içinde kortizolü kesmek ,kas yıkımını önlemek için 1 tane istediğiniz meyve,bal vs. kaçamak yapacaksanız da o bu öğün olabilir. ardından 1 saat sonra normal protein ve kompleks karbonhidratlı bir öğün yiyebilirsiniz.

1 ay spor salonuna gitmiştim bu kış ve orda hocam spordan sonra yağsız sadece ketcaplı makarna yiyorum tabakla demisti

Spordan iki saat once karbonhidrat ağırlıklı yemek (spor sırasında kullanılmak icin Yakıt gibi dusunun) sonrasında da gec sindirilmeyen proteinlerden almak gerek. Mesela ben sut içiyordum, hocam sütun icinde kazein proteini (gec sindirilenlerden) oldugu icin önermedi, onun yerine hızlıca sindirilebilecek proteinleri yani ton Balığı vs önerdi.

X