İyi geceler kızlar,
Şu ara çok dertli olduğum bir konu var. Doğru yere mi açtım bilmiyorum, diyet yapmadığım için diyet sayfasına yazmadım.Deli gibi spor yaptığım için cevabı burada daha kolay bulurmuşum gibi geldi. Bir de eskiden bu spor sayfasına ait bir soru cevap-kısmı vardı sanki? şimdi bulamadım.
2,5 yıldır düzenli spor salonuna giderek fitness yapıyorum. Pilates de yaptım zaman zaman. 1.70 boyundayım ve neredeyse 2 seneyi 59-60 kg aralığında geçirdim.
Ne olduysa 2-3 ay önce oldu. Çeşitli stressli sebeplerden ötürü sporu esnetip abur cubura yüklenerek kilo almaya başladım ve esn son 64 kg'a dayandım.Buraya kadar normal.Yaklaşık 4 haftadır eski rutinime geri dönmeye çalışıyorum.Kızlar diyet yapmıyorum, sebebi de hem yapamıyorum hem de yaklaşık 2,5-3 saat süren ve de ağırlık falan da çalıştığım bir programım oldugu için diyet yapmama gerek kalmıyordu ve oldugum kg bana yetiyordu.
4 hafta önce tekrar 59 kg a düşebilmek için, kardiyo egzersizlerini arttırdım.Hatta son 3-4 gündür 5 dk ip atlıyorum.nerdeyse her antremandan önce 40- 50 dk yapıyorum hafta 3-4 gün.gerekirse spor programımı da atabilirim.tekrar tam buğday ekmeği yemeye başladım. hiçbir zaman börekler çörekler götüren bir insan olmadım zaten ama abur cubura asla hayır diyememişimdir. Onu da azalttım elimden geldiğince. Chia tohumu aldım, içtiğim suya bile atıyorum yediğim yemeklere, yoğurda vs. kullanıp tüketiyorum.
Şimdi ramazan girdi araya. Geçen hafta tartıldığımda 62.5 kg a düşmüştüm.Yaptığım yoğun spora rağmen az gibi gelmişti ama ses etmedim yine de. Veee bu sabah tartıldım yine 64 kg yum!
Çıldırmak üzereyim.
Kızlar ben neden kilo veremiyorum??Aklıma gelen herşeyi yapmaya başladım D vitaminimin düşmüş olabileceğini düşünerek bir ampül aldım 5 gün önce.
Özellikle ramazanın bu son haftası rutinim çok değişti.Şu anda son 1 haftadır böyle;
-spor salonum 24 saat açık bir kompeks. 9 gibi iftarı yapıp saat 10 buçuk-11 gibi spora gidiyorum. Saat gece 01:30 gibi salondan ayrılıyorum.
-eve gelince sahuru yapıyorum sonra yatmayıp sabaha kadar oturuyorum.
-sabah yatıp akşam 5 e doğru uyanıyorum.
Dışarıdan bakınca biraz sıkılaşmış gibiyim hatta özellikle spor kıyafetlerimin içinde bilmiyorum spor kıyafetlerinin ilüzyonu mudur yoksa sıkılaşmış mıyımdır ama tartıda nasıl 64 kg olurum ya
Bu kiloda karnım oldukça geniş görünüyor karşıdan kendime bakınca.Yaz geliyor insanlar zayıflıyor yaz kış millet gezerken salonda ter atan bir insan olarak çok zoruma gidiyor bu durum
Sizce neden kg veremiyor olabilirim, aklıma gelmeyen ihtimaller için ve çok takıldığım için belki bir cevap bulma umuduyla konuyu açıyorum
şimdiden teşekkürler.