spor yapıp istemeden kilo alan bir çaresizin çağrısı

Sok diyet listem;
Sabah:
1 ince dilim ekmek
1 kbrt kutusu peynir
Domates,salatalik
Cay,sekersiz

Ara;
1 adet kucuk meyve
1 fincan yesil cay

Ogle;
1 kofte buyuklugunde izgara et/haslama et(tavuk/balik/kirmizi et)
2imce dilim ekmek(kepekli/tahilli/tam bugday)
Yagsiz salata

Ara;
1 adet kucuk meyve
1 fincan yesil cay

Aksam;
6 yemek kasigi zeytinyagli sebze yemegi
1 imce dilim ekmek
1/2 kase yogurt
Salata

Ara;
1 kucuk meyve
1 fincam yesilcay

Evet,dogru ama benim kas kutlem artmamakla birlikte git gide azaliyor
En azindan incelme var diye seviniyorum dogru ama 14 kg fazlam var ilk hedef bu fazlaliklardan kurtulmak
Keske ben size birkac kilo verebilsem

Evet,dogru ama benim kas kutlem artmamakla birlikte git gide azaliyor
En azindan incelme var diye seviniyorum dogru ama 14 kg fazlam var ilk hedef bu fazlaliklardan kurtulmak
Keske ben size birkac kilo verebilsem
yani bunu farklı amaclı soylemiyorum inanın kilo almakta cok zor ve sıkıntı yaratıyor insanın psikolojisinde diyetisyen zaten kan testi yapmıstır herhangi bir sıkıntı da yok anladıgım kadarıyla biraz daha zaman tanıyın kendinize bozmayın moralinizi spordan sonra nasıl besleniyorsunuz peki protein alıyormusunuz

Oncellikle motive etmeye yonelim soylemleriniz icin tesekkurler,ben ve benim gibiler ne kadar zorlaniyorsak kilo verme yolunda,sizin gibilerin de kilo almakta bi o kadar zorlandiklarini görüyorum,salonda sizin gibi bir suru insan goruyorum,yanlid anlamadim merak etmeyin
Diyetisyenim kan testi yapmadi,yaptirmami soyledi ama ben bir turlu firsat yaratip gidemedim.Yukarida da arkadaslarla bunu tartistik hatta ne kadar dogru diye...
Gunde bir ogun et hakkim var ben de onu spora gittigim gunlerde aksam ogunume sakliyorum,cunku hem spordan sonra protein ihtiyaci daha cok doguyor hem de protein yapisi geregi daha uzun surede parcalabilen bir yapiya sahip oldugundan cok daha doyurucu ve uzun sure tok tutucu bir etki gosteriyor.

Kabizlik problemin varsa zaten otur bir düsün. Bosaltim sistemi düzgün calismassa kilo vermek hayli zorlasir. stresten uzak dur ve tartiya odaklanma, sadece iyi hissetmeye odaklan. Aslinda beyinde bitiyor hersey. Let them go diyesim geldi.
Stresi at derin nefesler al, basarakcaksin. Azimli olduktan sonra hersey olur.
Ama sen git birkac test yaptir yine de engel var mi diye.
Kilo almani kas yapmana bagladim. Ama hergün tuvalete cikamiyorsan zaten kolay kilo veremezsin.
Ben de eskiden kabizlik cekerdim hep sis karnim olurdu agirlik iste. Dikkatli yememe ragmen bir de.
Beslenme aliskanligimi degistirdim diyet yapmadim ve yürüdüm dogum kilolarini verdim.
Yaptigim tek sey saglikli beslenmekti diyet yapmayi kimseye önermem. Ama ben zaten kahvaltida yesillik yerim, ekmek yerim yag da yerim. Doyana kadar hem de. Ama ben böyle rahatladikca daha saglikli oldugumu anladim. Bagirsaklarimin da gönlünü almis oldum. Eksik beslenmeyle bünyeyi küstürmüsüm meger onca sene.

Cok haklisin gercekten,hersey beyinde bitiyor,tartilardan uzagim diyetisyenden diyetisyene ama kafaya bu kilo verememe durumunu fena taktim,hersey beyinde bitiyor dogru.Kabizlik problemimde var,bir yigin problem... Diyetsiz de olmuyor iste saglikli beslendigimi sana sana aldim zaten bu kilolari da...

diyetisyen size resmen basit karbonhidratı ekmeği dayamış
boşverin ekmeği protein yemelisiniz

normalde verdikleri listenin porsiyonlarını ufaltmış sadece
kabızlık problemin varmış, gerçekten kilo vermeye engel bir durum, 15 gün yoğurtlarını probiyotik olanlardan bir dene istersen belki hareketlenir,birde illaki denemişsindir ama ben yinede söyliyim,akşamdan bir kupa suya evinde ne varsa,1 incir,1 kayısı,1 ceviz doğrayıp sabah aç karna içmeye çalış 15 gün bunuda bir dene,acı yiyebiliyosan normal yoğurduna bol acı pul biber atıp yiyebilirsin

Yağları kasa çevirmişsin muhtemelen , o nedenle fitness hocanın seni doğru yönlendirmesi gerek bence . Ayrıca ağırlıkla çalışıyorsan eğer , o hareketler kas yapar . Bir diğer nokta ise spor sonrasında protein alıyor musun ?

Tabii bunlar kendi görüşlerim .

yağlar kasa dönmez, yağ ağırlığı azalır kas kitlesi artar, ayrıca arkadaşın hem yağ ağırlığı artmış hemde kas ağırlığı azalmış, spor + diyet yapmasına rağmen sonucun neden böyle olduğunu anlayamıyor kendiside

Pul biber katiorum her zaman yogurduma,sabahlar8 ac karnima kayisi yiyip su da iciorum ama suya koyup geceden sabah icmeyi hic denemedim,buaralar cok okur oldum bunu.Bunu bi deneyim.
Bir de probiyotik yogurt benim bildigim bi activia var sizin bildiginiz var mi baska?
O activa yi zaman zaman baya yedim 1 hafta falan ama faydasini gormedm

evet aktivya benim bildiğimde başka yok, reklamlarda 15 gün diyo ama ne kadar doğru bilmiyorum
kayısı yada inciri akşamdan suya koymayı dene bikaç gün belki fayda eder

Yağları kasa çevirmişsinden kastım zaten yağ hücelerinin mutasyona uğrayıp kas hücresine dönmesi değil elbette , fakat kurduğum cümle o anlama gelebilir haklısınız .
Ilk mesajında hem yağ hem de kas artısı oldugundan bahsetmediğinden bilemiyorum . Daha önce de yazdığım gibi diyet menüsünden eminse , yaptığı egzersiz programını gözden geçirmeli bence .

evet,ölçümleri daha sonrasında yaptırmaya başladım,daha altlarda yazılı o yüzden,,görmemişsiniz,haklısınız.Yağdan ve kastan arttırmıyorum,yağdan kilo alıp kastan veriyorum...Ve bu nasıl oluyor çözemiyoruz,tartışıyoruz...
Diyet listemden ne eminim ne de değilim açıkçası çünkü beslenme ve diyetik alanında bir eğitimim yok.Diyetisyenime güvenip,ne veriyorsa yapmaya;1 aya tamamlamaya,1 ay sonunda da sonuç alamazsam diyetisyenimi bırakmaya karar verdim doğrusu.Haftaya herşey belli olacak.Bakalım...

Cidden enteresan bir durum . Umarim sorunun kaynağını bulursun .

Ben de t25'in 4. haftasındayım. Aslında 5 olmam lazımdı ama hasta olup 3 gün ara verdim. Bu hafta 4. haftaya baştan başladım o yüzden. Kilomda hiçbir değişiklik yok. 73'te takılı kaldım. Ölçümlerde de incelme yok doğru dürüst. Fakat adet dönemine girdim. Bu yüzdendir diye düşündüm açıkçası.
Sizi çok iyi anlıyorum ama. İnsan emeğinin karşılığını almak istiyor. Pes etmediğimiz sürece sonuç alacağımıza inanıyorum ben. Sonuçlardan haberdar edin lütfen. Takipteyim ben de.

Muhakkak yazacagim buraya butun gelismeleri hic merak etmeyin.Nacizane tavsiyem,ölcumlerini adet doneminden 1 hafta once ve spor yapmadiginiz bir gun aldirin.Cok farkediyor,spordan sonra kaslar sisiyor adet doneminde de vucut odemli oluyor gogusler buyuyor falan,o yuzden hic moralinizi bozmamak adina bu zamanlar disinda kalan bir zaman diliminde ac karniniza olcum yaptirirsaniz gercek sonuclari alirsiniz.
Dilerim bir an once hepimiz hedeflerimize ulasiriz cunku gercekten en cok da psikolojik olarak cok yipratici bir surec bu,insanin morale motivasyona cok ihtiyaci oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…