-
- Konu Sahibi kirmizi rujum
Sevgili dilgee,en azından bir ay dikkat edin deemişsiniz fakat zaten burda diyet+spora rağmen kilo verilemeyen bir durumdan bahsediyoruz.Zaten diyet yapmayanın ya da spor yapmayanın herhangi bir çaba sarfetmeyenim isyan etmeye de hiç hakkı olmadığını düşünüyorum...
Buarada paylaşmak isterim ki,ekmek yememiz gerekliymiş.Diyetisyenime ekmek vermesen olmaz mı ben zaten ekmeği hayatımdan çıkaralı uzun zaman oldu dedim;o da bana olmaz ekmek yememiz lazım dedi,peki boynum kıldan ince dedm.Bir de ara öğün çok önemliymiş gerçekten onu da bu diyetle anladım,ara öğün ve ana öğünleri tam yaptığınızda gerçekten ne açlık hissediyorsunuz ne de canınız birşey istiyor.vücudun acıkmasına müsade eetmemek gerekiomuş.Acıkınca saldırıyoruz,türlü türlü tatlılar hamurişleri dönüyor gözümüzün önünde
Canım benim 1 ay sabredin.hem yemeyip hem spor yapıp kilo vermeyip almak nasıl onuda anlamış değilim.ayrıca kendin yazmışsın acıkınca saldırıyoruz diye.saldırmıycan tatlım.boğazına dur demeden diyetisyen değil feriştahı gelse kilo veremessin güzelim.bence 1 ay ciddi anlamda sık dişini.sevgiyle
Bunun dişini sıkmakla pek alakası yok, beden cinsi ile alakası var. Eğer kırmızı rujum rumuzlu arkadaşımız endomorph denen vücut tipine sahip ise kilo vermesi daha zor olacaktır, ama uzun vadede sabrederse sonuçları da diğer beden tiplerine kıyasla daha iyi olacaktır.Canım benim 1 ay sabredin.hem yemeyip hem spor yapıp kilo vermeyip almak nasıl onuda anlamış değilim.ayrıca kendin yazmışsın acıkınca saldırıyoruz diye.saldırmıycan tatlım.boğazına dur demeden diyetisyen değil feriştahı gelse kilo veremessin güzelim.bence 1 ay ciddi anlamda sık dişini.sevgiyle
Evet,durumumuz çok benzermiş.Önceleri sadece diyet yapmama rağmen haftada 1 kg falan oynuyordu,sonra spora başlayıp kilo alınca tokat yemiş gibi oldum resmen.Bu böyle olmuyo demekki diyetisyene gitmeliyim dedi ,aynı sizin gibi nasıl becerdiğimi anlamadan yağ oranımı arttırdım. İnsan çileden çıkıyor vesselam.
Bir de ben şöyle birşey farkettim,68 kg iken aldığım bir kumaş pantolonum vardı kilo aldıktan sonra yani 6 aydır falan likralı olmadığından denemeye cesaret edemediğim,dün onu denedim,aynı o ilk aldığım gün gibi oldu.Şaşırdım.Arada 6 kg fark var ama görüntü açısından değişen bir şey yok.Kilo alırken de aynı zamanda incelip sıkılaşmışım demek ki... Diyetisyenime bundan bahsettiğim zaman yağ yakıp kas yapmış olabilir misin acaba dedi(malum 1 kg kasın 1 kg yağdan hacim olarak ne kadar az yer kapladığını hepimiz biliyoruzz),o yüzden mi 700 gr kastan verip 500 gr yağ aldım hiç sanmıyorum dedim.
Sizin de başınıza böyle bir durum geldi mi?
Rica ederim... valla ben de çözemedim bu işi.Ben de kum saati tipindeyim,en karlı vücut tipiymiş aslında ama... 1 kg versem havalara uçucam...Diyetisyenim 1 hafta daha uygula gel demişti bugün gittim yeniden ölçüm yaptık,hiç kilo vermemişim,şimdi size değerlerimi yazıyorum;kusura bakmayın gözümden kaçmış bu sorunuz daha yeni okudum
bahsettiğiniz durum gerçekten biraz tuhaf olmuş, ama ben her zaman o tartı aletlerinde hata payı olduğunu düşünüyorum, sağlıklı ölçüm için sanki araya bir başka kişi alıp ondan sonra 2.defa tekrar tartmalı bizi
benim başıma gelen şöyle bişey var bundan 3 sene önce giydiğim bir kaprim vardı, onu o zaman çok rahat giyebiliyodum ama kilom şimdikinden daha fazlaydı, ben 6 senedir en zayıf halimdeyim şuan ama o pantolonu giydim geçen gün bel ve basen kısmı sıktı, demekki yağdan alıp kastan mı vermişim oluyo şimdi
ya gerçekten fizik kurallarına aykırıyız sanırım bi çözsem kendimi hallolcak herşey ama
normalde armut tipliyim
Evet,çok doğru,benzer şeyleri diyetisyenim de söyledi.Bunun dişini sıkmakla pek alakası yok, beden cinsi ile alakası var. Eğer kırmızı rujum rumuzlu arkadaşımız endomorph denen vücut tipine sahip ise kilo vermesi daha zor olacaktır, ama uzun vadede sabrederse sonuçları da diğer beden tiplerine kıyasla daha iyi olacaktır.
Üstelik ekmek (beyaz ekmekten bahsetmiyorum, tam tahıllıdan bahsediyorum) kilo vermede müthiş sonuç verir, çünkü karbonhidratı tamamen kesmek vücuda zarar verirken az miktarda kompleks karbonhidrat tüketmek yağ eritimine katkı sağlar. Beyaz ekmek ise ne yazık ki şeker ile benzer özelliklere sahip, kısa süreli tok tutup kan şekerini yükselterek daha çabuk acıktırma özelliğine sahip.
Rica ederim... valla ben de çözemedim bu işi.Ben de kum saati tipindeyim,en karlı vücut tipiymiş aslında ama... 1 kg versem havalara uçucam...Diyetisyenim 1 hafta daha uygula gel demişti bugün gittim yeniden ölçüm yaptık,hiç kilo vermemişim,şimdi size değerlerimi yazıyorum;
kilo:74.400
yağ ağırlığı:28.300
kas ağırlığı:43.800
sıvı ağırlığı:32.900
Tekrar 1 hafta önceki ölçümlerime bakalım;
kg:74.400
yağ: 27.600
kas kg:44.400
sıvı kg: 33.300
yağ dışı kg : 46,8
yağ oranı:36.100
Görüldüğü gibi kilom sabit,gram oynamamış,yağdan 700 gr almışım,kastan da 600 gr kaybetmişim.
Diyetisyenim bana artık sana diyebilecek bişey bulamıyorum,derhal bi kan tahlili yaptır dedi.3günlük de şok diyet verdi.10 gün sonra gel dedi.Gelişmeleri yine yazacağım...Desteğiniz için teşekkürler
Tabiki de paylaşırım,akşam eve geçtiğimde şuan yanımda değil.Ama şok diyet diyince lahana çorbası diyeti falan gibi diyetler gelmesin aklına,ben de öyle birşey bekliyodum ama değil.Liste aynı ama porsiyonları küçültmüş mesela etimi 1 köfte büyüklüğüne yoğurdumu yarıım kaseye ekmeğimi bir dilime düşürmüş.Akşam net listeyi yazarım buraya.tez konusu olabilirsin, durmun gerçekten çok tuhaf
kan testlerini yaptırıp eğer imkanın varsa diyetisyenini değiştirmeyi deneyebilirisn, 3 günlük şoku yap 10.gün git yine değişiklik olmazsa tabi
ben bugün lahana çorbası diyetine başladım ama 3-4 gün yapabilecem, benimde 1 aydır gram oynamadı kilom yerimde sayıyorum takıldım
sakıncası yoksa sen şok diyetini paylaşabilirmisin?
Tabiki de paylaşırım,akşam eve geçtiğimde şuan yanımda değil.Ama şok diyet diyince lahana çorbası diyeti falan gibi diyetler gelmesin aklına,ben de öyle birşey bekliyodum ama değil.Liste aynı ama porsiyonları küçültmüş mesela etimi 1 köfte büyüklüğüne yoğurdumu yarıım kaseye ekmeğimi bir dilime düşürmüş.Akşam net listeyi yazarım buraya.
Bir de bana günde 3 bardak sebze suyu iç dedi şok diyet süresince.
Aynen ben de senin gibi düşünüyorum,10 gün sonra da bişey değişmezse bırakıcam diyetisyeni.
Tez konusuna gelince de aynen öyle,ilk gittiğim günden söylemiştim,benim üzerimde tez yazabilirsin,hatta isviçreli bilim adamlarına haber verebilirsin ben garip bi vakayım diye:)
Toplamda ne kadar sürede ne kadar kg verdin peki?
Anladım,peki sen kan tahlili falan yaptırdın mı hiç?aslında porsiyonları azaltmak ne kadar şok yapar bilmiyorum ama benimde bildiğim biz ne kadar porsiyonları azaltırsak vücut kıtlık moduna geçip bazal metabolizmamızı yavaşlatıyo ve yaktığımız enerjiyi azaltıyomuş
hangisi doğru bende bilmiyorum hep bunlar duyum tabi,sende bi dene görelim bakalım inşallah faydası olur
benim kilo verme sürecimde biraz karışık,
9 ekimde spor+diyete başladım 9 aralıkta hala aynı kilodaydım (68,5 dum) hatta bu arada 69,5 ve 70 ide gördüm, senin gibi kilo aldım,9 aralıkta 68,5 dum
sonra 29 şubatta 62,7 geldim hala 62,7 yim,
yani bu kiloyu 4 ayda verdim desemde doğru, 2 ayda desemde artık sen hangisini mantıklı bulursan
ama neyi değiştirdin diye sorsan, inan kilo aldığımda da verdiğimdede diyetim+sporum +varsa kaçamağım herşeyim aynen devam etti,sanırım vücudun buna alışması ve uyanması zaman alıyo biraz
Anladım,peki sen kan tahlili falan yaptırdın mı hiç?
Bazal metabolizmaya gelince,ilk iki haftada benim bazal metabolizmam düşmüştü hatta bunu diyetisyenime söledim bazal metabolizmam artmalıyken niye düşüyor diye.Çok takılma dedi bana.
Bugünki yaptırdığım ölçümde baktım ki bazal metabolizmam yükselmiş.Buradan bi analiz yapabiliriz belki diyeceğim ama ikinci ölçümle üçüncü ölçüm arasında yaptığım tek farklı şey son 1 haftada spora sadece 2 gün gidebildim.Yani daha az spor yaptım.Mntıklı bir sonuca varamıyorum burdan. Ben de aynı senin gibi porsiyonu azaltarak nasıl şok diyet olur diye düşünmüyorum desem yalan olur.Ama yapacağım ne diyorsa,hala bir değişiklik yoksa bırakıp kendi yöntemlerime döneceğim...
Bu arada ben bundan 3 sene önce 28 kg vermiştim ...
Evet,pes etmeye hiç niyetim yok,üzerime yapışan bu kilolarla yaşamak zorunda değilim,dediğin gibi daha önce de bunu başarmış olmam motive ediyor beni.Bir de gerçekten hiç açlık hissetmiyorum,listem bana yetiyor da artıyor ama işte insan emeğinin karşılığını almak istiyor,beni en iyi sen anlarsın...haklısın bazal metabolizmanın daha az spor yaparak yüksek çıkması,pek olası gibi değil belki protein ağırlıklı beslendiysen vücut ondan çok enerji harcıyodur diycem ama bende bu işin uzmanı falan değilim duyduğum öğrendiğimden yorum yapmaya çalışıyorum
dediğim gibi bu cihazların sonucuna net güvenmiyorum bence birer kişi arayla 2 kere bakılmalı diye düşünüyorum
sen diyetisyenin dediklerine devam et, benim ilk 2 ay kilo verememe durumum gibi vücudun alışması farkına varması dönemi biraz geç oluyo demek bizde -ki 28 kilo vermiş biri olarak bunu çokta güzel başarmışsın, tahminim vermeye başlayınca çok hızlı bir şekilde gidecek sen bile inanamayacaksın,yeterki sabret ve kırılma noktasına gelmeden pes etme,bu kadar dayandın kırılması yakındır
Evet,pes etmeye hiç niyetim yok,üzerime yapışan bu kilolarla yaşamak zorunda değilim,dediğin gibi daha önce de bunu başarmış olmam motive ediyor beni.Bir de gerçekten hiç açlık hissetmiyorum,listem bana yetiyor da artıyor ama işte insan emeğinin karşılığını almak istiyor,beni en iyi sen anlarsın...
Sağlıklı ve kalıcı kilo vereyim diye bu kadar sabrettim inan,yoksa yine eski yöntemimi tekrar ederdim :/
Dilerim hepimiz amacımıza ulaşırız,ben yine paylaşmaya devam edeceğim
Amin inş,insülin direncin olabilir mi acaba baktırdın mı hiçkesinlikle haklısın insan emeğinin karşılığını almak istiyor
açlık hissetmiyosan bu iyi birşey benim hemen kan şekerim düşüyor, titreme geliyor demekki senin şekerinde dengesizlik yok
sen paylaşmaya devam et bende merak ediyorum
amin inşallah hepimiz amacımıza ulaşırız
evet vardı 1 seneden fazla ilaç kullandım,ama artık ilaçlar şekerimi dengelemekten ziyade fazlaca düşürdüğü için titreme yapıyodu o yüzden bırakmak zorunda kaldım,ama demekki ara ara yine denge bozuluyo işteAmin inş,insülin direncin olabilir mi acaba baktırdın mı hiç
Anladim cok gecmis olsun,sen o yuzden zor kilo veriyosun demekkievet vardı 1 seneden fazla ilaç kullandım,ama artık ilaçlar şekerimi dengelemekten ziyade fazlaca düşürdüğü için titreme yapıyodu o yüzden bırakmak zorunda kaldım,ama demekki ara ara yine denge bozuluyo işte
Merhaba,kaslarin sporla ödem yaptigini biliyorum ama bu odem sureklilik arz eder mi yerlesik kilo halini alir mi bilmiyorum acikcasi siz biliyorsaniz lutfen beni bilgilendirin.Hani ilk basladigimda aldgm 3 kg kaslarin sismesinden oturuyse artik o sisligin gitmis olmasi gerekmiyor mu mantigindan hareketle bu soruyu yoneltiyorum...bende de ınsulın dırencı var cnm kolay kılo alıyorum zor verıyorumm bu yuzden karatay usulu beslenıyorum ve cabuk kılo verıyorum karatay tam sekere savas acan bır beslenme bıcımı asla dıyet degıl.. fıtness kas yapılmak ıstenmıyorsa bence hanımların tercıh edecegı bır spor olmamalı.. tabata usulu gıbı sıstemı olan b-fıte yazıldım bır haftada 1.400 gr verdım.. eve gelınce bıle vucudumun calıstıgını hıssedıyorum.. dıyetısyenın ınsulın dırencıne d, k ve bvıtamını degerlerıne bakmadan mı bu lısteyı verdı? kusura bakma da bıraz ezbere gıtmıs dıyetısyen... herkesın metabozlızması degerlerı farklı genel bır lıste vermıs gıbı... 3 kılo almanın sebebı kasların egzersızden dolayı sısmıs olabılır