- 21 Mart 2012
- 29.920
- 51.886
- Konu Sahibi SchonerDuft
YOGA SEVİYE 1 den başlamaya karar verdim küçük bir araştırma yaptım ve kendime aşağıdaki gibi bir program hazırladım
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim canım.çoook beğendim tamda açmak istediğim içerik:) ki açtımda.. ellerine sağlık canıııım bayıldım
tabiki canıım takip ediyor olacağım seni:):) benim 8.günüm ve çok ama çok rahat hissediyorum ben her gün yapıyorum sadece akşamları..sen haftada kaç gün yapıyorsun?Teşekkür ederim canım.
Ilerledikce paylaşmaya devam edecem :)
Sende katıl bende yeni başlıyorum
1 ay öncesi tibet yogası yapıyordum. Buna bugün başladım muhtemelen her gün yapmaya çalışırım zaten oturtamadigim hareketler de var. Bir ara akademik yoganın hergüne 1 videosu vardı onu hergün yapıyordum.tabiki canıım takip ediyor olacağım seni:):) benim 8.günüm ve çok ama çok rahat hissediyorum ben her gün yapıyorum sadece akşamları..sen haftada kaç gün yapıyorsun?
evet aslında bir kurs tarzı bir yere gitmeye karar verdim ki elvin levinler adlı youtuberın evde yaptığı yogaları gördüm ve ben evde de yapabiliyormuşum dedim ve caydım evde daha rahat ve istediğim saatlerde yapıyorum ben fark etmeden 1-2 saat yoga yapıyormuşum bu bana çok garip geldi.. zaman su gibi akıp gidiyor sanki.. dışarda bir kursa gitsem en az 40 dakika süreceğini düşündüm ama bir şey eksik yoga matım yook ve çokta pahalılar.. bende muadili olarak bir halıcık buldum evde kaydırmıyor ve çok rahatım hareketlerim oturana kadar bu halıcıkta devam edicem yaza doğru belki alırım bir mat ama çok pahalı ya.. belki kıbrısa gidersem bulmaya çalışırım orda bu tarz ürünler uygun oluyor.. sadece elvinin yaptığı videolar değil bir yabancı youtuber da çok iyi anlatıyor.. sen nasıl başladın ya da öğrendin kursa gidiyor musun? ya da bu tarz yoga öğrenim merkezlerinde hiç bulundun mu? yoga kitapları mevcutmuş bazı hareketler için acaba alsam mı eve bir tane yoga sözlüksüz olmuyor gerçekten.. bu arada telefonuma yoga uygulaması indirdim çok şey öğreniyorum pozisyonlar hakkında..1 ay öncesi tibet yogası yapıyordum. Buna bugün başladım muhtemelen her gün yapmaya çalışırım zaten oturtamadigim hareketler de var. Bir ara akademik yoganın hergüne 1 videosu vardı onu hergün yapıyordum.
Sen de mi evde yapıyorsun
Elvini bende takip ediyorum bir iki videosunu izlemiştim onla spor yapıyordum bir ara .evet aslında bir kurs tarzı bir yere gitmeye karar verdim ki elvin levinler adlı youtuberın evde yaptığı yogaları gördüm ve ben evde de yapabiliyormuşum dedim ve caydım evde daha rahat ve istediğim saatlerde yapıyorum ben fark etmeden 1-2 saat yoga yapıyormuşum bu bana çok garip geldi.. zaman su gibi akıp gidiyor sanki.. dışarda bir kursa gitsem en az 40 dakika süreceğini düşündüm ama bir şey eksik yoga matım yook ve çokta pahalılar.. bende muadili olarak bir halıcık buldum evde kaydırmıyor ve çok rahatım hareketlerim oturana kadar bu halıcıkta devam edicem yaza doğru belki alırım bir mat ama çok pahalı ya.. belki kıbrısa gidersem bulmaya çalışırım orda bu tarz ürünler uygun oluyor.. sadece elvinin yaptığı videolar değil bir yabancı youtuber da çok iyi anlatıyor.. sen nasıl başladın ya da öğrendin kursa gidiyor musun? ya da bu tarz yoga öğrenim merkezlerinde hiç bulundun mu? yoga kitapları mevcutmuş bazı hareketler için acaba alsam mı eve bir tane yoga sözlüksüz olmuyor gerçekten.. bu arada telefonuma yoga uygulaması indirdim çok şey öğreniyorum pozisyonlar hakkında..
app store den yoga adlı uygulamayı indirdim çok beğendim.. bu arada çok ama çok geçmiş olsun seni anlayamam ama ablamında başına geldi.. çok büyük bir buhran bir anneye.. emin ol onlar seni hak yolunda bir bulut olarak karşılarmış bir yerde okumuştum.. allah hak yolunda görmeni nasip etsin canım üzme kendini hayırlısı neyse o olsun .. bende tibet yogasını duydum ama üstünde durmadım bu gece detaylı bir araştırırım allahtan bir şey olmazsa bakarım hayatım.. bende yoga dersi almak istedim dediğim gibi ama evde daha rahat ettim.. biraz esnekliğimi kazansam gitmek istiyorum aslında rezil olmak istemem çok fazla esnek değilim.. özellikle bacaklarımı açmayı çok istiyorum şpagat pozu.. yaşım 21 acaba olur mu çok merak ediyorum.. bacak açma egzersizlerinde çok acı çekiyorum galiba 5-6 ayda güzel bir değişiklik olabilir.. matlar çok pahalı yani kalitesine göre değişiyor 500 küsür lira.. galiba netde satılan 40-50 liraya olanları alacağım şimdilik.. bende akademik videoları şimdi takip ettim denemek isterim ama elvininkiyle hemen hemen aynı pozları.. bu arada squat+bir kaç tanede kalça egzersizi yapıyorum sıkkı bir kalça istiyorum yoga yapan bir çok insanın kalçarı çok güzel amacım büyümesi değil sıkılaşıp biraz daha yukarı kalkması işe yarıyor çok şükür en azından 7-8 günde bir fark var besin olarak aldığın ya da yaptığın özel bir gıda veya karışım var mı??Elvini bende takip ediyorum bir iki videosunu izlemiştim onla spor yapıyordum bir ara .
Benim yoga hikayem şöyle başladı.
Iki kere bebeğimi kaybettim kendimi toplayamadım sonra meditasyona yöneldim.
O sırada tibet yogası ile tanıştım hazirandan bu zamana kadar uyguladım.
Bir dönem youtube de akademik yoganın videolarını yaptım. 7. Video hep zor gelmisti.
Tibetin çok etkisini aldım beni değişime itti zaten değişmekte istiyordum.
Ama yeterli gelmedi .yoganın o lezzetini tam anlamı ile almak istedim. Sehrimde yoga merkezi bulamadım sonra reformer a karar verdim. Gittiğim stüdyo da denemelik yoga dersi verildi güneşi selamla ve kısa bir meditasyon yaptırdı inan evde yapmaktan daha odakli oluyor ve tam gevşeme oluyor.
Şimdiler de bir salon buldum her çarşamba yoga seansı oluyor. Fiyatta cok uygun platesi hit step ve zumbasi da mevcut biraz esneklik kazanınca başlamayı düşünüyorum.
Benim de matım yok halının üstünde yaptım almak istiyorum ama fiyatlar hakkında bilgim yok .
Hangi uygulamayı indirdin ?
Bende çetin cetintasi takip ediyorum önerebilirim.
Kitap ve sözlük hakkında bir şey diyemicem internette çok şey mevcut zaten esneklik kazandığın zaman yeni şeyler keşfetmek için alabilirsin.