ben bunun icin para odemiyorum. doktor bana spora git dansa git sana iyi gelecek diyordu aylardir. bende dans yerine sporu sectim..baslarken de soruyor zaten hoca ne icin geldigimi ona gore tavsiyelerde bulunacak. bende sosyallesmek icin dedim. zayiflamak degil. sadece evden cikip hava alip kendimi iyi hissetmek icin gelicem dedim. grup calismalari istemiyorsun oyleyse dedi. evet tek basima fitness tercihim dedim. tamam dedi. bir yildir gidiyorum, ben bisey sormadikca kadin hic karismadi bana tam da istedigim gibi allah var. kasmadi beni. sorarsam soyledi.
bugun salonda masaj yapan kadin (hocam degil) herkesin icinde salon fullken yanima gelip yanlis yaptigimi soyledi. bende ona bir yildir boyle yapiyorum daha once uyarsaydin keske dedim ve yanimdaki kizlar 1 yildir yanlismi yapiyor diyerek gulduler. ordan uzaklastim sinirlenmemek icin..baska alete gittim. iki dk falan yaptim biraktim, baktim gene bu kadin neden ikidk yaptin az degil mi dedi? hayir az degil canim bukadar istedi dedim. sigara icersen yapamazsin tabii dedi sok oldum. tam gidiyordum arkami donup, sen hocam degilsin hoca bile degilsin ne vasifla milleti bana guldurup hesap soruyosun ben buraya stres atmak icin geliyorum senden yardim talebim oldu mu dedim. sana iyilik yapiyorum dedi. talep etmedigim iyiligi istemiyorum.istersem hocadan isterim zaten dedim. parana yazik dedi. para benim sizi alakar etmiyor dedim ve ustumu degisip ciktim salondan. hocaya anlatmadim durumu.
budurumda ne yapardiniz?
Kadının görevi değil ama belki de bacağının şekli falan yanlıştır, uyarma ihtiyacı hissetmiştir.
Spor esnasında dikkat edilmeyen haraketlerden uzun vadeli pek çok zarar görebiliyor insan.
Ben mesela squat yapıyordum ama dizlerim ağrıyordu. Bayağı da,totoyu şekle sokacak kadar yapmistim :) bir gun iş yerimde atanamayi bekleyen bir beden eğitimi hocası başladı (sonradan iyi bir spor salonunda trainer oldu) . Tabii sohbet muhabbet konu squata geldi, yanında da yaptım. Ama dedi, dizin içe kıvrılıyor. Böyle yaparsan yarardan çok zararını görürsün. Bak şöyle yap, diye dogrusunu gösterdi (aslında çok küçük bir fark, o uyarmasa dizinin içe kıvrıldı diye hiç farketmezdim bile)
Gerçekten de onu dinledikten sonra daha rahat yapmaya başladım. Sonuçta işi az çok bilen insan. Hatınızı göstermek istemiş olabilir.
Daha çok kraldan çok kralcı gibi olmuş, tatsız olmuş ama yine de kadına kızmadım ben. Yine de tepkinizi vermişsiniz, zaten artık sizinle muhatap olmaz. Baktınız inadına sizin canınızı sıkıyor, o zaman konuşursunuz yönetimle
*İlk mesajdaki sorunuza cevap olarak: tabii ki hoca karışır ve gerektiği yerde azarlar. Çünkü oraya bir ücret ödüyorsunuz, bir emek harciyorsunuz. Aynı şekilde hoca da sizin için bir emek harciyor. Neden boşa gitsin?
Eski ev arkadaşım epey kiloluydu. Büyük bir hevesle altı aylık peşin verip spor salonuna kaydoldu. Onceleri zayiflama motivasyonun etkisiyle gününden çok gitmeye başladı (hocasini dinlemedi, ne kadar çok spor yaparsam o kadar çabuk zayıflarim diye düşündü) kendini çok yordu .
Bir süre sonra haliyle bedeni de isyan etti. Sınav şu bu falan az gitmeye başladı. Hoca yürü dediyse 'yuruyunce ne olacak mahallede de yürüyorum' diye düşünüp hulahop çevirdi belim incelsin diye falan :)
Sonuç olarak sıfıra sıfır elde var sıfır olarak kurstan ayrıldı. Oradaki insanların da bir görevi var, az çok eğitimini almış insanlar. Birşey diyorlarsa itaat etmek gerekir diye düşünüyorum.