Canım, bence şu anda 2 tip spor salonu var, birincisi kadın erkek karışık karma spor salonları ki genelde aylık bir ücret verip içerdeki herşeyden yararlanırsın ama seninde farkettiğin gibi hizmet pek yok
( bu salonların bide "lüks" olanları var diyim daha isim yapmış büyük komplike merkezler, buralarda biraz daha ilgilenirler ölçüm falan alırlar takip ederler.
ikinci tip olansa sadece kadınlara özel olan shapes, portakal, çilek, b-fit gibi genelde mahallelerde küçük çaplı merkezler. buralarda 30 dakikalık yağ yakma hedefli sistem gereği antrenör seninle birebir ilgilenir ama bu tesislerde küçük oldukları için istediğin herşeyi bulamayabilirsin.
Ama söktörün dönüştüğü noktayı ben saa kısaca özetliyim "ne kadar para o kadar ilgi" :)
belediyelerin parklara koyduğu aletler bence biraz tehlikeli. hem tek başına bilinçsizce yapıldığı hem de biraz kaba ve ağır oldukları için.
belediyeninkilerde dahil ben hepsini denedim, ara arada değiştirerek de olsa denemeye devam ediyorum. şu aralar tercihim bayanlara özel olan salonlardan birisi. isim verip reklam yapmiyim ama son bulduğum yerden çok memnunum sadece fitness değil pilates paketlerinide aldım çok da güzel sonuçlar alıyorum :))
artık sen değerlendirir karar verirsin. ama en önemli nokta kim sana spor yaptıracak bunu iyice irdele, kimisi gerçekten çok bilinçsiz. ben yaşadığım kötü tecrübelerden ve sakatlıklardan sonra yaptığı işin mesleki eğitimini almamış sadece dışardan topladığı sertifikalarla bu işi yapan kişilerle çalışmama kararı aldım buna çok dikkat ediyorum.
uhhh yoruldum valla :))