Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bende 4 yada 5 ay önce taktırmak istedim fakat dr takamadı ya adını unuttum şimdi bişey kapalı dedi hastaneye sevketti müdaheleli takım dedi bu şekilde taktırabilirsin dedi fakat ben müdahele falan deyince korktum kızlar bu müdaheleli takım nedir bu şekilde taktıran varmı merak ediorum dkh kullanıorum fakat hiç memnun diilim. spiral taktırmak istiorum ama cesarete ihtiyacım var ya çok korkuyorum

kızlar spral korkulacak birşey deil.ben ilk doğumumdan 3sene sonra taktırdım bende korkuyordum regli döneminde gidiyorsunuz yani yoğun olduğunuz gün hafif bir ağrısı oluyor koluna iğne vururken ki gibi desem belki.
tabii taktırdıktan sonra muhakkak kontrollerınızı ıhmal etmeyin.yeni taktırdığım sene kontole gıdıyordum sonradan ben hep bu ay bu ay dıye dıye gebelik testinde çift çizgiyi gördükten sonra çıkartmaya gitttimmm :))) anlıyacağınz benim spral beni 2sene korudu:) iykide öle olmuş diyorum ikinciye cesaretim yoktu herşey Allahtan ama 2.3.cocugu olupta daha fazla cocuk ıstemeyenler yada zamanı deıl dıyenler muhakkak kontrollerınızı ıhmal etmeyın derim.

merhaba kızlar bende geçen ayın 25ind ekürtaj oldum ve hemen spiral taktırdım
lakin benim kasıklarımda inanılmaz ağrılar var resmen kıvrandırıyor ara ara kanamalrım olacağını doktor zaten söylemişti lakin bend ebir korku oluştu şimdi adet olmayı bekliyorum bakalım nasl geçecek bu ilk adet

slm arkadaşlar bende sprial taktırmak istiyordum cok büyük yara oldugu için takmadılar. tedavi oluyorum birazını yaktılar yaranın.artık cocuk sahibi olmak istemiyorum çünkü iki tane dünya tatlısı cocuklarım var kızım 14 oglum 12 ınş tedavim biter ve bende sprial taktırabilirim yaradan sonra taktıran varsa yazarmısınız hım bırde dünya tatlısı cici oglu var

ya dr bana müdaheleli takım dedi bana takılamadı müdaheleli takımla takılır ancak dedi bu nedir insan müdaheleli falan diyince korkuyo hastanede yapılacakmış gitmeye korkuyorum bilen varmı yada müdaheleli takım yaptıran

slm şekerler ben ilk doğumumdan sonra taktırdım .memnundum ağrı filan yapmıyordu adet kanamalarımda gayet normaldi ara kanama yapar dediler o da olmadı ama.....daha vahim bişey oldu
hamile kaldım ..şuan 23 haftalık hamileyim.dr gittiğimde kaymış dedi...bir daha bu yöntemi kullanmak istemiyorum.dr söylediğine göre bu yöntemle hamile kalma oranı yüzde birmiş oda beni buldu:ecrin_bebek:

merhaba,
bana doktorum bakır spiral takabileceğini, ama altın olmayan küpelerin kulağına alerji yapan kadınlarda (ki ben öyleyim) bakır spiral kullanmanın çokta doğru olmadığını aynı reaksiyonu çok büyük ihtimal rahiminde vereceğini söyledi. Doğum yapmadığım için hormonlu da takamıyor. Bakır spiral kullanan arkadaşlara sormak istiyorum, özellikle alerjik bünyelilere çok sorun yaşadılar mı??

herkese selam yeni doğum yaptım ve ben de spiral taktırmak isityorum.burda yazılanları birazcık okudum.kah korktum kah rahatladım diyebilirim.herkes bünyesine ve taktırdığı yere göre ve tabi ürüne göre farklı şeyler yaşıyor anladığım kadaryla.sağlık ocaklarında ücretsiz ya da cüzi bir ücret karşılığı taktıkları için sağlık ocağında taktırmayı düşündüm bende ama ne kadar güvenilir.çünkü bu spiraller kalite olarak çok farklıymış. 5 liralık olanı da varmış,150 liralık olanı da varmış.valla çok korkuyorum ya napıcam bilmiyorum.bayıltarak ya da en azından uyuşturarak yaparlar mı acaba?

bende 7 ay önce spiral taktırdım ondan sonra çok ağrılı ve fazla kanamalı adet görmeye başladım zamanla düzeleceğini söylediler ama ben hala bi değişiklik göremedim...

canım ben 40ım bittiği gün taktırdım
öyle uyuşma gerektirecek bayıltılacak bi durum yok. inan 2 dakikada halloluyo, canı da hiç acımıyo insanın.
devlet hastanesinde sevkle gidip taktırdım ben. para mara vermedim. 10 yıl koruyacakmış
daha adet olmadığım için adet zamanları cok ağrır mı? bi onu bilemiyorum işte

sağol elifdemcim ama ben biraz korkağım galiba yaa..hem ben biraz da hep kadınların böyle şeyleri düşünmesine de karşıyım açıkçası.niye kadımlar düşünüyo da erkekler düşünmüyo.onlar da bişeyler yapsınlar cnm hep hazıra konmak istiyolar

merhaba kızlar...
bende 2,5 senedir takılı ama ara sıra hafif kanamalar oluyor. özellikle spor yaparken ve koşarken 2-3 gün kanamalar oluyor sonra geçiyor ama bu seferki bayağı uzadıbir haftadır sürekli azda olsa kanama devam ediyor yarın doktara gideceğim. kayma belirtisimidir bilemiyorum.
arkadaşlarımda spiral taktırdıktan sonra koşma, ip atlama vs sporları yaparken onlardada oluyormuş. kaydığı içinmi yoksa yerindeki hareketlenmeden doğan aşınmadan dolayımı bilemiyorum ama sol kasığımdada ağrılar olmaya başladı. kasığıma bastırınca geçiyor ağrı. inşallah kötü birşey değildir. ve dahada önemlisi 3 çocuğum var tekrar hamile kalmaktan korkuyorum. allah çok isteyenlere versin ve eksikliğini göstermesin ama çalışan ve memleketinden uzakta olan bir kişi olarak allah bana bu harika 3 çocuğumu bağışlasın daha fazlasını istemiyorum.allahım çok isteyipte çocuk sahibi olamayanlara versin inşallah.
bende sezeryanla doğum yaptım ama anne ve çocuk sağlığının aile planlamasında taktırdım ve bana birşey sormadılar. ama çok canım yandı. ve bu yüzden hiç kontrole gitmedim. ama gitmeliydim biliyorum ve yarın gideceğim.
ben 3-4 gün regl olurken spiralden sonra 5-6 güne çıktı ilk 3 gün aşırı yoğun oluyor, sonra azalıyor.
sizlerdede bu bahsettiğim kanamalardan oluyormu. bu şikayeti nedeniyle doktora gidenler oldumu acaba lütfen yazın.

offf ben de çok korkuyordum başından sonuna kadar yorumlarınızı okudum tamam taktırtacağım dedim ama moonligt_sea nın yorumunu okuyounca vazgeçtim... kafamda bi sürü soru var...

spor yapınca neden kanama oluyo ki...

benim evim sobalı ve sürekli kova kaldırıyorum bu yüzden.. şimdi kayınvalidemin evindeyim ama kendi evime geçince süreklide mobilyaları oynatır dururum.. böyle ağır işler yapınca kayar mı..

ben yakın zamanda idrar yolu enfeksiyonu geçirdim.. böyle olunca takılmıyomuş, bi bilgisi olan var mı...

bir de bende migren var, migreni tetikliyormuş doğrumu... baş ağrısı şikayetleri olan var mı....

benim rahim ağzım çok içerde ve soldaymış.. doğujm sırasında açılmama bakarken çok zorlanmışlardı... benim acı çekmem gerekirken resmen onlar acı çekmişti... spiral takılırkende böyle zor olur mu...

doktora gidemiyorum bi türlü... gitsem ona soracağım ama burada yabancıyım eşimin de işleri çok yoğun.. kayınvalideme de spiral taktırmaya gidelim diyemiyorum... inşallah sizler yardımcı olursunuz...

merhaba arkadaşlar,

İstanbul'da özel hastane veya muayenehanelerde spirali ne kadara taktırdınız, bir de takılırken lokal anestezi uygulanıyor mu?

merhabalar ben spiral taktırmak istiyorum ama hem yenı evlıyım hemde çocuğum olmadı çocuk olmadan spiral taktırıolarmı bir bilgınız varmı

Ben daha önce Ana Çocuk Sağlığında sevkle ücretsiz taktırmıştım.İlk bir kaç ay kanamamı artırmıştı.
Hiç bir sorun yaşamadım.5 yıl sonra çocuk isteyince çıkarttırmıştım.
Doğumdan bir yıl sonra sağlık ocağında tekrar taktırdım.
Ayrıca dr a falan ekstra para vermeye hiç gerek yok arkadaşlar.Ana çocuk sağlıklarda ve sağlık ocaklarında gayet iyi bu işi yapıyorlar.
Rahim ağzında yara varsa takılmıyor diye biliyorum.

ben taktırdıktan 1 ay sonra hamile kaldım
bide özelde taktırdım 100 kişiden 3 kişi hamile kalırmış biri benim

arkadasalar sımdı bende spıral taktırmayı dusunuyorum ama hıç dogum yapmadım,bı sakıncası varmı hıç dogum yapmıyanlar için taktırmanın?bılgılendırırsenız cok sevınırım sımdıen tşkrler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…