Doğuma Hazırlık Spinalmi, Genel mi?Yardm?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nisasum

birtanem,minik kelebeğim
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
2.385
6
benım dogumuma bır hafta kaldı doktorum spinal yapalım o anı tadarsın dıyor ben genel düşünüyordum. kararsızım. canımda cok kıymetlıdır. ne yapacagımı bilmiyorum.dogum yapanlar lütfen yorumunu yazsın.siz egöre karar verecegim.a.s.

ben epidural ile sezeryan oldum. Uyanıktım yani işlemler sırasında... Biraz heyecanlandım sadece o kadar. Yani ameliyathane ortamı biraz kastı sanırım. O anı yaşamak gerçekten çok güzel ,bebeğim doğduğu anda gösterdiler. Bir de genel anestezide uyanma sıraları biraz sıkıntılı oluyormuş. Hem dayanamicak gibi olursan, çok heyecanlanırsan fln duruma göre o an uyutuyorlarmış seni... Bence denemeye değer...Son olarak Epiduralin şöyle bir artısı var: ağrı kesici iğneler dışında eğer sezeryan sonrası çok ağrın olursa taktıkları katater sayesinde epidural de verebiliyorlar ameliyat sonrası.

tesekkur ederim canım.ama doktor spinalde kateder olmuyor iğne vuruluyor sadece dedi

canim ben spinal ile oldum vede cok memnun kaldim..ilk bebegimde genel anesteziydi ve dogum sonrasi bütün acilari cektim ve kendimi toparlayamadigim icinde bebegimle hic ilgilenemedim..ilkinde korkup spinal istememistim..ikincideyse kendim istedim..cokta rahat gecti..yaptiklari igneyi hic hissetmedim bile..yalnizca önemli olan igne vurulurken hic kimildamaman..zaten ben hissetmedimki kimildayayim..aninda uyusutu zaten vücudum..seninde dedigin gibi sadece igne vuruluyor ve etkisi yaklasik 6-8 saat sürüyor..dogum sonrasi agrilari ve sancilari hic hissetmiyor ve bebeginle cok rahat ilgileniyorsun..dogumdada sadece dokunuslari hissediyorsun ama aci kesinlikle yok..zaten o vücut sanki senin degilmis gibi oluyor..bunun disinda söylenilen hicbir yan etkiyide yasamadim..ben iki yöntemide yasamis biri olarak spinali siddetle tavsiye ederim..insallah yardimci olabilmisimdir..insallah bebegini saglikli birsekilde kucagina alirsin..sorulariniz olursa seve seve cevaplarim..

canim ben spinal ile oldum vede cok memnun kaldim..ilk bebegimde genel anesteziydi ve dogum sonrasi bütün acilari cektim ve kendimi toparlayamadigim icinde bebegimle hic ilgilenemedim..ilkinde korkup spinal istememistim..ikincideyse kendim istedim..cokta rahat gecti..yaptiklari igneyi hic hissetmedim bile..yalnizca önemli olan igne vurulurken hic kimildamaman..zaten ben hissetmedimki kimildayayim..aninda uyusutu zaten vücudum..seninde dedigin gibi sadece igne vuruluyor ve etkisi yaklasik 6-8 saat sürüyor..dogum sonrasi agrilari ve sancilari hic hissetmiyor ve bebeginle cok rahat ilgileniyorsun..dogumdada sadece dokunuslari hissediyorsun ama aci kesinlikle yok..zaten o vücut sanki senin degilmis gibi oluyor..bunun disinda söylenilen hicbir yan etkiyide yasamadim..ben iki yöntemide yasamis biri olarak spinali siddetle tavsiye ederim..insallah yardimci olabilmisimdir..insallah bebegini saglikli birsekilde kucagina alirsin..sorulariniz olursa seve seve cevaplarim..
canım cok rahatlattın .. bende ne kadfar hissedılmıyor dıye merak edıyordum. 6 8 saat agrı sancı hissedılmemesi cok ıyı.ama bu sırada wc ıhtıyacınıda bilemıyorsundur uyusuk oldugun için. gazının cıkıp cıkmadıgını falan nasıl anlıyorsunkikaydirigubbakcemile3

canım cok rahatlattın .. bende ne kadfar hissedılmıyor dıye merak edıyordum. 6 8 saat agrı sancı hissedılmemesi cok ıyı.ama bu sırada wc ıhtıyacınıda bilemıyorsundur uyusuk oldugun için. gazının cıkıp cıkmadıgını falan nasıl anlıyorsunkikaydirigubbakcemile3

canim zaten idrar icin sonda takili oluyor..zaten onuda seni uyusturduktan sonra taktiklari icin hic farketmiyorsun takildigini..ayaklarin acildiktan sonrada seni hemen tuvalete kaldiriyorlar..zaten büyük idrarin olmaz..ama gaz cok oluyor..buda biraz agri yapiyor..yani ne kadar bol gaz cikarabilirsen okadar rahatlarsin..ayrica ne kadar cok yürürsen okadar cabuk iyilesirsin...

canım dr.una güven bende 1 ay önce spinal doğum yaptım muhteşem ötesiydi doktorla makara yapıp konuşurken anlamadan kızımı gösterdiler o haliyle kokladım onu harikaydı.. iğneden sona belden aşşağın un çuvalı gibi oluyor hissetmion tam 4 saat sonra bacaktaki uyuşukluk geçti gece 12 de doğum oldu sabah 8 de sondamı çıkartıp yürütüler benim gaz problemimde olmadı hatta ağrım bile yoktu diyeblirim sadece dikişimin tek tarafında yanma hissediyorum yürüyünce o da kısa sürede geçti.. o an kaçmaz .. narkoz hastası olmak çok zor bence... he bide benim sondam uyuşturulmadan takıldı hiç acımadı kasma kendi yeter :KK66:) hayırlı doğumlar canım

Epıduralle doĞum yaptım cnm
amelıyat baŞladı ve hemen kızımı gÖrdÜm
ılk aĞladıĞında yanımdaydı yanaklarından ÖptÜm kokladım
muhteŞem bır duygu cnm
aĞrı sızı Çok olmuyor rahatsın baya
genel anestezı nasıl olur bılemem ama ılk gÖrÜŞ Önemlı bebeĞı bence

bende daha 13 gün önce spinalle doğum yaptım çok memnun kaldım. sadece iğnenin yapıldığı sırada kendimi çok kastım ve 4 yada 5. iğneden sonra ilaç etkili olabildi. gayet rahat ve sakin ol doğum çok güzel geçti doktorlarla konuşa konuşa bi baktimki oğlumun sesi geliyor çok zevkliydi.

ben de epiduralle doğum yaptıım ve ben de gırgır şamata konuşa konuşa bı baktım kızım ağlıyo.çok keyıflı ve rahattı doğum.bence genelı hiç düşünme bile

X