Spinal sezeryan sırasında ağrı yaşayan oldu mu?

sunreir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
214
46
118
Arkadaşlar merhaba. İlk doğumum 13 kasım 2014 te spinal sezeryanla oldu. Sırf bebeğimi görmek istediğim için. Şuanda da 7 aylık hamileyim ve yine mecburen sezeryan olucam. Fakat başlıkta da dediğim gibi ameliyat sırasında ben resmen çoğu şeyi hissettim kesildiğimi dikildiğimi dokunma hissi gibi birşey değildi yani resmen acıydı hissettiğim. Benim gibi yaşayan oldu mu hiç aranızda? Doktoruma sordum acı eşiğin düşükmüş dedi hiç alakası yok halbuki ayrıca burda okudugum doğum hikayelerinde de hiç duymadım çünkü insanlar acının a sından söz etmemişler. Psikolojik mi acaba diye düşünüyorum. Genel anestezi almak hiç istemiyorum. Bir haftada çılgınlar gibi baş ağrısı yaşadım spinali de istemiyorum.

Epiduralde baş bel ağrısı riski daha az olurmuş sanırım. Ne yapsam ne etsem çok kararsızım o_O

Arkadaşlar merhaba. İlk doğumum 13 kasım 2014 te spinal sezeryanla oldu. Sırf bebeğimi görmek istediğim için. Şuanda da 7 aylık hamileyim ve yine mecburen sezeryan olucam. Fakat başlıkta da dediğim gibi ameliyat sırasında ben resmen çoğu şeyi hissettim kesildiğimi dikildiğimi dokunma hissi gibi birşey değildi yani resmen acıydı hissettiğim. Benim gibi yaşayan oldu mu hiç aranızda? Doktoruma sordum acı eşiğin düşükmüş dedi hiç alakası yok halbuki ayrıca burda okudugum doğum hikayelerinde de hiç duymadım çünkü insanlar acının a sından söz etmemişler. Psikolojik mi acaba diye düşünüyorum. Genel anestezi almak hiç istemiyorum. Bir haftada çılgınlar gibi baş ağrısı yaşadım spinali de istemiyorum.

Epiduralde baş bel ağrısı riski daha az olurmuş sanırım. Ne yapsam ne etsem çok kararsızım o_O
Hayırlısı olsun. 45 gün önce spinal doğum yaptım. İlk baş keserlerken hissettim ilk 2-3 katı ama acı filan duymadım. Bide dikilirken cektirmelerini hissettim fakat ben hiç bi zaman sezeryan istemediğim için bide ilk doğumum olduğu için benim içi çok zordu. Ameliyattan çıktıktan hemen sonra hemşireler ve doktorum başımı oynatmamami bide gece saat 10 a kadar benim doğum gündüz 15.30 olmuştu gece ye kadar 4 lt su ve 3 bardak sekersiz ve sütsuz kahve icmemi söyledi. Bende yaptım hiç bir şekilde baş ağrım olmadı.sıkıntı yapcak birsey yok

Benim içinde biraz zor geçti operasyon sırasında sürekli söylendim of cok acıyo ne zaman bitecek ben vazgectim istemiyorum filan diye :KK48: bebegim dogunca sakinleştirici yaptılar hemen.
ilk günüm çok zordu baya bi ağladım acıdan yanmadan ağladıkca da canım daha cok acıdı :KK17: yürümek cok zor oldu
demekki her bünye farklı atlatıyo baş ağrısından tam bir hafta kıvrandım ben:mad:
ama tabiiki yine yaşarım hiç düşünmem dünyanın en güzel duygusu. Yaşayabileceğim enn güzel gün.
Bebeğini o ilk gördüğün an gülmekle ağlamak birbirine karışıyo ya çok çok inanılmaz bi an. şükürler olsun Allahım nasip etti inşallah ikinci bebeğimide sağsalim görmek nasip olur. Tabii tüm bebek bekleyen hamişlerin. Ve evlat isteyen tümm herkesin.
Bu acı olayı bana has galiba kimse yaşamamış. Ağrı eşiğimin düşük olduguna inanmaya baslayım madem Hoppa

3 ay önce bende spinal oldum sadece karnıma bastırdıklarında çok acı hissettim sonrasında bir problem yasamadım çok şukur 1 haftada ayaklandım ve temizlik bile yaptım...

Kızlar konu açılalı çok olmuş ama yine de yazmak istedim. Dün sabah, spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım.
Doğum başladığında iğne batması gibi şeyler hissettim. Doktorum bebeği çıkardıktan sonra da, sanırım dikiş atılıyordu ağrı duymaya başladım. Söyledim ağrı hissettiğimi. Sakinleştirici vermişler. Sonraki 20dk-30dk gibi bir süreyi hatırlamıyorum. O ilaç hafızayı etkiliyormuş. Önceki doğumum da sipinal anestezi ile olmuştu ama hiç bir ağrı hissetmemiştim. Bu seferki çok farklıydı. Doktorum bile şaşırdı, ağrı duymaman gerek dedi. Neyse geçti çok şükür...

Ben de bu konuyu nette araştırdım kimse bir şey yazmamış resmen yine kadınlar kulübünde ne varsa var. Ben de iki kere sezaryen yaşadım. Hadi ilkinde dedik tecrübesizlik, panik yaptım dokunma hissini ağrı sandım dedim. Ama ikincide gayet sakindim ve ağrılar yine vardı. Kabus gibiydi. Sanırım az görülen bir olay. Çünkü ben yanılıyor değilim, ağrı hissettiğime emin oldum ikincide.

Back