spinal sezeryan olanlar yardıımmm lütfeen..

daha yeni doğum yaptım ve spinal anestezi ile çokda rahattı amilyattan sonra 4saatlik süre bitince bol su ve nescafe iç dedi doktor ve hemşireler zaten başağrısıda olmadı sondada takıldı yalnız anestezi yapıldıktan sonra hatta hissettinmi diye sordular bişey anlamadım bile

merhAba arkadaslar bende biri normal ikisi sezeryan üç doğum yaptım 3. bebeğim daha yeni 10 gün oldu asla hiç birşeyi stres yapamyın ikiside spinal sezeryan dı we hiç de kötü olmadı ilkinde 5. saatte ayağa kalktım ikincisindede 3 saat içinde ayağa kalktım kesinlikle iyi ikinci sezeryandan çok korkmuştum ama kendimi son haftalarda iyi geçeceğine inandırdım ve :nazar: ölede geçti ilk günden beri ayaktayım ve tempom oldukça yoğun gelen giden bebek çocuklar BOL BOL DUA EDİN ve kasinlikle stres yapamyım ilkinde sonda takılmıştş ama anesteziden sonraydı bu sefer odada taktılar ama inanın hiç anlatılanlar gibi deiil. onun için stres yapmaya gerek yok normal doğumum daha zor olmuştuu:34:

Özelde yapıldığı zaman anesteziden sonra takabilirler sanırsam.

bana özelde anesteziden önce odamda takıldı . Ameliyathaneye bi de bi gittik daha hazır değilmiş 10 dk sonda sancısı çektim ben . Cok sık idrar yolu enfeksiyonu yaşadığım icin boyle sancım cok oluyordu. Oyüzden daha fazla dayanabildim sonda ağrısına ama doğumdan sonra bile o kadar canım acımadı. O sonda takılmıyacak olsa kırk tane daha doğururum yani :) spinali bi vurdular öyle rahatladım ben

Bana sonda ameliyathanede uyuştuktan sonra takıldı.
Hatta odadayken dedim rica etsem sondayı uyuştuktan sonra takar mısınız hemşirede zaten hep öyle yapıyoruz dedi pek bi rahatladıydım.:81:

bana özelde anesteziden önce odamda takıldı . Ameliyathaneye bi de bi gittik daha hazır değilmiş 10 dk sonda sancısı çektim ben . Cok sık idrar yolu enfeksiyonu yaşadığım icin boyle sancım cok oluyordu. Oyüzden daha fazla dayanabildim sonda ağrısına ama doğumdan sonra bile o kadar canım acımadı. O sonda takılmıyacak olsa kırk tane daha doğururum yani :) spinali bi vurdular öyle rahatladım ben

ben de kimseyi korkutmak istemiyorum herkesinki farklı olur ama gerçekten sonda doğum acısından daha kötüydü,bağırdım acısından takılırken.beklemek de çok kötüydü gerçekten,ben de bi 10-15 dk o şekilde bekledim,sürekli altıma yapıyorum gibi,sürekli çok fena tuvalete sıkışmış gibi hissettim.

ben de kimseyi korkutmak istemiyorum herkesinki farklı olur ama gerçekten sonda doğum acısından daha kötüydü,bağırdım acısından takılırken.beklemek de çok kötüydü gerçekten,ben de bi 10-15 dk o şekilde bekledim,sürekli altıma yapıyorum gibi,sürekli çok fena tuvalete sıkışmış gibi hissettim.

aynı aynı bende öyle kala kaldım. Doğum yapacak arkadaşlara tavsiyem uyuşturulduktan sonra takılmasını isteyin . Ilk başta öyle ağrı çekince ben doğumdan da cok korktum ama doğumum cok kolaydı

ben de spinal oldum baş ağrısı dışında her şey süperdi..ama eve geldikten sonra 3-4 gün acayip baş ağrım oldu...o da az sıvı almakla alakalıymış.kafein takviyesi yapılınca bırsey kalmıyormus..kesınlıkle olmanı tavsıye ederım

aynı aynı bende öyle kala kaldım. Doğum yapacak arkadaşlara tavsiyem uyuşturulduktan sonra takılmasını isteyin . Ilk başta öyle ağrı çekince ben doğumdan da cok korktum ama doğumum cok kolaydı

ay ben istedim de ne oldu hiç acımayacak vallahi dediler..ama acayip korkmustum kendımı baya rahat bıraktım acımasın diye..allah şükür hiç acımadı ama ablamın ki çok acımıstı bence yapanın eliyle takmasıyla alakalı ..

ay ben istedim de ne oldu hiç acımayacak vallahi dediler..ama acayip korkmustum kendımı baya rahat bıraktım acımasın diye..allah şükür hiç acımadı ama ablamın ki çok acımıstı bence yapanın eliyle takmasıyla alakalı ..

Ben kendimi sıktım herhalde ama genede o takan kadının eli bayağ bi ağırmış yani maaşallah

Bende spinal anestezili yaptım doğumumu
daha 1 ay oldu hiç korktuğum gibi değildi
başta bende çok stres yapmıştım ama şimdi iyiki doktorumu dinleyip kabul etmişim diyorum
ne baş ağrısı nede başka birşeyde olmadı herkese tavsiye ederim

Son düzenleme:
Ben kendimi sıktım herhalde ama genede o takan kadının eli bayağ bi ağırmış yani maaşallah

olabilir belki de o yüzden çok acımıştır bizimki.benimkini sağlık öğrencisine taktırdılar,yani bi ebe,bi öğrenci vardı çocuk takmıştır herhalde..öööffff hatırlamk istemiyorum,iğrençti oraya gidip öyle çocuğun önüne yatmak.

olabilir belki de o yüzden çok acımıştır bizimki.benimkini sağlık öğrencisine taktırdılar,yani bi ebe,bi öğrenci vardı çocuk takmıştır herhalde..öööffff hatırlamk istemiyorum,iğrençti oraya gidip öyle çocuğun önüne yatmak.

Hele benim doğum yaptığım hastane ameliyatı gerçekleştiren bütün elemanlar bayandir diye belirtiyorlardı özellikle. Ameliyathaneye bi girdim heryer erkek . Anestezicilerde hep erkekti ama ben utanmadim. Dedim kaç kişiyi doğurtuyorlar onların işi bu . Bi de anesteziciler hemşirelerden daha iyilerdi. Serumumu falan ayarlayan biri vardı. Devamlı konuşup edip sakinleştirdi beni. Muhabbeti iyi hoş sohbet biriydi

Bende spinal sezeryan oldum herşey cok guzeldı hiç bişey hissetmedim,bittimi bittimi dıye sorup duruyodum,erkek konusuna gelıncebenımde doktorum,anestezı uzmanım,cocuk doktorum,amelıyat asıstanı herkez erkektı bı hemsıre vardı bayan onuda pek gormedım desem yerıdır hicde utanmadım,o insaanlare gunde kaç doğum yaptırıyolar alısıklar boyle şeylere zaten bebeğimi görme heyecanıyla böyle şeyler aklıma bıle gelmedı desem yerıdır.Sonuçta doğum bu herşey fora vede mübah.:49:

Son düzenleme:
bende spinal sezeryan oldum. Çok rahattı. Bebeği doğduğunda görmek çok güsel bi duygu. uyuşmalarım 5 saat sonra geçti ve o akşam ayağa kalktım gezindim. Ağrılar herkesde çok farklı oluyo. Çok korkmuştum en başlarda zor geçicek die ama hiç de korkulcak bişey yokmuş... Ameliyat gayet keyifliydi bile =)

hıç dusunme benım kadar kararsız bırı daha olamaz. bende spınal oldum. agrı falan yok ama hayatın boyunca bırdaha yaşayamayacagın tek mutlulugu kaçırmıyorsun bebegını doğdugu sanıyede görüyorsun yok böyle bır mutluluk.

Back