spinal sezeryan olanlar yardıımmm lütfeen..

emosemos33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
140
1
96
İçel Mersin
arkadaşlar 36haftamdayım dogumum spinal sezeryan olucak kısmetse ilki geneldi çok agrılı ve acılı idi şimdi nasıl olucak beni neler beklio dogum esnası ve sonrasında?öneri yada uyarılarınız önemle dikkate alınıcaktır tşklrr

Ben de 35. haftamdayım. Haftaya son kontrol için doktora gidicem. Bende epidural sezeryan olucam büyük ihtimal. Tabi kızım acele edip gelmezse o güne kadar :) Ben de çok merak ediyorum nolcak ne gitcek..Çevremden çok doğum hikayesi dinledim normalinden tut genel anestezi ve epidural dahil. Ama en en çok epidural sezeryandan memnun herkes..İnşallah bizim de öyle olur

Ben spinal anestezi ile sezeryan geçirdim. Öncelikle söyleyeyim çok memnunum.
Spinal ile epiduralin farkı taknik açıdan ilacın enjekte edildiği yer ve enjekte edilme süresi ile ilgili. Yani aslında daha çok anestezi doktorunu ilgilendiriyor. Bize yansıyan tek fark spinalde ayaklar uyuşuyor, oynatamıyorsunuz. Sanırım epiduralde uyuşmuyormuş. O nedenle sizin bünyenize uygun olanı bırakın anestezi doktoru seçsin; spinal mi epidural mi konusunda.
Olan bitene gelince. Ameliyat hazırlıkları tamamlanıp ameliyathaneye alındığınızda önce masaya oturuyorsunuz. Bir anestezi teknisyeni önünüzde hem doğru pozisyon almanızı hem de sakinleşmenizi sağlarken anestezi doktoru arkada önce bel bölgesine cilt altına bir iğne yapıyor. O bölge uyuşuyor, ardından esas anestezi iğnesini bele yapıyor. Bütün bu süreç beş dakikadan uzun değil. Ve asla acımıyor. İlk iğnenin uyşukluğu esas iğneyi kesinlikle hissettirmiyor. İlk iğne sıradan bir ağrı kesici iğneden daha az acıyor. Çünkü hemen cilt altına yapılan incecik bir iğne.
Sonra bir beş dakika içinde filan ayaklar hafifçe ısınıyor ve uyuşuyor. Kontrol ediyorlar, uyuşukluk başlayınca ameliyat başlıyor. ameliyat bölgesi ile sizin aranızda bir perd oluyor, kesme biçme işlerini görmüyorsunuz. Sohbet ede ede, doktorla konuşa konuşa ilerliyor. İlk kesiden en fazla beş dakika sonra bebeğinizin sesini duyup mutluluktan uyuşuyorsunuz bu sefer. :))) Ben o kadar sevindim ki ağlayamadım bile. Harikaydı. Çıkar çıkmaz ilk nefesini açıp hemen bana verdiler. Bakımını sonra yaptılar. Hemen kokladım kuzumu.
Sonra bebek hazırlanırken sizin de dikişiniz yapılıyor. Bebek işi bitince soğuk ameliyathanede beklemesin diye odaya gönderiliyor, ardandan da siz. Bebeğin çıkışından sonra dikiş, kapama filan bir 20-25 dakika sürüyor.
İlacın etkisi geçmediği için odaya çok ağrısız, çok mutlu, çok sakin çıkıyorsunuz. Bebeği hemşireler giydrimiş oluyor, anneanneler babaanneler, dedeler herkes bebeğinizle birlikte sizi bekliyor oluyor. Hemen çıkar çıkmaz bebek hemşiresi geliyor ve emzirmeye yardım ediyor. Böylece ilk yarım saatte emzirmiş oluyorsunuz.
Birkaç saat için uyuşukluk ayak uçlarından başlayıp çekiliyor. Uyuşukluk tamamen gidince normal bir ameliyat ağrısı oluyor ama ona da ağrı kesici ile müdehale ediliyor. Neredeyse hiç ağrı acı olmadan geçiyor yani.
Ben normal doğumu çok istedim, 40. haftanın son una kadar bekledik ama bebeğim 4500 gr olmasına rağmen hiç açılma yoktu ve kilo alımı da durmamıştı. Yani normal sürecini beklesek 5000 gr civarı doğacaktı ki boyum da 1.53. Yani mecburen sezaryenle doğdu bebeğim. Siz de normal doğum yapabiliyorsanız yapın. En güzeli. ama sezaryen olacaksa epidural ya da spinali tavsiye ederim.
Hem bebeğinizi çok çabuk kucaklayıp emzirebiliyorsunuz hem de anesteziden uyanma sıkıntısı olmuyor.
Şimdiden sağlıklı doğumlar. Sevgiler.

herkese tavsiyem epidural bu kadar rahat doğum yapacağımı hiç zannetmiyordum doğumdan 4 saat sonra ayağa kalktım ve sürekli gezdim eve geldim bir gün yattım sonra ayaklandım herkes şaşırdı bu adar çabuk nasıl kalktın dediler çok ağrım olmadı oldu ama dayanılmayacak gibi değildi çoook rahattı tek kelimeyle

ben de spinal oldum,yalnız tam uyuşma olmadığı için ameliyat başladıktan sonra sakinleştirici ile uyutuldum,odada gözümü açtım.malesef bebeğimi ilk gören ben olmadım.
ancak gözümü açtığım anda (ki anlatılana göre toplamda 20 dk falan sürmüş ameliyat) acıdan ölmek üzereydim.çok az anestezi vermişler,ben de tam uyuşmadığım için belki de.ilk 6 saat acıdan kıvrandım,o sırada ağrı kesici de yapılmıyor spinalde.operasyon sırasında yeteri kadar ağrı kesici verdik dediler.
ağrı kesiciyi yaptıkları andan itibaren hayat normale dönmeye başlıyor.ben de ertesi gün ayaklandım ve nerdeyse bir daha hiç yatmadım.(iş güç yapmak değil kasdettiğim,ayakta gezebildim anlamında)

ben 11 gün önce spinal sezeryan oldum ve çok memnunum.Doğumdan 6 saat sonra uyuşukluğum geçti ve ayağa kalkıp yürüdüm.sadece ilk ayağa kalkınca bi 10 dk acı oluyor okadar.sonra hemen ağrı kesiciler veriyorlar.Ertesi günde evimin işini bile yaptım.Hiçbir yan etkisi olmadı demeyeceğim bir tane oldu.oda ayağımda su toplaması oldu.Bunu önlemek için ameliyattan hemen sonra uyuşukluk varken daha hemen ayak masajı yapmalı yakınlarınızdan biri.arad gelip ayaklarınızı ovsun.Benimgibi spinal olan bir arkadaşın doktoru söylemiş ve hiç şişme olmamış.Benim doktor okadar yoğundu ki unuttu söylemeyi.Bide bol bol sıvı tüketin göbek hemen iniyor ve toparlanıyorsunuz.Ben doğuma kadar 20 kilo almıştım.Doğumla 7 kilo verdim.şimdi 11 gün geçti 5 kilo daha verdim ve vermeye devam ediyorum.Yine herşeyden yiyorum ama mutlaka günde en az3 lt su ya da sıvı tüketiyorum.

öncelıkle hayırlı dogumlar. cok rahat bır dogumdu benımkı de, serum ıcın damar yolu acmaları bıle belden ıgneden daha cok acıdı. dogum yaptıgım gunun aksamı mısafırlerımı ayakta karsılayıp onlarla oturdum, kımse inanamadı. yalnız ertesı gunlerde gazımı cıkaramadım, bu benım bünyemle ılgılı. rezeneyle tanısana kadar kabusum oldu bu olay. sımdı dgum seklı ne olursa olsun rezene cayını tavsıye edıyorum her anneye, hem kendı gazını cıkarıyor, hem sütten ebbege gecıyor bebek de rahatlıyor, hemde acayıp süt yapıyor.

tşklrr arkadaşlar umarım aynı memnuniyet bendede olur içime su serptiniz birde dogumdan sonra başımızı yüksekmi tutmalıyız yastıksızmı yatmalıyız baş agrısı olmaması adına?bende migrende var birazda çevremden kaynaklı kimse taraftar deil spinale ama duymamaya çalışıyorum bakalım son olarak ta nescafe tüketilmeli imiş yine baş agrısı için bu sek türk kahvesimi kastetilen yoksa sütlü nescafelerdenmi bahsedilio acaba bilgisi olan var sa tekrar tşklrr

merhaba bende 3 ay önce 2. doğumu yaptım ikisinide spinal sezeryan oldum ve çok iyi geçti sana verebileceğim en iyi tavsiyeler doğum sonrası ayağa kalkınca hastaneden çıkana kadar bol bol yürüyüş yap hastane içinde ne kadar çok hareket o kadar rahat gaz çıkarabilmek demektir çünki ve evine çıktıktan sonra en az 1 hafta süreyle çok güzel dinlen arkadaşım hayırlı doğumlar sağlıcakla inşallah....

Bende baiş ağrısı filan olmadı. Bol sıvı almak ve hastanede bol yürüyüş çabuk toparlanmayı sağlıyor. Kahve içmeyi de ben doğru bulmuyorum. Sonuçta emzirirken kahve içmek iyi değil. Benim oğlum 7 aylık toplamda 7 kez kahve içmemişimdir. Migren söz konusu olunca etkisi ne olur bilemiyorum ama bende hiç başağrısı, bel ağrısı, tutulma filan olmadı.

bende spinal oldum ameliyattan sonra 4 saat falan bişey yıyıp içmiyosun daha sonra sade sütsüz yanı nescafe içtim günde 3-4 defa çok az şeker katıp. doğumum akşam17.30 da oldu ertesı sabah 10 da çıktım hastaneden . birde bolsu hemşire bana en az 3 litre su içmemi söylemişti hatta içmezsen taktıkları idrar torbasıda dolmuyor ne kadar bol içersen vücuttan ilacın iğnenın etkısı daha çabuk gidiyor başın daha az ağrıyor. eğer yeterı kadar su içmez idrar torbam dolmazsa çıkartmıycağını söylemişti.benım bide sondayı ameliyathanede uyuştuktan sonra taktırdım kendimi çok kasıyorum o tarz şeylerde acıycak diye. özelde yapcaksan sende öyle yaptır eğer korkuyosan.

merhaba bende 1,5 ay önce spinal sezeryanla doğum yaptım sana tavsiyem kesinlikle rahat ol ve ameliyattan sonra bol bol su iç herşey su su su unutma ben fazla içemiyordum ve birsürü sorunla karşılaştım bağırsak probleminden tut spinal belime ağrı bıraktı ona kadar yani nekadar su içersen okadar rahat geçer ben şuan çok fazla su içebiliyorum çok şükür ameliiyattan hiç korkma sıfır ağrı diyemem ama geçiyor merak etme hayırlı doğumlar

Teşekkürler kızlar sayenizde bende öğrenmiş oldum..İnşallah benim de doğumum böyle güzel geçer ve memnun kalırım. 3 haftamız kaldı doğuma hadi hayırlısı...

kızlar merhaba
ben de inşallah salı günü doğum yapacağım ama spinal mi genel mi doktor bize bıraktı kararı.. bense kaç gündür karar veremiyorum, tavsiyelerinize ihtiyacım var.. yazdıklarınızı okuyunca spinal için cesaretlendim, ama bir o kadar da ameliyathaneden korkuyorum, o anı kesmelerini falan hissedersem, ya uyuşamazsam, ya o an çok panik olursam diye korkuyorum.. ooof ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

ameliyat anı ve sonrası çok rahattı benimde..ama bel ve baş ağrısını yaşamadım dersem yalan olur..ama bu ağrılar dayanılmıycak şiddette değildi..nescafeye gelince ben az sütlü içtim baş ağrım için iyi geldi..hastanedeki hemşire önermişti banada baş ağrın olursa nescafe iç diye..şimdiden hayırlı doğumlar dilerim..

4 ay önce oğlumu spinal sezeryan ile dünyaya getirdim.
Benim doğumu sezeryanla yapmam birazda sağlık sorunlarından dolayı oldu ilk önce biraz korktum ama inanın korkulacak hiçbir şey yok.
Öncelikle ameliyathanede spinal iğnesi yapılırken hissetmedim bile ve hemen uyuştum dünya tatlısı bir anestezi uzmanım vardı ve doğum boyunca benimle hep konuştu.
Tek sorunum mide bulantısı oldu o da geceden beri aç olduğum için ameliyathanedeki ilaç kokusu midemi bulandırdı azıcık çıkardım ve sonra rahatladım.:)
Yani ikinciye doğum yapsam yine aynı ekibin girmesini isterim ve doktorum çok iyiydi ve işini hızlı yapan birisiydi ameliyahtanede uzun süre kalmadım bu da artı bir durum oldu.
Ameliyathaneye girmem, uyuşturulmam ve odama doğru yol almam tam 20 dakika sürdü.
Bebğim doğduktan sonra anestezi uzmanı istersen sedasyon narkoz verebiliriz dedi istemedim rahatlatıcı vurabilirim dedi istemedim ve iyi ki de istememişim.:)
Odama geldikten sonra doktorum 2 saat boyunca karnıma kum torbası koydurdu içeride pis kan kalmışsa çıkması için bu ayrıca daha sonra göbek kalmamasında da işe yarıyormuş.
Ve uyuşukluğum 4 saat içinde geçti sonrasında asla ağrı kesici iğne istemedim 3 gün boyunca günde 3 kez ağrı kesici hap kullandım bu yeterli oldu.
Ve en önemlisi asla baş ağrım olmadı bundan korkuyordum ama şükür olmadı.
Doktorum ve anestezi doktorum bol sıvı tüketmemi söyledi hastanede kaldığım sürede günde 2-3 litre sıvı içtim ve doğum sonrası ilk istediğim şey kahveydi güzel bir sütlü nescafe içtim özlemiştim.:)
Açıkcası spinal sezeryan doğum şahane birşey ameliyathanede gırgır, şamata, muhabbet şeklinde bir doğum yaşadım Allah herkese böyle rahat bir doğum nasip etsin.:)

Asla panik olma pozitif düşün sadece bebeğini kucağına alacağın ana odaklan.
Eğer panik olursan bu tansiyonuna yansır yani tansiyonunun çıkması veya düşmesi sonucu rahatlatıcı artı sedasyon narkoz vermek zorunda kalabilirler bu da en özel anı kaçırman demek olur.
Bu yüzden asla kesilip, biçildiğini düşünme çünkü acı hissetmiyorsun hatta ben doğumum bitince hadi gidiyoruz dediklerinde aa bitti mi demiştim.:)

çok memnun kaldım baş ağrısı problemim de hiç olmadı gün de 4 lt su içmemin de büyük faydasını gördüm

Kızlar birşey soracağım.Sezeryanlarda sonda takılmıyor diye duymuştum ama burda biri takıldığını yazmış.Takıldı mı sizlere de?

Kızlar birşey soracağım.Sezeryanlarda sonda takılmıyor diye duymuştum ama burda biri takıldığını yazmış.Takıldı mı sizlere de?

evet takıldı ve hiç hoş bir durum değil malesef.anesteziyi aldıktan sonra takmalarını istedim ama olmaz dedilerdevlet hastanesinde yaptım bu arada doğumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…