- 17 Eylül 2016
- 27
- 29
- 38
- 37
Merhaba herkese, 17. Gün önce doğum yaptım, merak edenler varsa benim gibi diye paylaşmak istedim. Aslında normal doğum çok istiyordum, çünkü ameliyat korkum var. Ama 40+3 olunca riskli olur diye alınmasına karar verdi doktorum. Spinal aneztezi ile doğum yaptım. Ameliyathaneye girdim, masada oturtturdular, öne egilmemi söylediler ve belimden iğne yaptılar, ben iğne kalacak sanıyordum, meğerse kalmıyormuş. Sonra uyusmayi hissetmeye başladım. Ayak parmaklarımı oynatabiliyordum ki normalmis. Ben tabii ilk olduğu için panikle 'ayaklarimi kaldirabiliyorum' dedim, kaldır dediler, kaldırıyorum ya dedim. Güldü aneztezist, psikolojik olarak kaldırdığını hissediyorsun dedi sonra doktorum geldi, karın bolgemde birşeyler olduğunu hissediyorum ve deli korkuyorum. Dedim ki basladiniz mı, noluyor. Doktorum 'hayir, bebek nerde ona bakıyorum, kesik ne kadar açalım ona bakıyoruz' dedi. Sonra yukarıdan 'merhabaa' diye ses geldi, baktım doktorum elinde bebegimle duruyordu, şoktan aglayamadim bile giydirip yanıma getirdiler, sonra odaya çıkardılar. Beni dikmek için 15 dakika daha tuttular, bir ara kafam iyice gitti, sarhoş gibi oldum, ekstra uyusturuyorlarmis. Işlem bitince kustum biraz ve ameliyathaneden çıkarken deli kaşıntı tuttu, burnum falan ölüyorum kasintidan dedim ama yarım saat sonra ne kusma ne kaşıntı kaldı. Tabii söyle bir durum var, her bünyenin anezteziye tepkisi farklı. Mesela arkadaşım spinal yaptırdı 1 ay baş ağrısı çekmiş. Aneztezi ekibiniz de çok önemli.
Umarım aydinlatabilmisimdir. Doğum çok farklı bir psikoloji. Ben sakin ve metanetli biriyimdir, ben bile küçük çaplı kriz yaşadım ama hep pozitif düşünmeye zorlandım kendimi. Inşallah sizlerin doğumu çok çok kolay geçer, allah yardımcınız olsun
Umarım aydinlatabilmisimdir. Doğum çok farklı bir psikoloji. Ben sakin ve metanetli biriyimdir, ben bile küçük çaplı kriz yaşadım ama hep pozitif düşünmeye zorlandım kendimi. Inşallah sizlerin doğumu çok çok kolay geçer, allah yardımcınız olsun