spinal anestezi mi, yoksa epidural anestezimi???

ceylan07

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2008
231
2
arkadaşlar merhaba benim 15 gün sonra allah izin verirse doğumum olacak ilki sezeryan buda sezeryan olacak ilk doğumumu genel anestezi şeklinde yaptım ve memnun kalmadım bu doğumumda da kararsızım spinalmi daha iyi epidural mi doktorum spinalden yana ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardımcı olursanız sevinirim..

arkadaşlar merhaba benim 15 gün sonra allah izin verirse doğumum olacak ilki sezeryan buda sezeryan olacak ilk doğumumu genel anestezi şeklinde yaptım ve memnun kalmadım bu doğumumda da kararsızım spinalmi daha iyi epidural mi doktorum spinalden yana ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardımcı olursanız sevinirim..

eğer anestezi uzmanı işinin ehli ise ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Spinalde uyuşma hemen başlıyor, epiduralde 20-30 dk'a kadar uzayabiliyor. Ben spinal oldum ve doğum da çok rahat geçti sonrası da. başağrısı da yaşamadım.. önemli olan anestezi uzmanı kesinlikle.

benim doktorumda spinalden yana ama haklısınız işin aslı anestezi uzmanında bitiyor.anestezi uzmanıyla konuşunca ben epidural istiyorum desem mi bilemiyorum ameliyat sırasında ağrı hissetmekten de korkuyorum.

benim doktorum da spinalden yana ben de 23 kasımda sezeryan olacam inşallah sorunsuz atlatırız

canım benim kuzenim genel cerrah iki anestezi türü de sadece gebelikte değil belden uyuşturma gereken bütün ameliyatlarda kullanılıyor.ikisinde de belden omuriliğe doğru ilaç veriliyor.Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki zar geçilerek daha içeriye sıvının içine veriliyor. o yüzden hemen etki ediyor.Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmiyor.o yüzden epidural geç etki ediyor.şahsen ben omurilik sıvımın içine direk ilaç verilmesini istemem ki benim de doğumum epidural normal olacak kuzenimin 2 doğumu da epidural normal oldu.spinal anestezide baş ağrısı görülme riski falan daha fazla düşünüldüğünde epidural daha iyi gibi çünkü direk omurilik sıvısına verilmiyor ilaç ama spinalde omurilik sıvısına veriliyor.ama sonuçta ikisi de belden uyuşturma.ikiisnde de bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
benim doktorum da spinalden yana ben de 23 kasımda sezeryan olacam inşallah sorunsuz atlatırız
evet inşallah sorunsuz atlatırız ben de çok korku var sizde de korku varmı hangi ilde doğum yapacaksanız merak ettim ben samsunda doğum yapacam birbirimize destek olursak kolay geçer günler

evet inşallah sorunsuz atlatırız ben de çok korku var sizde de korku varmı hangi ilde doğum yapacaksanız merak ettim ben samsunda doğum yapacam birbirimize destek olursak kolay geçer günler

ceylan canım ben de samsunda doğum yapıcam anaklinikte sen hangi hastanedesin canım

X