Spinal anestezi ile doğum yapanların yaşadıkları

Cilekliekler7

Hakediyorum her milimini bu dik gülüşün..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
967
1.687
Merhabalar, 38+2 haftalık hamileyim. 5 gün sonra spinal anestezi ile sezaryen doğum yapacağım. Aslında sezaryeni kendim istedim. Normalde çok soğukkanlı biriyimdir ama nedense doğum konusunda bir türlü soğukkanlı olamıyorum ve normal doğumda hep bebeğimin daha çok zorlanacağını, daha riskli olduğunu düşünüyorum. Gün yaklaştıkça sezaryen korkum da başladı. Ben epidural istemiştim ama doktorum spinal anesteziyi daha çok tercih ettiklerini, daha iyi olduğunu söyledi. Spinal anestezi ile doğum yapanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Son günler geçmek bilmiyor

Bende sezeryan oldum 2 ay once,genel anestezi istemistim,cok rahat oldu boyle,digerlerinden korktugum icin bunu istemistim.

Bana galiba combo yapilacak hem spinal hem
Epidural sanirim bu sekilde yapiyorlar nedenininsordugumda epidural uzun surede etki etmeye basliyor 15-20 dk gibi anne bu esnada ameliyathanede beklerken stres oluyor demisti doktor

Spinal anestezi ile sezaryen oldum. 7 cm açıklıkla hastaneden kaçtığım için zaman çok önemliydi. Anestezi safhası, doğum, dikiş vs. 20 dk içinde halloldu. Çıkışta aşırı üşüdüm dişlerim titredi. Bebeğimi hemen emzirdim, 3 saat sonra ayağa kalktım ve yürüdüm. Ertesi gün hastaneden çıktım, 3. gün gayet normal bir şekilde yürüyebiliyordum. O kadar korkmayın, strese sokmayın kendinizi.

Bana galiba combo yapilacak hem spinal hem
Epidural sanirim bu sekilde yapiyorlar nedenininsordugumda epidural uzun surede etki etmeye basliyor 15-20 dk gibi anne bu esnada ameliyathanede beklerken stres oluyor demisti doktor
Hastaneye göre değişiyor sanırım. Bana da hastanedeki anestezi uzmanlarının spinali daha çok tercih ettiğini, epidurali normal doğum da kullandıklarını söyledi doktorum. hayır bide ağrım sızım var diye şikayet etmeye kalksam 'sen istedin, kendin tercih ettin' der etrafımdakiler eminim. inşallah çabuk toparlarız

Sezaryen ile doğum yapanların çoğundan böyle olumlu şeyler duyuyorum aslında ama sezaryen önyargısı olan 'ne olursa olsun normal daha iyidir' mantığındaki nsanlar korkmama sebep oluyo hep.

Ben de kendi isteğimle spinal oldum. Hastane genel olsun diye ısrar etti ama kabul etmedim. Ben daha ne olduğunu anlamadan bebeğimin sesini duydum. Ve ilk aklıma gelen şey çok kolaymış tekrar yapabilirim oldu. Ben doğum korkusu olanlardanım da:))) Çıkınca çok üşümüştüm. Titreme çok olmuştu. Kısa bir süre sonra yürüttüler. Ne kadar çok yürürseniz o kadar çabuk iyileşirsiniz. Ertesi gün çıktım ve evde hiç yatmadım. İnşallah sizde kolay atlatıp bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız:)

Sezaryen ile doğum yapanların çoğundan böyle olumlu şeyler duyuyorum aslında ama sezaryen önyargısı olan 'ne olursa olsun normal daha iyidir' mantığındaki nsanlar korkmama sebep oluyo hep.
Canım ben 5 aylık ikizlerimi kaybettim normal doğum yaptırdılar. Evet normal doğum sonrası çok rahattı ama inan sezaryenim de çok rahat geçti. Bak ben 7 cm ile girdim sezaryene 12 saat sancı çekip. Hastanedekilerin yüzünden normal doğum yapamadım, keşke baştan kendimi hiç üzmeseydim.

Bana doktorum epidurali sezeryanda kullanmadıklarını söylemişti, spinal anestezi ile sezeryan oldum.
Sondayi anesteziden sonra takmalari icin baya uğraştım. Zaten uyusacak yani, neden canim yansın boşuna.
Bebegi gormek, opup koklamak cok guzel gercekten. Ama ameliyathane cok soguk oldugu icin, bebegi hemen götürüyorlar. Ben de artik bebek gitti, uyanik kalmama gerek yok beni uyutun dedim uyuttu sagolsun anestezi doktoru. Ama soru sorduklari zaman cevap veriyordum cok hafif bi sedasyondu.
Beni 2 sey cok zorlamıştı, biri sezeryan sonrasi ilk ayaga kalkışım (tavsiyem, bunu agri kesici igne yapildiktan yarim saat sonraya denk getirmeniz)
Diğeri de, hemsirelerin karnimdan bastirip, vajinal yoldan kan bosaltmalariydi, ameliyat sonrasi iceri birsey kalmasın diye. Bunu ikinci dogumda konuşacağım, alernatifi var mi diye, acıdan bayılmıştım bir sure sonra, malesef zordu
Bebegimi 5 gun kontrole götürdugumde asansor bile kullanmadim merdivenlerden inip ciktim yani gayet iyiydim

Ay ne guzel icimi rahatlattiniz valla

Kanın boşalması için kum torbası koyduklarını biliyorum ancak bastırıldığını duymamıştım eski Bi uygulamamı acaba

Çokça titredim üşüme hissim yoktu ama yan etki midir bilmiyorum üstüme kat kat battaniye attılar 1-2 saat sonra yavaş yavaş anca geçti o titreme hali.. Çok sinir bozucuydu, konuşamıyordum titremekten.
Ayrıca aynı zamanda 1 aya yakın idrar yapmakta zorlandım. İlk damlalarda gözümden yaş geliyordu.Olabiliyormuş..
Bacaklarımı hareket ettirmek isteyip ettiremedikçe içimde değişik bir his oldu. Şuan bile hatırlayınca Oyy
Onun dışında iyiydim ama.
3. Gün oğlum ameliyata alındığı için defalarca merdiven indim çıktım hastane koridorlarında.. Koşturduk sağa sola.. O derece iyiydim (ya da olmak zorundaydım bilemiyorum)
20 gün kadar yatmakta ve kalkmakta zorlandım ama bu iki eylem dışında ayaktayken sorunum yoktu, gerçi normal yatıp-kalkamama hali, karın içi ameliyat sonuçta.. 13-15 cm arası kesik oluyor.
Yine 20-25 gün arası sadece sırt üstü yatabildim. Yan yatınca içimdeki organlar yer değiştiriyor gibime geliyordu
Bir de söylendiği gibi Bel ağrısı, baş ağrısı gibi hiçbir olumsuz tecrübe yaşamadım ve kalmadı bana..

Ilk gun hic bas agrim olmadi, 2.gunun sonunda basladi ama zorlayici derecede değildi. Sesten ve isiktan rahatsiz oluyordum sadece biraz. Bir-kac gun surdu gecti. Bel ve sirt agrisi da belirgin birsey yasamadim ama surekli emzirmek zor. Rahat pozisyonda olmak lazim, iki buklum durunca bel ağrıları kacinilmaz. Herşeyjn sucunu da anesteziye atmamak lazım

Ay ne guzel icimi rahatlattiniz valla
Rahat olun gerçekten korkacak bir şey yok benim acı eşiğim düşüktür ama ben bile dayandım yani:)) beni tanıyanlar başta eşim şok oldu çabuk toparlandım diye arkadaşlar yazınca aklıma geldi benimde karından bastırınca çok acımıştı ama ben sorumluluk alıp devam ettirtmedim. Ondan sanırım sonrasında çok kanamam oldu. Birde sondayi uyuşmadan sonra taktırmak için savaştım ve kazandım

Güncelleme ; bebeğimi çok şükür kucağıma aldım. Ama spinal anestezi tutmadı, uyuşmadım ve mecbur genel anestezi yapıldı. Benim için ilk gün çok zordu. Kendime gelmem zaman aldı ve ciddi ağrıyla uyandım. Bir de arkadaşın dediği gibi kanın çıkması için karnıma 2 saatte bir gelip bastırdılar ölüm gibi bişeydi gerçekten. İlk ayağa kalkmışım da keza öyle. Bi an hiç iyi olamicam galiba diye düşündüğüm oldu. Ama ertesi gün çok daha iyiydim. Kendi başıma tuvalete gitmeye yürümeye başladım. Sadece yatağa yatmak, yataktan kalkmak zor. Bu kadarı bile ilk halimle kıyaslayınca mucize gibi geliyor. Şimdi bebeğimi tek başıma kucağıma alıp rahatlıkla emzireceğim günleri bekliyorum

Merhaba doğum yaptınız mı spinal anestezi ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…