Gebeliğe Hazırlık Spermiyogram testi -Yardım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

venus-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
398
363
53
Merhaba, eşimin sperm testi sonuçlarını bilenler yorumlayabilirse çok sevinirim arkadaşlar..

Miktar 4 ml
Sayı 16.4 milyon
Total sayı 65.60 milyon
Total motil sperm sayısı 36 milyon
Hızlı ileri hareket 10 %
Yavaş ileri hareket 35 %
Yerinde hareket 10 %
Hareketsiz 45 %
Motilite indeks 90
Fertilite indeks F.possible

Son düzenleme:
Canım sayı olarak sıkıntı yok ancak hareketlilik biraz düşük gibi ama gebeliğe engel olacak kadar değil diye düşünüyorum morfolojisine bakılmadı mı?

Hız da sayı da düşük malesef. Bi de morfoloji bakılsaymış iyi olurmuş.

Hız da sayı da düşük malesef. Bi de morfoloji bakılsaymış iyi olurmuş.
Aynı anda cevap yazmışız sanıyorum :) Sayı o kadarda düşük değil bence ztn 60-80milyon da yeterli bir sayı diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum acaba?

mimoza__ E Efulimm41 morfoloji dediginiz nedir acaba? Ben tamamını yazmadım ama fotoğraf paylaşayım.. Eki Görüntüle 2173364
Morfolojiye bakılmamış morfoloji spermin yapısına bakıyorlar yani baş anomalisi kuyruk anomalisi var mı varsa ne kdrnda var onlar hakkında bilgi veriyor sayıdan daha önemli birşey şimdi isterse 200milyon olsun morfolojide sıkıntı varsa gebelik zorlaşıyor maalesef

Aa doktor hic söylemedi morfolojiyede baktırın diye

Aa doktor hic söylemedi morfolojiyede baktırın diye
Vardır doktorunuzun da bir bildiği zaten sonucunuzu gösterdikten sonra o sizi yönlendirecektir biz sadece kendi deneyimlerimize göre yorum yapıyoruz Doktorların da yöntemleri kendilerine göre değişiyor

Aynı anda cevap yazmışız sanıyorum :) Sayı o kadarda düşük değil bence ztn 60-80milyon da yeterli bir sayı diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum acaba?
60-80 iyi ama toplamda o. Mililitredeki önemli. Yani 16.4 milyon.

Vardır doktorunuzun da bir bildiği zaten sonucunuzu gösterdikten sonra o sizi yönlendirecektir biz sadece kendi deneyimlerimize göre yorum yapıyoruz Doktorların da yöntemleri kendilerine göre değişiyor
Teşekkürler salı günü gideceğiz doktora.O zaman soracağım morfolojiyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…