- 2 Haziran 2023
- 456
- 345
- 23
- 39
- Konu Sahibi bittercikolatambeniim
biraz korkum var nasıl bi işlem bu acılı mı ? Nasıl yapılıyo yani siz devlette mi yaptırdınız ?
Haklısınız regl olduğumda doktoruma gideceğim o da diyebilir hsg falan kesin benim anlamadığım rahim filmi ve histereskopi farkı ne aynı anda mı oluyo farklı mı
Kuzum benim durum şu. Ben aylardır herşeyin normal sizin çocuğunuz olur diye kadın doğumdan kışkışlanan biriyim. Geçenlerde kafama esti ve kısırlık infertiliteye randevu aldım. Doktor herşeyin normal olduğunu görünce bir de hsg ve histeroskopi yapalım dedi. Bugüne kadar kimse beni yönlendirmemişti.5.000 tl ye bir ilaç aldık köpük, o köpükle hsg çekildi geçen cuma. Evet acılı mı acılı. Aynen çok yoğun ve ağrılı adetin ilk günü gibi. O sıvı geçerken karnın delicesine ağrıyor ama çekilmeyecek bi acı değil dayanılır gayet gözün korkmasın...HSG rahim filmi oluyor benimki hyfosy diye geçiyor köpüklü rahim filmi. Histeroskopi ise kameralı bi cihazla ve kesici bir aletle içine girip ne sorun varsa hem canlı kanlı gördükleri hem de o sorunları çözdükleri işlem. Polipler rahimde perde yapışıklık miyom hepsi bu işlemle görünüp tedavi ediliyor...Rahim filminde tüplerden sıvı rahat geçti benim ama birinden geçerken minik bi tepenin üstünden geçti doktor bunu histeroskopide ne olduğunu görürürz demişti.Neyse bana ameliyat önlüğünü giydirip yatırdılar ofis operatif histeroskopi olarak geçiomuş adı. Doktor cihazla içime girdiğinde yaklaşık 4 tane polip gördü. O görünen engebe polipmiş. 4 polipin hepsini aldı alırken de ben ekrandan kopmalarını izledim. Acımadı ağrımadı desem yalan söylerim. Bu arada iki işlemde 1 saat arayla oldu önce film sonra histeroskopi.Çok ama çok şiddetli bir acıydı. Ne anestezi verdiler ne bişey.Doktor bunu normalde ameliyat günü verip narkozlu yapıyormuş. Ama baktı ben çok dayanıklıyım ve pozitifim işlemi tamamladı.. Çok acıyormu evet acıyor bağırsakların rahmin patlıyor gibi acıyor ama dediğim gibi ben biraz köpek canlıyım dayandım :)Parçalardan biri de patolojiye gitti.İşlem esnasında hemşireler walla için tertemiz oldu bugünleri değerlendirin gebe kalma ihtimalin çok yüksek artık dedi. İşlem sonrası çarşıda gezdik baya yürüdük bile. 1 hafta kanamam oldu şimdi durdu.Ağrıya acıya katlanamıosanız anestezili yaptırmanızı tavsiye ederim.Soracağınız sorular olursa burdayım :) Naçizane fikrim vakit kaybetmeden film çektirmeniz. en azından bir sorununuz varsa ona göre hareket edersiniz.