- 8 Kasım 2007
- 224
- 0
sen kontrollere gittin mi..
tetkiklerin yapıldı mı..
yumurta takibi yaptır daha da kolaylaşır işin..
rahim filmi çekilmişti sadece
bakalım işallah dahada kolaylaşır işim a.s.
tesekkurler a.s.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sen kontrollere gittin mi..
tetkiklerin yapıldı mı..
yumurta takibi yaptır daha da kolaylaşır işin..
merhaba arkadaşlar dün eşim siperm testi yaptırdı sonuçlar:
volüm:2,6 /cc
renk:sarımtrak
pH:8.5
vikozite+)
likefaksiyon:10 dak.
fruktoz+)
spermatozoa sayısı:53.000.000
totel spermatozoa sayısı:137.800.000
hızlı ileri hareketli: %39
yavaş ileri hareketli: %29
yerinde hareketli: %10
hareketsiz: %22
morfoloji(W.H.O.kriterleri) normal: %25 anormal: %75
arkadaşlar kağıtta ne yazıyosa aynen aktarıyorum sperm kons. 43,4 m/ml hareketlik(a,b,c) 70,5 % ileri hızlı hareketlilik(a)17,1 % ileri yavaş hareketli(b) 35,3 % yerinde hareketlilik(c)18,1 % hareketsizlik(d)29,5 % yuvarlak hücreler n.a. m/ml rbc n.a. m/ml yaşayabilirlik n.a.% morph:% normal formlar* who 3 rd 40,5 motil sperm kons.30,6 m/ml ileri hızlı hareketli(a)7.4 m/ml ileri yavaş hareketli(b)15,3 m/ml fonksiyonel sperm kons. 14,2 m/ml hız 10 mic/s sperm motilite indeksi 112 tum sperm 65,1 m/ejac. hareketli sperm(a,b,c) 45,9 m/ejac ileri hareketli sperm(a,b)34,1 m/ejac fonksiyonel sperm 21,3 m/ejac manuel morfoloji%( normal formlar, hkafa anomalisi, boyun anomalisi, kuyruk anomalisi, stoplazmik şişkinlik, iğne başlılar ) ( ) bunların hepsinin karşısındada n.a. % yazıyo biokimya a-glukozid n.a. mu fruktoz n.a. mmol/l cinko n.a. mmol/l ayrıca ornek tipi washed likifikasyon normal görünüm normal hacim 1,5 ml viskozite normal ph 7,9 lokosit kons. >1 m/ml en son yorum kısmınada n.a. yazılmıs doktor bu sonuca göre bebek olur demiş siz ne diyosunuz arkadaşlar
eşimin spermiyogram test sonuçları. 6 yaşında bir kızım var. Normal yoldan hamile kalmıştım. 1 senedir korunmamamıza ragmen hamile kalamadım.Yorumlarsanız sevinirim.
Görünüm;gri-opak
miktar; 4.0
ph; 8.0
vizkosite;normal
Sıvılaşma süresi;uzamış
Lökosit;18-20
Eritrosit;5-6
Aglutinasyon;+
İmmatür; 9
MİKROSKOBİK İNCELEME
a) Progresif hareketli; %10
b) Yavaş hareketli; %15
c) yerinde hareketli; % 15
d) Hareketsiz; %60
SAYI
1 ml de 59,800,000
Baş anomalisi;
normal başlı; %66
çift başlı; %2
büy. küç. baş;%19
uzun- yuv baş; %13
KUYRUK ANOMALİSİ
kuyruksuz %6
çift kuyruk %2
başsız %8
NOT; Arkadaşlar diğer yorumlarda morfoloji den bahsetmişler bizde böyle bir değer yok. sanırım buda önemli. Bu değer için başa bir test mi yaptırmamız gerekiyor? şimdiden teşekkürler
merhaba arkadaşlar dün eşim siperm testi yaptırdı sonuçlar:
volüm:2,6 /cc
renk:sarımtrak
pH:8.5
vikozite+)
likefaksiyon:10 dak.
fruktoz+)
spermatozoa sayısı:53.000.000
totel spermatozoa sayısı:137.800.000
hızlı ileri hareketli: %39
yavaş ileri hareketli: %29
yerinde hareketli: %10
hareketsiz: %22
morfoloji(W.H.O.kriterleri) normal: %25 anormal: %75
rahim filmi çekilmişti sadece
bakalım işallah dahada kolaylaşır işim a.s.
tesekkurler a.s.
eşimin spermiyogram test sonuçları. 6 yaşında bir kızım var. Normal yoldan hamile kalmıştım. 1 senedir korunmamamıza ragmen hamile kalamadım.Yorumlarsanız sevinirim.
Görünüm;gri-opak
miktar; 4.0
ph; 8.0
vizkosite;normal
Sıvılaşma süresi;uzamış
Lökosit;18-20
Eritrosit;5-6
Aglutinasyon;+
İmmatür; 9
MİKROSKOBİK İNCELEME
a) Progresif hareketli; %10
b) Yavaş hareketli; %15
c) yerinde hareketli; % 15
d) Hareketsiz; %60
SAYI
1 ml de 59,800,000
Baş anomalisi;
normal başlı; %66
çift başlı; %2
büy. küç. baş;%19
uzun- yuv baş; %13
KUYRUK ANOMALİSİ
kuyruksuz %6
çift kuyruk %2
başsız %8
NOT; Arkadaşlar diğer yorumlarda morfoloji den bahsetmişler bizde böyle bir değer yok. sanırım buda önemli. Bu değer için başa bir test mi yaptırmamız gerekiyor? şimdiden teşekkürler
arkadaşlar ben endometrioszi hastasıyım ve denemelrimize rağmen çocuğumuz olmuyor..doktora gideceğiz yumurta sayıma,eşimin sperm sayısına ve tüplerimin açık olup olmadığına bakılacakmış..ama bu işlemler nasıl oluyor mesela yumurta sayımı için ultrasonamı giricem nasıl bir test uyguluyorlar bu tecrübeyi yaşayanlar bana yardımcı olsun lütfen
Tuliny canım sağolasın , çok iyi ilgileniyorsun bu topikle. Ben sık giremediğimden sorular haliyle birikiyor ve cevapsız kalıyor. Sen arkadaşlarımızı cevapsız bırakmıyorsun. Allah senden razı olsun. Gönlüne göre versin inşallah. Şeniz :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:
sende sağol nevocum..
anlamasam birşey diyemem de..
başıma geldiğinden araştırıyorum hala..
arkadaşlara yardımcı olmak çok hoşuma gidiyor..
bu durumda insan çok çaresizmiş gibi oluyor..
bende aynıydım birileri birşey desin diye bakıyordum hep..
inş anne olmak isteyen herkesin yardımcısı olsun..
sana da hayırlı doğumlar nasip etsin inş.. Şeniz
slm eşimin spermiyogram sonuçları inşallah en kısa zamanda cevap bulurumSperm kons. 43,4 m/ml hareketlilik (a+b+c) 70,5 % ileri hız hareketlilik(a) 17,1 %ileri yavaş hareketli(b) 35,3% yerinde hareketlilik(c) 18,1% hareketsiz(d) 29,5% morph:%normal formlar* WHO3rd 40,5% motil sperm kons. 30,6m/ml ilerihızlıhareketli(a)7,4m/ml ileri yavaş hareketli(b)15,3m/ml fonksiyonelspermkons.14,2m/ml hız10mic/s sperm motilite indeksi112 tüm sperm65,1m/ejac. hareketlisperm(a,b,c)45,9m/eajec. ilerihareketlisperm(a+b)34,1m/ejac. fonksiyonelsperm21,3m/ejac yuvarlakhücrelerN.Am/ml RBC N.A.m/ml yaşayabilirlikN.A.% MANUEL MORFOLOJŞİ %normal formlarN.A.% Hkafa anomalisiN.A.% boyunanomalisiN.A.% kuyrukanomalisiN.A.% stoplazmikşişkinlikN.A.%iğnebaşlılarN.A.% BİOKİMYA a-glukozidN.A. mU fruktozN.A.mmol/l cinkoN.A.mmol/l şimdiden teşekkürler
ornek tipi washed likifikasyon normal görünüm normal hacim1,5ml viskozite normal PH7,9 lokosit kons.>1 m/ml sperm kons. 43,4 m/ml hareketlilik(a+b+c)70,5% ileri hızlı hareketli(a)17,1% ileri yavaş hareketli(b)35,5% yerinde hareketli(c)18,1% hareketsiz(d)29,5% morph:%normal formlar* WHO3rd 40,5% motil sperm kons. 30,6 m/ml ileri hızlı hareketli(a)7,4 m/ml ileri yavaş hareketli(b)15,3 m/ml fonksiyonel sperm kons.14,2 m/ml hız 10 mic/s sperm motilite indeksi 112 tüm sperm 65,1 m/ejac. hareketlisperm(a+b+c) 45,9 m/ejac. ileri hareketli sperm(a+b) 34,1 m/ejac. fonksiyonel sperm 21,3 m/ejac. aglutinasyon - agregasyon- yuvarlak hücreler N.A. m/ml RBC N.A. m/ml yaşayabilirlik N.A. % MANUAL MORFOLOJŞİ %normal formlar N.A. % HKafa anomalisi N.A. % boyun anomalisi N.A. % Kuyruk anomalisi N.A. % stoplazmik şişkinlik N.A.% iğne başlılar N.A. % BİOKİMYA a-glukozid N.A. mU fruktoz N.A. mmol/l çinko N.A. mmol/l kusura bakmayın önceki msj cevaplanmadı diye tekrarladım ama yanlış yazmışım şimdi olmuştur umarım teşekkürler
slm arkadaşlar.eşimin varikosel ameliyatı sonrası sperm sayısının düzeldiğinden bahsetmiştim.ama benim adet düzenim bozulmuştu.dün tekrar dr a gittim hormon ve usg sonuçlarım normal bana farlutal verdi daha sonra da gebelik istediğim içim klomene başlayacakmış bu nasıl bi süreç olacak bilgisi olan var mı?