Erkek İnfertilitesi Sperm testinden anlayan bi baksin nolur.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

bursadagocmengelin

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2019
83
23
29
Kızlar moralim çok bozuk 1 senelik evliyiz cocugumuz olmuyor diye doktora gittik eşimden sperm testi istediler ve ultrasyon yaptilar ultrasyonda sıkıntı yok ama sperm testi hüsran. Doktor normal gebelik için yeterli sperm yok normal gebelik olmaz dedi. Anca tüp bebek dedi. O kadar üzüldüm ki hiç boyle birsey beklemiyordum eşim de çok üzüldü.Doktor bi ilac verdi 700 tl verdik aldik bunu 3 ay kullan gel ona gore yolumuzu cizip konusalim dedi. Sonuclari ben bazi yerlere gosterdim bu sonuclarla tüp bebekte olmaz bosuna para harcamış olursunuz dediler. Anlayan varsa bi baksin nolur ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum bilmedigim konular. Hemen tup bebek arastirmalimiyim yoksa biraz beklemelimiyim. Nolur yardim edin bilgili olanlar.

Konsatrasyonu düsük oldugu icin degerlendirme yapılamamış bence testi tekrarlayın bi 10 gün sonra 3 gün cnsel perhiz yaparak testi versin esiniz

İlacı aldınız mı. Çok pahalıymış. Ben analızden anlamam ama en az 3 kez isterler test ona göre karar verilir. Ayrıca benim eşime de Dr direk tüp bebek dedi. Hormon dahi istemeden. Bende işinde iyi olan bir prof a gittim. Adam ikimize de muayene odasına aldım sorular sordu, tahlil istedi elle muayene etti. Genetiğe kadar istedi. Öyle direk kafadan yorum yapmadı. Başka hastaneye de görünün bence

Hormon testi yaptilar bi sıkıntı cikmadi onda aldik ilaci 3 ay kullan gel yine sperm testi yapalim dedi

Bunu biliyorduk 3 gunden sonra gitmistik 3 ay sonra yine test yapilacak bakalim benim merak ettigim gercekten bu sonucla tüp bebekte mi olmaz
5 milyondan daha az oldugunda tüp bebek düsünulür... neden olmasn tüp bebekle 1 tane spermi olanlarda bile basarı sağlanabiliyor... bu degerlerle tup bebekle sansinizi denemeniz iyi olur ama normal yolla zor gibi... 3 ay sonraki testinize gore karar verirsinz bu sürecte esinize keciboynuzu özü icirin derim

Aldim tozunu yiyor yogurtla ceviz veriyorum her sabah findik filan. Insallah tup bebekle olur

Tüp bebekte bilgisi olan var mi peki merak ediyorum hani 1. Denememizde tuttu 2. Denememizde tuttu deniyor ya onlarda her seferinde ayri ayri mi tup bebek parasi veriliyor ornegin 15 bin 15 bin mi her defasinda

Tüp bebekte bilgisi olan var mi peki merak ediyorum hani 1. Denememizde tuttu 2. Denememizde tuttu deniyor ya onlarda her seferinde ayri ayri mi tup bebek parasi veriliyor ornegin 15 bin 15 bin mi her defasinda

Merhaba canım bende bursadayım sizin gibi erkek infertilitesi bizimde. 2. Tüp bebek denememle hamileyim şuan. Tüp bebek tedavinde sayı ve kalite olarak fazla embriyon olursa donduruluyor embriyoların. Mesela ilk transferin tutmadi diyelim ozaman dondurulmuş olanlardan kullanıyorsun sadece transfer parası ödüyorsun. Ama dondurulmaya yeticek embriyon yoksa bi sonraki tedavine sıfırdan başlıyorsun. İstersen özeldende yazabilirsin bana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

İyi akşamlar bizde 5 yıllık evliyiz cocuk sahibi olmak için uğraşıyoruz gitmedigimiz yer kalmadı diyebilirim. Süreç biraz zor oluyor ama bu işe baslarken tek doktorla bi kere yapılmış tahlillerle kalmayın baska doktorada gidin. Benimde 3.denememde hamile kalmıştım ama maalesef 6aya girdigimizde kalbi durdu kaybettik esimin yumurtalık kanseri oldugunu ogrendik ve tek yumurtaligi alındı zatrn 3.denememizde tese olarak hamile kalmistim suan nedurum sperm var mı bilmiyoruz bile. Kolay degil ama moralini yuksek tut rabbim inşallah bizlerede evlat nasip edecek sormak istedigin bisey olursa bildiğim biseyse yardımcı olurum

Cok tesekkurler Allah buyuktur insallah isteyen herkesin hayirli saglikli bebegi olur amin insallah

Cok tesekkurler siz bursada nerde yaptirdiniz acaba arastiriyorum bende bi kac isim önde cikiyo doktor olarak siz nerde yaptrdiniz ve ortalama ne kadar tuttu

Cok tesekkurler siz bursada nerde yaptirdiniz acaba arastiriyorum bende bi kac isim önde cikiyo doktor olarak siz nerde yaptrdiniz ve ortalama ne kadar tuttu

Ben jimer suat hazerde yaptırdım bu defa. Suat beyle ilk denememde pozitif oldu inşallah sağlıkla devam eder. Ortalama 22 bin tuttu ben histereskopide oldum ve embriyo dondurma ücretide dahil bu fiyata. Merkezlerde fiyatlar hemen hemen aynı. 8-9 bin tüp bebek diyorlar ama ilacı ve ekstralarıyla 20 bini buluyor.

Anladim çok tesekkurler

Merhaba eşiniz gece yatmadan keçiboynuzu çayı yapın kürü olarak geçer proxedd plus diye bir ilaç var onu kullanın vede bulabiliyorsa arada anason içsin eşimin öyle yükseldi hala devam ediyoruz sadece anason ile 0 dan 1 milyona çıktı şimdi diğerlerine başladık

merhaba... sperm sayınız nerdeyse hiç yok denecek kadar az sizi üzmek için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın ama ordada yazıyor 5'in altında olunca değer görünmez diye
lütfen eşinize geç olmadan hormon tahlili yaptırın
bazen sorun hormonlardan kaynaklı olabiliyor

İyi bir ürologa gitmelisiniz ama bu ürolog erkek infertiletisiyle ilgilenmeli çünkü normal bir ürolog eşime varikosel var diye ameliyat edecekti sonra kaç doktora gittik yok varikosel falan biz Ankara'da Kaan aydosa gitmiştik hem hormon tedavisi vermişti eşime hem vitamin şimdi ikinci çocuğumuza hamileyim tekrar o ilaçları kullandık öyle hamile kaldım. Tabi ısırgan çayı hergun havuç suyu domates suyu çakşır suyu vs. bunları da kullandık bunları da Kaan Aydos tavsiye etmisti çok emek isteyen bir şey ama mesela 1 milyon sperminiz var tüp bebek yaptirsaniz bile sperm dna hasarı yüzünden tutmayabiliyor ve ne yazık ki çoğu tüp bebek merkezleri tutmadığın da soyluyorlar sperm dna hasarı olabileceğini. Abim de gitmişti Kaan aydosa sadece 2 sperm bulundu sonra ilaçları kullandı sperm sayısı arttı milyonlara cikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…