Sperm sayısı 21 milyon hareketlilik %47

nurceren

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
272
30
323
merhaba doktor bey. biz yaklaşık iki yıldır istememize rağmen çocuk sahibi olamadık. bana yapılan testlerde bir problem yoktu. eşimin sperm testinde olumsuzluklar vardı. sperm sayısı 21 milyon hareketlilik %47 ama hızlı ileri hareketlilik 0 yavaş ileri hareketlilik %33 yerinde hareketlilik %14 morfoloji %1 çıktı. bu sebeple çocuk sahibi olamıyoruz. tesleri aralıklı olarak üç kez yaptırdık hemen hemen aynı sonuçlar çıktı. çalıştığımız yerden dolayı tedavi için yaz tatilini beklemek zorundayız. daha önce gittiğimiz doktor aşılama da şansımızın yüksek olduğunu söylemişti. buna çok inanmak istiyorum ama bu sayı aşılamada çok düşük bir şansımız var sanırım araştırmalarım ve burdaki yorumlardan bunu çıkardım. sizce aşılamada şansımız ne kadar yoksa direk tüp bebek tedavisine mi başlamalıyız. eşim de bende çok yıprandık artık bir an evvel çocuk sahibi olmak itiyoruz. aşılama bizim için zaman kaybı mı olur. lütfen bir yol gösterin. şimdiden teşekkür ederim.

merhaba
bu değerlerle aşılama yönteminin sizin kendiliğinizden gebe kalabilme şansınızdan daha fazla bir şans yaratacağını düşünmüyorum.Muhtemelen tüp bebek tedavisine yönlenmeniz daha uygun olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…