Ben gitmedim eşim tek gitti OMEGA 3 ve promenk vermiş birde liste vermiş yemesi ve yememesi gereken şeylerin olduğuya aslinda bende morfoloji testi yaptirmadigimiz icin tam hakim degilim sadece okudugum madariyla sayi arttikca kalite arttikca duzelen arkadaslar oldugunu okudum. insallah sizdede etki edee. doktoe hic bi sey onermedimi morfoloji icin sadece asilamami dedi direk.
Ultrasona girmesinde fayda var aslında.benim esime elle muayenede yok varikosel ama ultrasonla emin olalim demisti tabi giremeyince benim aklimda var hala o. bizde ayni sadece beslenmeye agirlik veriykrum saglikli seyler yedirmeye calisiyorum
aaa bizede yok gibi dedi :) ya simdi izin almayi sevmiyor esim muayene sekli falan suan bu konuya yabanci oldugu icin rahatsiz ediyor normallestirmeye calisiyorum onun iicn insallah ilk firsatta yeniden bi gun alabilirizUltrasona girmesinde fayda var aslında.
Bizimkide ilk elle muayeneydi. Yok gibi demişti doktor. Sonra ileri derece çıktı. Bazen anlayamayabiliyorlar.
anladim canim insallah duzelir bi kac doktor var bu durumlari tedavi eden ama sende arastirmisindir zaten.Ben gitmedim eşim tek gitti OMEGA 3 ve promenk vermiş birde liste vermiş yemesi ve yememesi gereken şeylerin olduğu
Var tabi de tedaviye yeni başladık ise yaramazsa son çare iyi bir doktoranladim canim insallah duzelir bi kac doktor var bu durumlari tedavi eden ama sende arastirmisindir zaten.
en dogrusu o biz yasimizdan dolayi acele ediyoruz bu yuzden bazen yanlis yonlendiriliyoruz doktolar tarafindan.Var tabi de tedaviye yeni başladık ise yaramazsa son çare iyi bir doktor
İnşallah bizde bekliyoruz ama beklemek de çom zor gerçekten hemen hamile kalıp hemen kucagıma almak istiyorumkendimize belirli bi sure verip duzelmeyi beklemek bana mantikli geliyor ben kendimle ilgili bi problem varmi bilmiyorum ama esim icin asilamadan once duselmeyi beklicem umudum var benim sizdede olsun bu degerkeri duseltip hamile bi cok arkadas gordum.
Allah size de tez vakitte nasip etsinen dogrusu o biz yasimizdan dolayi acele ediyoruz bu yuzden bazen yanlis yonlendiriliyoruz doktolar tarafindan.
aynen oyle simdi esimin kuzeni dogum yapmis onun haberini aldik o kadar tuhaf oldum ki eve uc kisi donecekler. herseyi dusunuyorum zor geliyor artik.İnşallah bizde bekliyoruz ama beklemek de çom zor gerçekten hemen hamile kalıp hemen kucagıma almak istiyorum
Gerçekten isteyene çok zor beklemekaynen oyle simdi esimin kuzeni dogum yapmis onun haberini aldik o kadar tuhaf oldum ki eve uc kisi donecekler. herseyi dusunuyorum zor geliyor artik.
canim ben hep soyle dusunuyorum sayi kisminda 0 yazanlar var vucudunda hic sperm bulunmayanlar var evet bizi zorlayan bi surec ama yukselip asilama yaptirma yada dieek bu sonuclarla tup bebek yaptirma imkanimiz var en azindan. tup bebek ihtimali olmayanlari dusununce biz yine daha sansliyiz. insallah tedavi cevp verir ben yukselen gordum o yuzden sayi hiz artirmak zor olmaz diyenlere kulan asmiyorum hic varikosel vardie mesela ameliyattan sonra bi amda artar sayi skma o yuzden canini.Selam bende yazayım , eşim çok istedi en başından berri o yüzden hiç korunmadım , her ay bu ay oldu şu belirtim var bu belirtim var diye kurdum durdum ama piskolojim benimle oynuyomuş . Biz yurt dışındayız tatil için geldimizde ben kadın doğuma gittim bende bi sorunmu var diye oda herşey çok iyi gözüküyor zaten daha 6 aylık evliymissin 1 yılda olur dedi; ama ben sperm testi istiyorum aslında hatta yarın randevumuz var dedim oda bizim laboratuar çok iyidir madem pehriz süresinide yapmışsınız burda isterseniz yaptırın dedi. Biz yaptırdık ama aklımızdan asla kötü bişey gelmedi . Hatta bana onun sonuçları temiz çıkarsa bekle 6 ay daha sonra hsg çektir dedi onu araştırıyordum yaşadımız ülkede hsg yasak yapılmıyo diye ne zaman gelsek diye düşünürken akşam msj geldi . Hiç iç açıcı değil sonuçlar istenilenin çok altında acil üroloji dediler ( türk doktorlarına sonsuz güvenirim ) direk ürolojiye gittik ertesi günü oda hormon testi vs derken sayı az kısırlık var diyemem ama tüp bebek tek çağre dedi . Yıkıldım soru bile soramadım hormonları eşimin çok yüksek değil allaha şükür fsh ve lh sadece 5/6 sayı farklılar olması gerekenden tedavisi varmı bile diyemedik . ( doktorumuz kabaydı ) ve canımızı çok yaktı sözleriiyle .Oradayken tüp bebek merkezinden aklıma bahçeci geldi hemen aradım günümüz yaklaşmıştı dönmeliydik bi kaç güne cem beyden istiyodum sabri hocanın zamanı var dediler olur dedik gittik görülmemizi yaptık hsg istedi amh istedi birdaha geldik türkiyeye derken eşime proxxed plus yazdı bana ise başka bi takviye gelmeden bi ay önce başla dedi bana şimdi şubat yada martta gelicem inşallah bu arada . Yaptıklarım keçi boynuzu kürü
Kuru incir zeytin yağında
Çörek otu yağı
Eşim buradada ürolojiye gitti bugün ayrıntılı mr istenildi testistlerden varikosel vs varmı diye
Yarında tekrar hormon ve sperm testi verecek umudum az ama bundada vardır bi hayır rabbim sevdiği kullarına zor sınavlar verirmiş
Tot sayı 4 milyon
1ml sayı 1 milyon
İleri hareketli yok
Yerinde hareketli %5
Morfoloji %2/3 arası ( iki farklı testte iki farklı sonuç aldık )
Doktorum bize bi tane kalitelisi yetecek sen 4 milyon taneden bahsediyosun kafanı rahat bırak diyo ama üzülüyorum stres yapıyorum duygusallaştım herşeyden etkileniyorum
Uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar
Olabilir canım senin isimde bana tanıdık geldi:) amin sağolasın inşallahgozun aydin canim kucaginada almak nasip olur insallah. yanlis mi hatirliyorum agustosu bekleyelim diye bi konum vardi sanki ordada konusmustuk sizinle belki ismi benzetiyorum.
canim hizli ileri hareker dusuk ama ben su olmaz diyen doktorlari pek sevmiyorum o kadar cok arastirdim ki bi degerler duzelen bi suru kisi var. ileri hareket 32 olmali diye okumustum ama suanki standarlara gore ileri ve yavason toplami 32nin uzerinde olmasi isteniyor. ultrason sonucunuza bakin varikosel yoksa hemn takviye kullanin sigara icmiyosa havuc suyu hizda en etkilisi ama sigarayla havuc suyu ters etki yaratiyormus. onun disinda ben sperra takviye vitamini oneririm. sen domtora git gel yeniden yaz. ve bence baska bi doktorada sonuclarini goster morfolojiyinin normal degerini bilmiyorum ona bi sey diyemicem o yuzden.Arkadaşlar merhaba eşimin test sonucu nasıl sizce doktor normal yolla gebelik olmaz dedi dün ultrason çekildi pazartesi doktora göstereceğiz
valla canım direk öyle söyledi. ben hemen bi macun aldım keçi boynuzu kürü felanda yapıyorum umarım iyi gelir. sigara kullanıyor bırakma gibi bir isteğide yok. sonucu burdan tekrar yazarım canımcanim hizli ileri hareker dusuk ama ben su olmaz diyen doktorlari pek sevmiyorum o kadar cok arastirdim ki bi degerler duzelen bi suru kisi var. ileri hareket 32 olmali diye okumustum ama suanki standarlara gore ileri ve yavason toplami 32nin uzerinde olmasi isteniyor. ultrason sonucunuza bakin varikosel yoksa hemn takviye kullanin sigara icmiyosa havuc suyu hizda en etkilisi ama sigarayla havuc suyu ters etki yaratiyormus. onun disinda ben sperra takviye vitamini oneririm. sen domtora git gel yeniden yaz. ve bence baska bi doktorada sonuclarini goster morfolojiyinin normal degerini bilmiyorum ona bi sey diyemicem o yuzden.
benim esimde kullaniyor ilk ay azaltti degerler yukselince demekki bi sey olmuyor deyip dikkat etmeyide birakti :) siz beslenmeye dikkat edin bn her zaman ayni saatte degil ama haftada 3 4 gun muz nar bitter cikolata havuc yetirdiyorum her sabah aksamda keciboynuzu ozu iciyor bide ilac var iste onun disinda bi sey yapmiyoruz umarim duzelme devam eder. bence ise yariyor.valla canım direk öyle söyledi. ben hemen bi macun aldım keçi boynuzu kürü felanda yapıyorum umarım iyi gelir. sigara kullanıyor bırakma gibi bir isteğide yok. sonucu burdan tekrar yazarım canım
Canim varikosel varsa ki bakilsin bence bi an omce ertelemiyin benim esimin toplam sayisi 3 milyondu ameliyattn 1 bucuk sene sonra hamile kaldim cook sukur.Rabbim sizlerde bi an once saglkla nasip etsin .Konum vardir 3 mil. 270 mil.diye bende orada yaotiklarimi yazmistm.2017de acilan bi konuyu okurken biraz etkilendim genelde problemler ayni herkes kendi derdine care arayip birbirine moral vermis.
biz onlarin 2019 topigi olalim ve insallah simdi kafamizdaki belirsizliklerle dertlesirken birbirimize bebek haberleri verelim ☺
biz yaklasik 1 yildir bebek istiyoruz esimi ikna etme surecinden sonra bizde spermdeki sorunlarla tanistik. hic fikir sahibi degilken artik neredeyse tum ayrintilari bilir hale geldim ben kendi surecimi paylasmak istiyorum sizinle. ilk once ben hormon testleri falan yaptim onun disinda doktor vajinal muayeneye yumurta rezervine falan henuz ihtiyac yok dedi benim aklim ama hep esimde bi problem varsadaydi ve kotuyu cagirdim 5 ay gibi bi israr surecinden sonra esime test verdirdim. ilk sonucumuz toplam 39 milyon sperm 15 ileri hareket 20 yavas hareket kalan kisim hareketsiz ve yerinde hareketli 80 de canlilik. bulundugum sehirde sadece bunlara bakilabiliyor. morfolojiyi dna hasari baktirmadik ilk doktorumuz hic bilgi vermeden bize bi ilac yazip gonderdi ben ne soracagimi bile bilmeden odadan ciktim ve basladim arastirmaya sperra diye bi ilac takviyesi bulup kullandik yaninda keciboynuzu ozu onun disinda ufak tefek duzensiz takviyeler.baska bi doktora 1 ay sonra tekrar test verdik ileri hareket 21 yavas 42 ye yukselmis. varikosel icin ultrason gunu verdi ama sehir disina cikmak zorunda kaldik gidemedik hala askida o konu.simdi proxeed plus ve keciboynuzuna devam 2 ayda sure verdik kendimize hala bazi doktorlar icin bu dogal gebelik icin yeter bazilari asilama oneriyor. ben sakinlesip 2 ay denemekten yanayim zaten esimde ben bi daha gitmem yukselmis iste diye aksilik yapip duruyor ☺ sonra kendimde dahil hizli bi tedavi plani yapip baslayacagiz. uzun yazdim ama bu konuyu bu yuzden actim.
sizide tam burda sohbete bilgi ve tecrubelerimizi paylasmaya bekliyorumbide cikin cikin gelin dersem tam sabah kusagi kadin programlarina doncek burasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?