Erkek İnfertilitesi sperm hareketsizliği nedeniyle hamile kalamayanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar merhaba hepinize de.Bende eşimin sperm hareketsizliği nedeniyle yaklaşık 9 aydır hamile kalamıyorum.Doktor iltihap var dedi 1 ay ilaç kullandı ama dün test yaptırdık hareketsiz ve iltihaplı çıktı yine.Doktor varikosel ameliyatı olabilirsin dedi ama kendisi muayene ettiğinde öle bir şey göremedi.Olsaydı görürdü herhalde:KK43: ben kestirip attı diye düşünüyorum ve hemen ameliyat olmasını istemiyorum:KK43: Ne yapmalıyım?Ne olur bana akıl verin :KK43:

benim eşimdede varikosel vardı ve buna bağlı hareket ve morfoloji sıkıntısı çekiyorduk keçiboynuzu kürü proteex plusvs şeyler kullandık şimdi 13+5 hamileyim doktorların dediği varikosel de ameliyat son çare eğer tüm her şey yapılıp düzelme olmassa ameliyatı önerir iyi doktorlar paracı doktorlar ise hemen ameliyat der

benim eşimdede varikosel vardı ve buna bağlı hareket ve morfoloji sıkıntısı çekiyorduk keçiboynuzu kürü proteex plusvs şeyler kullandık şimdi 13+5 hamileyim doktorların dediği varikosel de ameliyat son çare eğer tüm her şey yapılıp düzelme olmassa ameliyatı önerir iyi doktorlar paracı doktorlar ise hemen ameliyat der
MERHABA,
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun allahım sağlıkla kucağınıza da almaya nasip etsin.Benim eşimde de hareket sorunu var doktor bize de protex önerdi eşim şuan kullanıyor. 6 aydan hamile kalmazsam bana hsg çekilecek inşalah bu sürede olumlu sonuç alırız. sizin eşiniz varikosel ameliyatı oldu mu? birde ilacı kaç ay kullandınız.

yok ameliyat olmadı eşim ama hareket için keçiboynuzu kürü çok işe yaradı toplam hareket %38 den %72 lere kadar çıkmıştı hemde 1 ayda protex plus ıın yanına keçiboynuzu kürünü kesinleikle tafsiye ederim ama şeker hastalığı felan olmadığına dikkat etmek lazım

Lutfen bsnada cvp verirmisniz esimin testinde sayi 37 milyon ama bas boyun anomalisi ne oluyor morfolojimi %5 dusukmu oluyor

toplam sayımı 37milyon eğer bu toplam sayıysa biraz düşük morfolojide % 4 ve yukarısı olması lazım ama doktora giderseniz büyük ihtimal sperm artırıcı ilaçlar verirsize protexx plus sperm morfolojisinde işe yarıyor ama hızı çok artırmıyor hız içinde keçibyonuzu kürü iyi geldi benim eşime

BEncede hız için kesinlikle keçiboynuzu kürü iyi geliyor. Proxeed Plus sayıyı artıran bir ilaç. Denedik gördük. Umutluyduk. Hızımız %2 den %0 'a düştü.

Kızlar merhaba eşime test yapıldı hızlı hareketli sperm sayısı % 0 ama yavaş işler hareketli sayısı %72 sizce sonuç köyü mü Dr iyi dedi ama sabrı hızlı İlker hareketli sayısı da Olmalı gibi me geliyor

doktorun iyi demesinin nedeni en azından hareket eden sperm yavaşta olsa var ve keçiboynuzu kürüyle sperm hızında düzelme olur

kürler kesinlikle bünyeden bünyeye değişiyor benim eşimde toplam hareketli sperm %48 den keçiboynuzu küründen sonra %72 lere kadar çıktı ama keçiboynuzunun işe yaramadığını söyleyende var

E excusitus sen keci boynuzu kürü nasıl icirdin fayda oldu bende icrym eşime 3 ay boyunca sabah aksm. Mi icecek yada bi hafta sabah aksm sonra sadce aksmlr imi

E excusitus sen keci boynuzu kürü nasıl icirdin fayda oldu bende icrym eşime 3 ay boyunca sabah aksm. Mi icecek yada bi hafta sabah aksm sonra sadce aksmlr imi
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.

benim eşim ilk içtiğinde az daha kusacaktı bu nedenden dolayı buzdolabına koyup buz gibi olduktan sonra meyve suyuyla anca içiyordu :) ama çok şükür ALLAH ın izniyle işe yaradı.

Saol cnm allah razı olsun benm eşim içyo ya allah bilyo ya bebek için herşeyi yapyo
Benim eşimde Keçiboynuzu pekmezi içiyor nefret etmesine rağmen yeni başladı 3 aya etkisini gösterir diyorlar bu ay aşılama yaptık ama negatif

Arkadaşlar merhaba, bu mesaj sitedeki ilk mesajım. Genel olarak sadece okuyordum. Ancak, fayda gördüğümüz için paylaşmak istedim. Yaklaşık 2 yıldır çocuk sahibi olmak isteyen 4.5 yıllık evli, 33 Yaşında bir çiftin. ancak gerçeği itiraf etmek gerekirse çocuk olayına hiç hazır değildim, hep acabalarım vardı (hala var ama olsun :)) korunmayı ilk bıraktığımızda, 6 ay geçince kocamın da ısrarı ile düzenli doktora gitmeye başladım. Eşimin sperm testlerinde ileri hareketli %si %5 idi, morfoloji ise %3 ve doktorumuz bunun bir sorun olmadığını söyledi. Ancak yumurta takibi, klomen, çatlatma iğnesi ve en son geçtiğimiz Nisan Ayında yedi yumurtaya rağmen başarısızlıkla sonuçlanan aşılama süreci... Bu aşılamada ise eşimin daha önce %5 olan ileri hareketli yüzdesi %0 olmuştu. Doktor doğal yolla çocuk sahibi olma olasılığının artık çok düşük olduğunu; tüp bebeği düşünmeye başlayabileceğimizi iletti. Bu arada tamamen burdan okuduklarımızla eşim arginmax, evicap, l-carnitin, polenli bal ve Keçiboynuzu pekmezi kullanmaya başladı. Aşılamadan sonraki ayda ihtimalin yüksek olduğu söyleniyor forumlarda ama biz de bu da başarısızdı. Haziran ayı da regl olunca, artık tüp bebek yapacağız dedik ve kendimizi Ekim- Kasım ayına planladık. Ben bu arada uzun zamandır araştırdığım burun estetiği ameliyatı için gün aldım ( kapora bile yatırdım). Eşim ise büyük bir dikkatle ilaçlara ve bala/pekmeze devam etti. Ağustos Ayında ameliyat Olacağım için acaba korunsak mı fikrime eşim karşı çıktı; gerekirse Ağustos'da korunuruz, ama bu ay o bebek olursa burnun beklesin dedi :)Ve evet, doğanın plansızlığı: odağımdan çıkan bebek; annesinin regl olduğunu sandığı için ( Yerleşme kanaması imiş ama benim aynı regl başlangıcım gibiydi) sökülmesi için bitki çayları, aspirin içtiği ; rakı/ şarap içtiği, artık en son bir tatil köyü giriş günü, bir türlü sökülmeyen regl için 'ya acaba' deyip Alkolün dibine vurmadan önce garantiye almak için yaptığım bir testle bize merhaba dedi :) hala şaşkınım, Plancı kişiliğimden dolayı ilk afallama ile Sevinç değil şaşkınlık, ameliyatın iptali sebebi ile bir burukluk yaşadım ve elbette kendime geldim. Dilerim sağlıkla doğar. Özetle, arginmax, evicap, pekmez, bal küçümsemeyin, en azından 3-5 ay deneyin derim. Sanırım bizim için odaktan çıkması da stresi azalttı ama bu planlanabilecek bir şey değil tabii.

X