Arkadaşlar merhaba, bu mesaj sitedeki ilk mesajım. Genel olarak sadece okuyordum. Ancak, fayda gördüğümüz için paylaşmak istedim. Yaklaşık 2 yıldır çocuk sahibi olmak isteyen 4.5 yıllık evli, 33 Yaşında bir çiftin. ancak gerçeği itiraf etmek gerekirse çocuk olayına hiç hazır değildim, hep acabalarım vardı (hala var ama olsun :)) korunmayı ilk bıraktığımızda, 6 ay geçince kocamın da ısrarı ile düzenli doktora gitmeye başladım. Eşimin sperm testlerinde ileri hareketli %si %5 idi, morfoloji ise %3 ve doktorumuz bunun bir sorun olmadığını söyledi. Ancak yumurta takibi, klomen, çatlatma iğnesi ve en son geçtiğimiz Nisan Ayında yedi yumurtaya rağmen başarısızlıkla sonuçlanan aşılama süreci... Bu aşılamada ise eşimin daha önce %5 olan ileri hareketli yüzdesi %0 olmuştu. Doktor doğal yolla çocuk sahibi olma olasılığının artık çok düşük olduğunu; tüp bebeği düşünmeye başlayabileceğimizi iletti. Bu arada tamamen burdan okuduklarımızla eşim arginmax, evicap, l-carnitin, polenli bal ve Keçiboynuzu pekmezi kullanmaya başladı. Aşılamadan sonraki ayda ihtimalin yüksek olduğu söyleniyor forumlarda ama biz de bu da başarısızdı. Haziran ayı da regl olunca, artık
tüp bebek yapacağız dedik ve kendimizi Ekim- Kasım ayına planladık. Ben bu arada uzun zamandır araştırdığım burun estetiği ameliyatı için gün aldım ( kapora bile yatırdım). Eşim ise büyük bir dikkatle ilaçlara ve bala/pekmeze devam etti. Ağustos Ayında ameliyat Olacağım için acaba korunsak mı fikrime eşim karşı çıktı; gerekirse Ağustos'da korunuruz, ama bu ay o bebek olursa burnun beklesin dedi :)Ve evet, doğanın plansızlığı: odağımdan çıkan bebek; annesinin regl olduğunu sandığı için ( Yerleşme kanaması imiş ama benim aynı regl başlangıcım gibiydi) sökülmesi için bitki çayları, aspirin içtiği ; rakı/ şarap içtiği, artık en son bir tatil köyü giriş günü, bir türlü sökülmeyen regl için 'ya acaba' deyip Alkolün dibine vurmadan önce garantiye almak için yaptığım bir testle bize merhaba dedi :) hala şaşkınım, Plancı kişiliğimden dolayı ilk afallama ile Sevinç değil şaşkınlık, ameliyatın iptali sebebi ile bir burukluk yaşadım ve elbette kendime geldim. Dilerim sağlıkla doğar. Özetle, arginmax, evicap, pekmez, bal küçümsemeyin, en azından 3-5 ay deneyin derim. Sanırım bizim için odaktan çıkması da stresi azalttı ama bu planlanabilecek bir şey değil tabii.