- 10 Ağustos 2024
- 216
- 166
- 18
- 32
Acıbadem MaslakMerhaba hangi hastanede tedavi görüyorsunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Acıbadem MaslakMerhaba hangi hastanede tedavi görüyorsunuz
Doktorunuz kimdi acabaAcıbadem Maslak
Bülent Tıraş doktorum. Siz de mi oradasınız?Doktorunuz kimdi acaba
Yok ben henüz baslamadım ama acıbademden yiğit çakıroğlu ile bahceci özkan özdamar arasında gidip geliyorumBülent Tıraş doktorum. Siz de mi oradasınız?
Merhabalar acibademde misiniz? Bize de cip ve elektrikle dollenme gibi bir sey onerdiler, ve anlamakta gucluk cekiyorum. Tup bebek dedigimiz zaten spermlerin secilerek embriyoÇip için ayrıca 10 bin lira civarı ödedik diye hatırlıyorum, tek seferlik biyopsi de o kadardı aşağı yukarı. Her bir embriyonun genetik testi için de 12 biner lira verdik. Biz de embriyo sayısı fazlaydı. Hepsinden dondurulmadan önce biyopsi aldırdık sonra da biyopsilerin yarısını teste gönderdik. Diğer yarısını da sağlam çıkan embriyolar tutmazsa teste göndereceğiz.
Merhabalar birkac gun sonra yumurta toplama yapilacak. Esimin de sperm testi sonucunda hizli sperm 0, morfoloji 2 cikti :/ Bize de mikrocip onerdiler bir de elektrikle dollenme sanirim oyle bir sey. Siz ikisini mi yaptirdiniz yoksa yalnizca birini mi? Tum toplanan yumurtalar embriyo oldu mu bir deMerhabalar. Biraz önce forumda gezinirken sperm DNA hasarı diye bir şeyin varlığını öğrendim.
Biz şuanda sebepsiz infertilite sebebi ile tüp bebekte transfer aşamasındayız. Eşimin spermleri çip yöntemi ile seçildi (ileri hızlı hareketlilik düşük ve morfoloji 2 ama sayı yüksek) ve oluşan emriyolar genetik teste gönderildi. Yüzde 50 sağlıklı geldi. Yaşımız (32) itibariyle normal ve hatta iyi bir sonuçmuş.
Şu noktada merak ettiğim zaten çipin kullanılmış olması ve emriyolara genetik testin yapılmış olması eğer varsa hasarlı spermin seçilmediğini mi gösterir? Yani bu ikisi arasındaki korelasyon ne ölçüde?
Merhabalar. Küçük bir tatile çıktığımdan hiç online olamadım umarım cevabım yumurta toplamanıza yetişir. Bizim de sperm sonuçları benzer şekildeydi. Çip yöntemini uyguladılar. Mikroenjeksiyonda hangi spermi seçeceklerinden emin olmak için uyguladılar. Elektrik yöntemine gerek kalmadı. Döllenme oranı da yüksek oldu. 24 yumurta elde edildi, 9 tanesi 5. gün embriyosu oldu ve donduruldu. Evet Acıbademdeyim.Merhabalar acibademde misiniz? Bize de cip ve elektrikle dollenme gibi bir sey onerdiler, ve anlamakta gucluk cekiyorum. Tup bebek dedigimiz zaten spermlerin secilerek embriyo
Merhabalar birkac gun sonra yumurta toplama yapilacak. Esimin de sperm testi sonucunda hizli sperm 0, morfoloji 2 cikti :/ Bize de mikrocip onerdiler bir de elektrikle dollenme sanirim oyle bir sey. Siz ikisini mi yaptirdiniz yoksa yalnizca birini mi? Tum toplanan yumurtalar embriyo oldu mu bir de
Merhabalar tekrardan, gecen hafta doktorum ve embriyologla tekrar gorusebildim. Bir tane pgt saglikli embriyom oldugu icin su noktada sperm dna veya wes testi gibi detayli arastirmaya gerek olmadigini,eger tum embriyolar pgtden sagliksiz gelseydi bunlara bakmamiz gerektigini belirtti. Bazen tamamen dollenme olurken sizin de yazdiginiz gibi hatali bolunmeler olabiliyor dedi. Zaten ismini su an unuttugum bir yontemle ayiklanmis spermler, ben de fulya acibadem de oluyorum ama ismi mikrocip degil ondan eminim cunku ekstra ucret istemediler :) biz bu sebeple bir tur daha opu yapmaya karar verdik,elimizdeki saglikli embriyolari cogaltmak adina. Morfoloji2 ileri hiz 0 esimde. Bekleyip gorecegiz artik sonucu.Bizden, ailede kromozal sorunlar var diye istenmişti. Sizin ailenizde böyle bir tablo yoksa çok dert etmeyin bence :)
Umarım bu opudan daha güzel sonuçlar alırsınız :)Merhabalar tekrardan, gecen hafta doktorum ve embriyologla tekrar gorusebildim. Bir tane pgt saglikli embriyom oldugu icin su noktada sperm dna veya wes testi gibi detayli arastirmaya gerek olmadigini,eger tum embriyolar pgtden sagliksiz gelseydi bunlara bakmamiz gerektigini belirtti. Bazen tamamen dollenme olurken sizin de yazdiginiz gibi hatali bolunmeler olabiliyor dedi. Zaten ismini su an unuttugum bir yontemle ayiklanmis spermler, ben de fulya acibadem de oluyorum ama ismi mikrocip degil ondan eminim cunku ekstra ucret istemediler :) biz bu sebeple bir tur daha opu yapmaya karar verdik,elimizdeki saglikli embriyolari cogaltmak adina. Morfoloji2 ileri hiz 0 esimde. Bekleyip gorecegiz artik sonucu.
Cok tesekkurler,umarimbazen ne kadar farkli olabilir ki diye umutsuzluga dusuyorum malesef,olsaydi ilk turda olurdu gibilerdenUmarım bu opudan daha güzel sonuçlar alırsınız :)
Hiç belli olmaz. Bizim vücudumuz her siklusta değişiyor sonuçta. Ve benim eşim üç kere sperm testi yaptırdı hepsinde farklı sonuçlar alındı. Belki benzer sonuçlar alacaksınız belki de bambaşka, şimdiden kendinizi strese sokmayın. Bana transfer sürecinde aynı ilaçtan iki kere yapıldı ve her ikisinde farklı sonuçlar aldım ve ne yazıkki her seferinde transferim iptal oldu. Biraz salmak lazım gerçekten deCok tesekkurler,umarimbazen ne kadar farkli olabilir ki diye umutsuzluga dusuyorum malesef,olsaydi ilk turda olurdu gibilerden
Evet tedavinin en zorlayici kismi mental olan kisim gercekten. Endise merak stres bekleme sureleri bizi yipratiyor temelinde. Umarim dediginiz gibi olur benim icin sizin de umarim en kisa surede transferiniz saglikla gerceklesir,guzel haberi alirsinizHiç belli olmaz. Bizim vücudumuz her siklusta değişiyor sonuçta. Ve benim eşim üç kere sperm testi yaptırdı hepsinde farklı sonuçlar alındı. Belki benzer sonuçlar alacaksınız belki de bambaşka, şimdiden kendinizi strese sokmayın. Bana transfer sürecinde aynı ilaçtan iki kere yapıldı ve her ikisinde farklı sonuçlar aldım ve ne yazıkki her seferinde transferim iptal oldu. Biraz salmak lazım gerçekten de
Siz de, umarım :)Evet tedavinin en zorlayici kismi mental olan kisim gercekten. Endise merak stres bekleme sureleri bizi yipratiyor temelinde. Umarim dediginiz gibi olur benim icin sizin de umarim en kisa surede transferiniz saglikla gerceklesir,guzel haberi alirsiniz
Beslenmenin çok etkisi var diyorlar.Hanımlar eşim Memorial' de detaylı sperm analizi yaptırdığında (yaklaşık 1 yıl önce) sonuç 0 gelmişti. Devlet hastanesinde test verdi, dün sonuçları aldık morfoloji 4,5 olmuş. İnanamadım :) bol bol muz tüketti bir de abur cuburu kesti onun etkisi mi acaba ? Bu şekilde sonuç alan oldu mu ?
Tesekkurler yanit icin, evet toplandi.. biz doktorun tavsiyesinden sasmayalim dedik, hem mikrocip hem de o dedigim elektrikli enjeksiyon mu anlayamadigim seyi yaptilar.. bakalim simdi gunleri sayiyoruz sonra da genetik test yapilacak.. hayirlisi olsun hepimiz icinMerhabalar. Küçük bir tatile çıktığımdan hiç online olamadım umarım cevabım yumurta toplamanıza yetişir. Bizim de sperm sonuçları benzer şekildeydi. Çip yöntemini uyguladılar. Mikroenjeksiyonda hangi spermi seçeceklerinden emin olmak için uyguladılar. Elektrik yöntemine gerek kalmadı. Döllenme oranı da yüksek oldu. 24 yumurta elde edildi, 9 tanesi 5. gün embriyosu oldu ve donduruldu. Evet Acıbademdeyim.
Çok iyi bir karar vermişsiniz bence. Bize de o yönteme gerek olursa uygulayacağız demişlerdi, opu öncesi ama gerek duymadılar sonrasında. Genetik teste biz 4 tane biyopsi gönderdik ve iki tanesi sağlıklı çıktı. 15 günde gelmişti genetik test sonucu, bize bir ay demelerine rağmen. Süreç iki ileri bir geri giden bir süreç genel olarak, canınızı hemen sıkmamaya çalışın. İnşallah kısa zamanda sağlıklı bir transferiniz olurTesekkurler yanit icin, evet toplandi.. biz doktorun tavsiyesinden sasmayalim dedik, hem mikrocip hem de o dedigim elektrikli enjeksiyon mu anlayamadigim seyi yaptilar.. bakalim simdi gunleri sayiyoruz sonra da genetik test yapilacak.. hayirlisi olsun hepimiz icin
Memorial’da diğer merkezlere göre daha düşük çıkıyor. Diğer yerlerim yaptığı testleri beğenmiyorlar. Sanırım krugere göre değil de başka şekilde değerlendiriyorlar. Bizim 1-2 ay arayla olmadına rağmen farklı cıkmıştıHanımlar eşim Memorial' de detaylı sperm analizi yaptırdığında (yaklaşık 1 yıl önce) sonuç 0 gelmişti. Devlet hastanesinde test verdi, dün sonuçları aldık morfoloji 4,5 olmuş. İnanamadım :) bol bol muz tüketti bir de abur cuburu kesti onun etkisi mi acaba ? Bu şekilde sonuç alan oldu mu ?