• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm azlığı 2.deneme 5.gün Çift embriyo

milenasu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2020
75
32
38
27
Merhaba bugün transfer sonrası 5.günüm idrar testim negatif ama asıl merak ettiğim şey bir çok kişinin hikayesini okudum burda artık kafayı yemek üzereyim ve şu kanıya vardım kadında sorun olunca bir iki denemede hemen gebeliğe ulaşılmış ama erkek kaynaklı olunca insanlar 5 6 sefer denemiş yine de olumsuz olan çok kişi var ben tam tersi bende problem yok e zaten bir sperm de yetiyor diye düşünüyordum ama benim ilki de direk negatif oldu bence bu da negatif olacak çift embriyo tutmuş olsaydı çıkardı kaliteli test yaptım artık ne düşüneceğimi bilemiyorum 😭😭😭
Sadece öyle dertleşmek için açılmış bir konu………..:

Merhaba bugün transfer sonrası 5.günüm idrar testim negatif ama asıl merak ettiğim şey bir çok kişinin hikayesini okudum burda artık kafayı yemek üzereyim ve şu kanıya vardım kadında sorun olunca bir iki denemede hemen gebeliğe ulaşılmış ama erkek kaynaklı olunca insanlar 5 6 sefer denemiş yine de olumsuz olan çok kişi var ben tam tersi bende problem yok e zaten bir sperm de yetiyor diye düşünüyordum ama benim ilki de direk negatif oldu bence bu da negatif olacak çift embriyo tutmuş olsaydı çıkardı kaliteli test yaptım artık ne düşüneceğimi bilemiyorum 😭😭😭
5. Gün idrar için çok erken olmuş. 7. Günden itibaren çıkıyormuş genelde.

Umarım öyledir. Test gününde kan vermeyi düşünüyorum ama idrarı her gün bakıyorum. Siz yaptınız mı hiç
Yapmadım, normalde yrn kan testi vermeyi düşünüyordum ama burdaki arkadaşlar önermediler ben de p.tesiyi bekliyorum.

Yapmadım, normalde yrn kan testi vermeyi düşünüyordum ama burdaki arkadaşlar önermediler ben de p.tesiyi bekliyorum.
Kesinlikle erken kan verme negatif çıkınca olacak mı olmayacak mı diye test gününe kadar kendini yiyorsun idrar yapabilirsin o kesin sonuç değil nasılsa negatif çıkıyor benim ama kan kadar üzülmüyorum 😂

Canım selamlar benim eşimde azospermi 1 tüp bebek denemesi yaptık. Olumsuz sonuçlandı. Şimdi bende 2. deneme için hazırlanıyorum. Sonucun ne oldu merak ettim

Canım selamlar benim eşimde azospermi 1 tüp bebek denemesi yaptık. Olumsuz sonuçlandı. Şimdi bende 2. deneme için hazırlanıyorum. Sonucun ne oldu merak ettim
Negatif oldu maalesef. Sorun spermden kaynaklı olunca kolay kolay tutmuyor ben artık ona inanıyorum. Bi tane bile bulsak yeter diyorlar ama yalan o bi tanenin de sağlıklı olması lazım ilaçsız tedavisiz sperm alıyorlar yumurtan kaliteli diyorlar bende biliyorum yumurtamın kaliteli olduğunu zaten sorun bende değil gerizekalı bütün doktorlar ay sinir oldum yazarken

canım bızımde sorunumuz erkek faktörlü morfolojı 1 hız 0 ilk denemede çok şükür ki oldu 3.gün ebriyosu 9.gün 77 çıktı değerim o gün öylesine idrar yapmak istedim kanı aldıktan sonra hala testte yok denecek kadar silikti bence psikolojini yıpratma bu şekilde ve ben hiç dinlenemedim ertesi gün işe gelmek zorundaydım

Erkek faktörü olunca 3.gün transferin tutma şansı daha yüksek diye düşünüyorum çünkü embriyonun gelişmesinde ilk üç gün yumurta sonraki iki gün sperm önemli oluyor. Boşuna avukat oldum tıp okusaymışım ben daha bilgiliyim doktorlardan artık işleri güçleri para almak allah belasını versin benim doktorumunda bir dakika bile konuşmadı telefonları açmıyor sanki alacaklısı arıyor

Erkek faktörü olunca 3.gün transferin tutma şansı daha yüksek diye düşünüyorum çünkü embriyonun gelişmesinde ilk üç gün yumurta sonraki iki gün sperm önemli oluyor. Boşuna avukat oldum tıp okusaymışım ben daha bilgiliyim doktorlardan artık işleri güçleri para almak allah belasını versin benim doktorumunda bir dakika bile konuşmadı telefonları açmıyor sanki alacaklısı arıyor
Ne yalan söyleyim bende erkek faktörü olunca işin biraz zorlaştığını düşünmeye başladım.Canım hangi hastanede tedavi görüyorsun? Embriyolar 5.güne gelmişmiydi? Kusura bakma çok soru sordum=)

seni çok iyi anlıyorum yıllarca 1 tane sperm yeterli diyerek 6 defa tüp yaptık hiçbiri tutmadı dondurulmuş embiryom bile olmadı ...sonuçta ne oldu biliyormusun 2 milyon spermle normal yoldan hamile kaldım oğlum 4 yaşında..
kesinlikle sperm olması değil spermin tedavi yapılması gerekli ..deneyimlerimden anladığım bu.... zaten en son eşimin gittiği müfit günel hocanın dediği de bu sperm tedavi olmadan bir daha tüp bebek yapmayın.. onun verdiği tedavilerden sonra 6ncı tüp bebeği yaptık ama ben yaşımdan dolayı acele ettim..38 yaşıma gelmiştim artık bekledikçe benimde yumurtalarım kalitesizleşiyordu müfit hocayı dinlemedim gittik yaptık yine sonuç sıfır..bundan sonra benim tüp bebek doktorum bırakın tedaviyi artık yıprandınız hem maddi hem manevi derken eşimin doktoru verdiği ilaca devam etmesini söyledi ..bende yeniden para biriktirip bu sefer istanbula gidicem diyordum vazgeçmedim yani...
bu arada eşime zeytinyağında bekletilmiş incir keçiboynuzu pekmezi yedirmeye sağlıklı beslenmeye devam ettim..her akşam çayın yanında mutlaka kabak çekirdeği fındık badem koydum ve takibi yumurtlama takibi yapıp o günleri değerlendirdim 6ncı tüp bebekte 2 milyon sperm yüzde 10 hareket vardı bundan sadece 3 ay sonra doğal yoldan hamile olduğumu öğrendim doğurana kadar inanamadım :) :) şimdi diyorum ki belkide ben kendimi kendi halime bıraksaydım zaten olucakmış tabi doktorlar tedavisiz mümkün değil diyor inanmak zorunda kalıyorsun ...
eşin iyi bir erkek doktoruna gitsin sperm dna hasar testi falan yapılmadıysa onlar yapılsın yani önce spermler tedavi edilsin diyorum ben...rabbim çok uğraştırmadan en kısa zamanda isteye herkese nasip etsin inşalahhh

Ne yalan söyleyim bende erkek faktörü olunca işin biraz zorlaştığını düşünmeye başladım.Canım hangi hastanede tedavi görüyorsun? Embriyolar 5.güne gelmişmiydi? Kusura bakma çok soru sordum=)
İlk tedavim ankara gürgan clinic ikinci tedavim mersin tüp bebek merkezi. Evet her ikisinde de geldi 5.güne

yemin ederim seninle aynı düşünüyorum ..2nci tüp bebekte negatif sonucu alınca doktorun yanına gittim koşa koşa bana bişiler sölesin nebilim olucak desin bide şunu deneyelim desin vs. doğuma girdi dediler kapısıda 3 saat bekledim gelmedi..inatla bekledim toplantı dediler başka randevu dediler 3 saat daha bekledim 1dksını ayırmadı bana hastaneden dolmuşa bindim eve kadar hıçkıra hıçkıra ağlayarak geldim ..o salak doktoru ölene kadar affetmeyeceğim :/

Sanırım bizim genetiğe göndermemiz gerekiyor embriyolarımızı. Çünkü dış görünüş okey 5. güne gidiyor ama iç yapısında bozukluk oluyor.

seni çok iyi anlıyorum yıllarca 1 tane sperm yeterli diyerek 6 defa tüp yaptık hiçbiri tutmadı dondurulmuş embiryom bile olmadı ...sonuçta ne oldu biliyormusun 2 milyon spermle normal yoldan hamile kaldım oğlum 4 yaşında..
kesinlikle sperm olması değil spermin tedavi yapılması gerekli ..deneyimlerimden anladığım bu.... zaten en son eşimin gittiği müfit günel hocanın dediği de bu sperm tedavi olmadan bir daha tüp bebek yapmayın.. onun verdiği tedavilerden sonra 6ncı tüp bebeği yaptık ama ben yaşımdan dolayı acele ettim..38 yaşıma gelmiştim artık bekledikçe benimde yumurtalarım kalitesizleşiyordu müfit hocayı dinlemedim gittik yaptık yine sonuç sıfır..bundan sonra benim tüp bebek doktorum bırakın tedaviyi artık yıprandınız hem maddi hem manevi derken eşimin doktoru verdiği ilaca devam etmesini söyledi ..bende yeniden para biriktirip bu sefer istanbula gidicem diyordum vazgeçmedim yani...
bu arada eşime zeytinyağında bekletilmiş incir keçiboynuzu pekmezi yedirmeye sağlıklı beslenmeye devam ettim..her akşam çayın yanında mutlaka kabak çekirdeği fındık badem koydum ve takibi yumurtlama takibi yapıp o günleri değerlendirdim 6ncı tüp bebekte 2 milyon sperm yüzde 10 hareket vardı bundan sadece 3 ay sonra doğal yoldan hamile olduğumu öğrendim doğurana kadar inanamadım :) :) şimdi diyorum ki belkide ben kendimi kendi halime bıraksaydım zaten olucakmış tabi doktorlar tedavisiz mümkün değil diyor inanmak zorunda kalıyorsun ...
eşin iyi bir erkek doktoruna gitsin sperm dna hasar testi falan yapılmadıysa onlar yapılsın yani önce spermler tedavi edilsin diyorum ben...rabbim çok uğraştırmadan en kısa zamanda isteye herkese nasip etsin inşalahhh
Doktorları Allaha havale ediyorum. Bu yaşta stres sahibi oldum saçlarım beyazladı ya. Senin adına çok sevindim ben eşime çok iyi bir üroloji doktoru da buldum 10 milyar da o para yedi bizden ufak bi operasyon varikosel diye kandırdı fazla olan sperm de gitti hiç kalmadı tek tük var. Artık ne yapcağımı bilmiyorum sinir krizi geçirmekten başka……

Yha okuyunca çok şaşırdım benim eşimde azosperm hiç spermi yok şu an transferin 7.günündeyim inşallah pozitif olur ama nasıl normal yolla gebe kaldınız inanılır gibi değil ben eşimin hiçbir zaman spermi olacağına ve normal yolla olacağına inanmıyorum. Eşinizin doktoru nereli ve adını öğrenebilir miyim? İlaç çok kullandı mı yoksa siz daha çok bitkisel yolla falan mı arttırıdnız.

İlk tedavim ankara gürgan clinic ikinci tedavim mersin tüp bebek merkezi. Evet her ikisinde de geldi 5.güne
Merhaba sanırım mersinde yaşıyorsunuz. Bende mersinde yaşıyorum eşimden kaynaklı ilk tüp bebek tedavimize başladık sonuç nasıl olur bilmiyorum ama ben asla mersinde tüp bebek yaptırmayı düşünmedim bence labrotuarı iyi olan bir merkezde denemeli ve embriyoyu genetik teste göndermelisiniz.

Yha okuyunca çok şaşırdım benim eşimde azosperm hiç spermi yok şu an transferin 7.günündeyim inşallah pozitif olur ama nasıl normal yolla gebe kaldınız inanılır gibi değil ben eşimin hiçbir zaman spermi olacağına ve normal yolla olacağına inanmıyorum. Eşinizin doktoru nereli ve adını öğrenebilir miyim? İlaç çok kullandı mı yoksa siz daha çok bitkisel yolla falan mı arttırıdnız.
Evet bende inanamadim kucagima alana kadar bebegim olucagina inanamadim vallaha bak ..hamilelikte ne bulanti ne kusma hic bisey yaşamadim her hafta doktora gidiyordum kalp atisini dinletin ne olur yok gibi geliyo diyordum saolsun doktorum her gidisimde dinletiyordu..hatta hastanenin acil doktorlarina bile gidiyodum gece bugun tekme atmadi bakalim bi diye :)) neden cunku tup bebek doktorlarim tedavisiz mumkun degil bu kadar spermle tup bebekten baska careniz yok diyor neysee uzattim
Eşim ilk gittigimizde azospermdi hormon bozuklugundan sperm cıkışı yoktu..2 sene ilac tedavisi oldu hormonlarla ilgili..sonra varikoselide vardi onuda ameliyat oldu..sonra sperm cikinca tedavilere basladik...son 2 tup bebekte ankarada mufit günel i bulduk..o ısrarla önce spermler tedavi olsun sonra tup bebek dedi ama benim tup bebek doktorum yaşın geciyor 1 tane sperm yeterli tedavi ol diyordu ..6nci tedaviyi olurken mufit hoca eşime meme kanseri olan kadinlarin kullandigi bir ilac verdi bunu 3 ay kullan dedi tabi yaninda takviye vitaminli ilaclar falan ..ve daima keciboynuzu pekmezini ye dedi tmm dedik ama ben yine acele edip 6nci tuo bebegi yaptirdim sonuc sıfır maddi manevi bittik..yinede pekmeze ve incir kurune falan devam ettik yumurtlama gunlerimide takip ediyordum valla o ilac mi fayda etti yoksa incir kürümu fayda etti yoksa binlerce hatim duasi meryem suresi okunuyordu ben eşimin yedigi pekmeze kadar okuyup okuyup yediriyorduk o mu fayda etti artik bilmiyorum :))) 9 senelik tedaviler den sonra 38 yaşimda
Sonuc olarak rabbim ol dedi ve oldu
Darisi isteyen herkese olsun insalahhhhhh aminn

Negatif oldu maalesef. Sorun spermden kaynaklı olunca kolay kolay tutmuyor ben artık ona inanıyorum. Bi tane bile bulsak yeter diyorlar ama yalan o bi tanenin de sağlıklı olması lazım ilaçsız tedavisiz sperm alıyorlar yumurtan kaliteli diyorlar bende biliyorum yumurtamın kaliteli olduğunu zaten sorun bende değil gerizekalı bütün doktorlar ay sinir oldum yazarken
Canım rabbim kalbine sabır versin . Bir sonraki denemenizde inşallah vesile etsin 🤲🏻❤️.

Eşimin morf 2 , hızı sınırın altında sayısı iyiydi. Sperm dna hasar testinde orta seviye riskli çıkmıştı . ICSI yöntemi ile tüp bebek yapıldı yani sperm seçimi çipli deniyor sanırım. Rabbime şükür ilk denemede pozitifi aldık ve 5. Güne gelem embriyo sayımda güzeldi Rabbime şükür.

Demem o ki umudunu asla yitirme ve merkezini biraz sorgula. Biz şişli memorialde tedavi olduk en iyi laboratuvar orada olduğunu araştırdığımız için ve inan tedavi başından itibaren sperm sorun bile edilmedi o kadar çok güvendiler kendilerine biz zaten en iyisini seçiyoruz dediler.
Rabbiminde yardımıyla öyle oldu nerdeyse bütün yumurtlarım döllendi ve 5. Güne geldi oyuzden bence bir de merkezle alakalı araştırma yapmanı öneririm. Mutlaka bir ön görüşme yapmalısın şişli memorial de / istanbul oluyor.

Back