• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Merhaba bende NT probiyotik kullanıyor um ama bir ay oldu daha ne kadar süre kullmak lazım probiyotigi ve birde diyet yapıyor musunuz şikayetleriniz neydi
Sanırım ömrümüz boyunca kullanacağız probiyotiği. Bağırsaklarımızın aşırı tepkiler göstermesine neden olan kötü bakteri ya da mantarlarla probiyotiklerin içindeki yararlı bakteriler savaşıyor.
Benim ibs şikayetlerim gaz sancısı, şişkinlik genellikle kabızlık zaman zaman ishal ama tanımlayamadığım bir rahatsızlık hissi vardı ve şimdi bayılacağım dedirtiyordu. Colidur kullanımından sonra o rahatsızlık hissi tamamen geçti.
Bende bazı yiyecekler evet ibs yi korkunç hale getiriyor ama aslında ağzıma ilk lokmayı aldığım andan itibaren gaz ve şişkinlik başlıyor. Hatta bazen bir koku ya da havanın fazla sıcak ya da soğuk olması bile bağırsaklarımda aşırı tepkiye yol açıyor.
Bununla yaşamak çok zor sadece hafifletebiliyorsun tepkileri. Az ve sık yemek yiyecekleri uzun süre çiğnemek probiyotik kullanmak strese girmemek gibi yollarla.

Kızlar benim wc den sonra rahatlayamama hissi var. Sanki makatta birşey varmış hissi. Beni çok rahatsız ediyor bütün gün sürüyor. Gerçekten hayattan hiç tad alamaz oldum....
Tatlım o kati yapamadigim zamanlarda mi cigonlukla kkvamsiz yapiyorum bana dahada oluyor ansen wc ye gidince de zorla zorla gelen yok ben tüp.bebek tedavisi sonrasi bu hale geldim kullandığım yoğun ilaçlar bozdu bütün soatemimi aynen arkadaşlarım dışarda deli gibi yerken ben eve gelip patates yemeği yapiorum makarna her gün artık bıktım pizza yedim gecen su gibi çıktı. Eylülden beri bole doktorlar bişey yok dio ne zaman duzelicm ya bıktım eski halk mi özledim

Tatlım o kati yapamadigim zamanlarda mi cigonlukla kkvamsiz yapiyorum bana dahada oluyor ansen wc ye gidince de zorla zorla gelen yok ben tüp.bebek tedavisi sonrasi bu hale geldim kullandığım yoğun ilaçlar bozdu bütün soatemimi aynen arkadaşlarım dışarda deli gibi yerken ben eve gelip patates yemeği yapiorum makarna her gün artık bıktım pizza yedim gecen su gibi çıktı. Eylülden beri bole doktorlar bişey yok dio ne zaman duzelicm ya bıktım eski halk mi özledim
Çok geçmiş olsun canım. Kolonoskopi istedi mi doktorun? Benden bir tanesi istedi, yaptırmadım

Çok geçmiş olsun canım. Kolonoskopi istedi mi doktorun? Benden bir tanesi istedi, yaptırmadım
Canım bende yaptirmamisyim sonra gecmeyince yaptırmaya karar verdim bir doktora gittim böyle böyle sikayetlerim var kolknoskopi mi olmalıyım diye hayır illa gerek yok gaitada yara veya iltihap olduğuna dair bir test istedi fekal karlprotektin testi adı bunun sonucuna göre yapıp yapmamaya karar veririz dedi sonuç negatif çıktı demek ki bagirsakta yara iltihap yok dedi tüp bebek tedavisi sonrası olduğu için bana akışına bırak probiyitik bile kullanmaya karşı bir kadın colyak da çıkmadı stresten kaynaklodir dedi ama şikayetlerimi azaltacak bir ilaç da vermedi ışte tup bebek doktorum da tranco buskas iyi gelir dedi kullanıyorum bakalim

Canım bende yaptirmamisyim sonra gecmeyince yaptırmaya karar verdim bir doktora gittim böyle böyle sikayetlerim var kolknoskopi mi olmalıyım diye hayır illa gerek yok gaitada yara veya iltihap olduğuna dair bir test istedi fekal karlprotektin testi adı bunun sonucuna göre yapıp yapmamaya karar veririz dedi sonuç negatif çıktı demek ki bagirsakta yara iltihap yok dedi tüp bebek tedavisi sonrası olduğu için bana akışına bırak probiyitik bile kullanmaya karşı bir kadın colyak da çıkmadı stresten kaynaklodir dedi ama şikayetlerimi azaltacak bir ilaç da vermedi ışte tup bebek doktorum da tranco buskas iyi gelir dedi kullanıyorum bakalim
Ne iyi doktormuş o testi ben de yaptırayım o zaman

Maalesef iki tüp bebek 4 aşılama elde var sadece bağırsak sendromu artık bebek değil eski halime dönmek istiyorum
Geçmiş olsun canım benim evet herşeyin başı sağlık. Benim de geçen sene ikinci çocuk için gebe kaldığımda dış gebelik oldu ve sağ tüpüm patladı. Ölümden döndüm. Belki bu bebek işi de moralimizi bozup bağırsak sorunlarına yol açtı. Ben takmamaya çalışıyorum bağırsaklarımı bir de kefire başladım ama ilk fırsatta tahlil yaptıracağım. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Dilerim tez günde gönlüne göre olur herşey.

Geçmiş olsun canım benim evet herşeyin başı sağlık. Benim de geçen sene ikinci çocuk için gebe kaldığımda dış gebelik oldu ve sağ tüpüm patladı. Ölümden döndüm. Belki bu bebek işi de moralimizi bozup bağırsak sorunlarına yol açtı. Ben takmamaya çalışıyorum bağırsaklarımı bir de kefire başladım ama ilk fırsatta tahlil yaptıracağım. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Dilerim tez günde gönlüne göre olur herşey.
İnşallah canım hepimizin gönlüne göre olsun sonuçları yaz mutlaka olur mu ve doktorun yorumunu

Kızlar bu sürekli gaz ve isale benzeyen kivamsuz dışlamadan kurtulmak için sürekli bir araştırma içindeyim bu tranco buskas biraz yavaşlattı etken maddesine baktım misir nisasyasi var nete yazdım misor nisastasi is ali keser mi diye yogurtla karıştırın iyi gelir yaziodu deneyen oldu mu aranızda hiç. Denesem mi bilemedim bunu araştırırken de isal tedavisine birenir çimento kıvamında cikarttirir diye yszmidlar bir ilaç için adı syreptomagma bunu deneyeniniz oldu mu acaba bunu da mi denesem artık incire kayisita sebze yemeklerine uzaktan bakmak istemiyorum yaaaa

E Elfst canım ben kolonoskopi olmaya karar verdim çünkü sürekli hasta olmaktan bıktım. Bugün dışkım yine yumuşak ve her tuvalete çıktığımda az az geliyor :110:. Yarın sabah gidip randevu alacağım. Sürekli hasta olup kafaya takmaktansa bir defada olup bitsin :bicak:

Kızlar bu sürekli gaz ve isale benzeyen kivamsuz dışlamadan kurtulmak için sürekli bir araştırma içindeyim bu tranco buskas biraz yavaşlattı etken maddesine baktım misir nisasyasi var nete yazdım misor nisastasi is ali keser mi diye yogurtla karıştırın iyi gelir yaziodu deneyen oldu mu aranızda hiç. Denesem mi bilemedim bunu araştırırken de isal tedavisine birenir çimento kıvamında cikarttirir diye yszmidlar bir ilaç için adı syreptomagma bunu deneyeniniz oldu mu acaba bunu da mi denesem artık incire kayisita sebze yemeklerine uzaktan bakmak istemiyorum yaaaa
Bu arada ilacı doktor sana vermediyse sakın kullanma

Dediğim tahlil i yaptirmicami hayırlısı bakalım bir yapytir ne çıkacak
Canım ben çok takıyorum kafaya eh yaşta 39 şu an 40 olmak üzere. En iyisi bir yarım saat dişimi sıkıp yaptırmak. Zaten uyutuyorlar buradaki hastanede. Hayırlısı olsun. Pazartesiye kolonoskopi için randevu almaya çalışacağım sonucu yazarım.

Back