• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümle İlişkim Bitiyor! Tavsiyelerinize Çok İhtiyacım Var!

Benim dusunceme gore gec bile kalmissin o ORoSpu lafindan (ki ben hayatimda boyle bi laf hic isitmedim en agir en soylenmeyecek laf hele ki bir es adayina sok oldum yani!!!!)) sonra kesinlikle bitirirdim. Ugrasmaya degmez diye dusunuyorum yasin 28 gec kalmis sayilmazsin ona umit baglama derim ben. yarin oburgun kucagindan cocugunla ortada kalmayacagin ne malum? benim gozum bu kisiyi tutmadi. uzaklas derim ben yol ver gitsin hatsize....

Canım öncelikle evde kalma olayını aklından sil. Başkaları öyle diyor diye yanlış bir evlilik yapma ve yaşın çok büyük değil. 35 yaşında evlenen tanıdıklarım var. Önemli olan mutlu olabileceğin, böyle küçük konularla seni üzmeyecek birisi ile evlenmek. Mesela altın olayı bana çok saçma geldi. Madem çok önemli altının düğünden önce verilmesi kendisi alsaymış. Birde o ettiği laf gerçekten sinirlerimi bozdu. Çok sinirli bile olsa hatta bir konuda haklı bile olsa sana öyle bir kelime söylemeye hakkı yok. Hem yeğenlerini okutmakta nerden çıkmış. Bana çok saçma geldi. Hadi maddiyatı çok fazla olur okutur ona bir şey diyemem ama bir şeyleri kendi birikimlerimizle yapıcaz diyorsun. Asla ayrıl ya da barış diyemem ama ben olsaydım böyle düşüncesiz birisi ile devam etmezdim. O kişiden kurtulurdum hayatıma bakardım. Eğer evlenirsen ailesi sizi sömürür hayatın boyunca çekmek zorunda kalırsın ve mutsuz olursun canım.

Canım sağol, esasında yaşımın çok da büyük olmadığının içten içe farkındayım. Etrafta 35, 36 yaşında evlenen kadınlar da görüyorum. Ayrıca yapmak istediğim şeyler de var daha. Ama beni kişiliğim korkutuyor :( Sessiz, pasif, ortamlarda dominant olamayan, kendini gösteremeyen, özgüveni düşük, kolay arkadaş edinemeyen biriyim :( Sosyal çevrem sınırlıdır :( Bir de 28 yaşından sonra yeni arkadaşlar edinmek gerçekten zor çünkü herkesin geçmişten gelen bir arkadaş çevresi olduğu için öncelik onlarda oluyor. Beni korkutan bu özelliklerim yüzünden evlenemeyeceğimi düşünmem. Bu kişilik yapım nedeniyle bir daha yeni birini bulamayacağımı düşünüyorum :(

Altını benim almamı istedi zira askerdeydi o ara. Ama evet, nolursa olsun o lafı etmemeliydi bana, çok üzmüştü beni :(

Ailesi konusu beni de çok düşündürüyor. Gerçekten devamlı beklenti içindeler. Sözlüm ailesine hiç "benim önümde evlenmem var, para biriktirmem lazım" diyemiyor :( Onlar ne isterse boynu kıldan ince. Babası evini tamir ettirecek diye bankadan onlar adına kredi çekti 7 bin lira kadar, hala kapatamadı o borcu :( Üni. öğrenim kredisini ödemeye başlayamadı bile :( Bunlar nasıl aile anlamıyorum, insan herşeyden önce evladını düşünmez mi, ama onlar devamlı beklenti içindeler.

Bir de şöyle bir olay olmuştu: bizde adettir, sözlü ya da nişanlı kıza bayramda hediye getirilir. Kurban bayramında kurbanlık alınır. Ama annem sözlüme "askerden yeni geldin, maddi durumun elvermezse zorlama" dedi, sözlüm de kıyafet aldı hediye olarak. O gün babası aradı, ben sözlümün yanındaydım babasının sesini duydum: "kurbanlık alma, sakın kurbanlık alma!" diye sesleniyordu babası. Sözlüm de gergindi, "tamam baba tamam zaten almıyorum" diyerek kapadı telefonu. Babasının bu hareketi sinirimi bozmuştu.

Benim dusunceme gore gec bile kalmissin o ORoSpu lafindan (ki ben hayatimda boyle bi laf hic isitmedim en agir en soylenmeyecek laf hele ki bir es adayina sok oldum yani!!!!)) sonra kesinlikle bitirirdim. Ugrasmaya degmez diye dusunuyorum yasin 28 gec kalmis sayilmazsin ona umit baglama derim ben. yarin oburgun kucagindan cocugunla ortada kalmayacagin ne malum? benim gozum bu kisiyi tutmadi. uzaklas derim ben yol ver gitsin hatsize....

Aramızda büyük bir aşk vardı. Aramız iyiyken o kadar güzel oluyor ki herşey, kavgalıyken ise cehennem azabını yaşıyoruz. Bu iki ucu her hafta yaşıyoruz. Askerlik psikolojisi dedim, onun üstüne çok gittiğim için kendime de kabahat buldum, bir de bu sözü nette yazılı olarak demişti, yazılı konuşunca insan daha rahat oluyor yazıveriyor dedim affettim :(

Ne olursa olsun kişilere kökeniyle ilgili yargıda bulunmayın..
Önemli olan insanlık önemli olan kıyafet dış görünüş veya nereli olduğu değil.
Kafanızda onlar köylü ben daha üstünüm gibi bi düşünce var sanırım
Öyle düşünmüyorum diyorsunuz ama düşünüyorsunuz ki bunları söylüyorsunuz..
Önce bu düşünceyi kafanızdan atmanız lazım
Çünkü yanlış bi düşünce..
Aileniz böle düşünüyorsa onların düşüncesini değiştirmeniz gerekiyo.
Kendinizi bu şekilde kıyafet ve yaşanılan bölge dolayısıyla üstün görme düşüncesini kafanızdan tamamen silin.
Öle bişi yok çünkü
maharet ne şehre göçmekte nede kendini geliştirmektedir, maharet insan olabilmektedir.
Allah yardımcınız olsun..

Son düzenleme:
Birde evlenemeyeceğim diye düşünmeyin
Bu işler nasip kısmet meselesi
O yüzden sizin olacak bi eş varsa fizandada olsa Allah nasip ettikten sonra gelir, sizi bulur, alır.
Tevekkül edin hakkınızda hayırlısını isteyin
Herkesin bi sınav dönemi oluyo
Sizde bu dönemde olabilirsiniz
Sabır ve metanetle size nasip olan eşinizi bekleyin
unutmayın sizinle ilgili tüm detayları Allah sizden çok düşünüyo.
Herşeyi ona bırakın ve bekleyin..

Back