O senin özelin değil, sokaktaki adama anlat demiyorum... Evleneceğiniz kişiye, sevgilinize geçmişini tüm açıklığıyla anlatmalısınız ki sağlıklı temelleri olan bir ilişki olsun. Tekrar yazıyorum, insanın geçmişi geleceğinin teminatıdır. Hiç bir erkek sevgilisi ve kendisi hakkında başka birinin zamanında ne götürmüştüm bu kızı gavata bak birde evleniyor bu kızla denmesini istemez. Geçmişinizi anlatmak istemiyorsanız açıkça sakladığınız ve utandığınız, karşınızdakinin bilmesini istemeyeceğiniz bir şeyler vardır demek ki... Ya karşınızdakine tam güvenmeden yapmayacaksınız böyle şeyler, ya da açıkça söyleyeceksiniz beni böyle kabul edin diye. Bu noktada insanın onur ve gururu devreye giriyor, sevdiğiniz insanların onur ve gururunun kırılmasını istemezsiniz değil mi? Bir insanın eşinden, evleneceği insandan ne özeli olabilir ki? Özelin ucu başkasına dokunmuyorsa özeldir, anlatma ihtiyacı hissetmezsin ve vicdanın rahat olur. Mesela bir yakınının tecavüze uğradığını eşine veya evleneceğin kimseye anlatsan da anlatmasan da bir şey fark etmez bu sebeple anlatmamak tercihindir, saygı duyarım. Kendinizle ilgili şeyleri bilmek karşınızdaki kişinin de hakkıdır, dürüst olun kendinizi kandırmayın. Yapmadık şey bırakmayıp karşınızdaki insanı aptal yerine koymayın, her gerçek er geç ortaya çıkacaktır. Sonuçta günahsız birinin günahını almakla ve gerçekler ortaya çıktığında meydana gelecek olumsuz olaylara gebe olacaksınız, dürüstlük sizin de çıkarınıza... Herkes sevgilisinin, eşinin geçmişini merak eder, şu çağda bu tarz şeyleri saklamak çok çok zordur ki karşınızdaki biraz zeki biriyse geçmişinizde yaşadığınız şeylere ulaşmakta zorluk çekmez..
Kaldı ki iş bununla da kalmaz, birçok erkek bunu öğrendikten sonra kafasına daha fazla yatan birini bulana kadar sizi kullanacaktır, sonuçta zararlı çıkarsınız.